Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy zavar, hogy...

Normális, hogy zavar, hogy anyámnál otthon töltöm a szilvesztert, és ő több, mint egy órája nagyanyámmal telefonál?

Figyelt kérdés
Tegnap is volt nálunk a nagyi, bár 100 km-re lakik. Én Budapesten élek egyedül albérletben, de anyával Szilveszterezek, hogy ne legyek egyedül. Erre ő egy órán át telefonál öreganyámmal.

2023. dec. 31. 20:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
18%

Elég durva szinte tolják az emberek itt is a kreténséget.. :D Nem tudja senki elfogadni azt, hogy valaki kicsit más, mert az itteniek már belefásultak teljesen az életbe. Lehet én is ilyen leszek 20 év múlva, mint az előttem válaszolók (ne legyen igazam.)

Amúgy kérdező ez ilyen szinten nem normális, de megértem, hogy szereted édesanyádat, és szeretnél vele időt tölteni, remélem már beszélgettek. :)

jan. 1. 03:31
 12/24 anonim ***** válasza:
94%

Több, mint egy órája? Nem vagy edzésben.

Nálunk anyám az év minden napján, a nap minden órájában több, mint egy órát beszél a húgaival. :)

Idegesítő, persze, de olyankor átmegyek egy másik helyiségbe, és elfoglalom magam.

jan. 1. 05:26
 13/24 anonim ***** válasza:
85%

"Nem tudja senki elfogadni azt, hogy valaki kicsit más"

. Arra gondolsz, hogy a Kérdező nem tudja elfogadni, hogy az anyja "kicsit más"?

Vagy Te nem tudod elfogadni, hogy a válaszolók máshogy gondolkodnak, mint Te?

jan. 1. 07:10
 14/24 anonim ***** válasza:
15%
#13 A válaszolók, egy rendes "jómagyar" befásult, életunt, keserű ember mentalitásával rendelkeznek. Már elnézést, hogy magyar anyanelvűként születtem, ez az elsődleges nyelvem az angol mellett, de nem szeretem ezt a keserű gondolkodást, és ezt az egyfajta langyos hugyot, amit ideokádnak, azzal a gondolatmenettel, hogy a gyerek le van szarva. Bezzeg a kettős mérce működik, ha a szülő hibázik, akkor meg rögtön a kölyök az isten. Fogadni merek, hogy ugyanaz a 15-20 ember írja itt a válaszokat, és bocsánat, de ez a depresszív xar minden, csak nem normális gondolkodás, de tipikus, hogy még az év utolsó napján sem tudják ezt elegnedni, sztem simán még házibuliból is nyomatják a faxságaikat némelyik.
jan. 1. 07:26
 15/24 anonim ***** válasza:
79%
Normális. Miért ne beszélhetne a távol levő édesanyjával? Felnőtt ember vagy, nem óvodás, el tudod foglalni addig magad. Gondolom a nagymamád egyedül szilveszterezett. Anyukád a beszélgetéssel enyhítette a magányát.
jan. 1. 09:30
 16/24 anonim ***** válasza:
69%
Ki kellett volna hangosítani és hármasban beszélgetni, szeretettel.
jan. 1. 11:22
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, hogy több van emögött. Pl anyukád egyébként sem foglalkozik veled és most se, amikor nála vagy. Legalábbis normál esetben, ha elég figyelmet kapsz általában (vagy egész gyerekkorodban kaptál megfelelő törődést), akkor most ez nem idegesítene téged ennyire.

Az év többi napján mennyit foglalkozik veled anyud? Bármilyen minőségi időt töltötök együtt? Sokat veszekedtek, kritizál egyébként stb?

Szerintem, ha alapból minden rendben lenne, akkor az az egy óra telefonálás nem zavarna téged, mert tényleg önmagában nincs semmi ebben az egészben.

jan. 1. 15:21
 18/24 A kérdező kommentje:
Sokat kritizál igen, és gyerekkoromban is sokat kritizált. De alapvetően szeretetben nevelt fel. De tekintélyelvűen gondolkozó személy édesanyám. Egyébként tegnap foglalkozott velem, csináltunk együtt forraltbort tv-t néztünk, virslit ettünk, együtt utaztunk kocsival, és beszélgettünk. A telefonálások kapcsán az zavar, hogy addig, amíg ő kihangosítva telefonál, addig nekem kuss a nevem, tehát addig kizárólagos figyelmet szentel a telefon partnerének, és nem szabad megzavarni. Ha felnőttel beszélgetett akár órákon át gyerekkoromban, addig nem szólhattam hozzá, míg abba nem hagyta, vagy mérges volt, ha mégis, még ha fontos dologgal kerestem akkor is. Több testvérem előbb elköltözött, mint én. És volt, hogy melóból hazaértem este hatkor, és volt, hogy három órán át annyit nem tudtam vele megbeszélni, hogy megfőzzem-e a spájzban lévő gombát, hogy azt vigyem-e másnap ebédre, vagy mást szánna nekem. Mert képes volt lenyomni, akár három négy ilyen telefonbeszélgetést egy-egy este, mire az otthon élő gyerekének annyit tudott mondani, hogy szia. Nem minden este volt így de hetente egyszer előfordult. És míg itthon a családi beszélgetésekben tudtam pár szóra így figyelmet kérni, ha telefonált volt, hogy ez esélytelen volt.
jan. 1. 15:42
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen a szeretetben felnevelés, akkor milyen a nemszeretetben?
jan. 1. 16:04
 20/24 A kérdező kommentje:
Anya mindig próbált az összes válogatós gyerekének külön-külön kaját főzni. Sokat segített nekünk a tanulásban, sok programot is szervezett nekünk. Amire szükségem volt az életben abból sosem nélkülöztem, bár csak alsó középosztályban éltünk. Nyaralni az országban több felé voltunk, bár nem minden évben. De azt elismerem, hogy van nem jó oldala is a családomnak, de anyám messze jobb anya az utolsó söpredék szülőknél. Bár az a mondás a mi családunkra teljesen igaz, hogy a tökéletes családoknak lenne igazán szüksége családterápiára. Én nem állítom, hogy a családom tökéletes, de a családtagjaim gyakran igen.
jan. 1. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!