Ti mit gondoltok erről? Kinek hol van az otthona?
Onnantól fogva, hogy valakivel együtt élek, legyen az egy barát, élettárs, házastárs, tehát a szülőktől külön, nekem onnantól fogva az az otthonom.
Viszont ha még friss a dolog, tehát nem 20 éve laksz már valahol máshol, akkor a szóhasználatban előfordul, hogy nem úgy akarta mondani, mégis úgy mondta.
Én is szoktam még a mai napig néha úgy mondani, hogy megyünk haza, pedig már 8 éve nem lakok otthon, hanem a férjemmel élek. :) Ettől függetlenül természetesen az otthonom már a férjemmel van.
Szerintem beszéld meg vele, ha ez téged annyira bánt, de szerintem úgy gondolta, hogy a ti otthonotokat ne tartaná az otthonának.
Ismerek valakit, aki 40 éve a saját lakásában él családostól, de a mai napi azt mondja, ha a szülői házról van szó, hogy hazamegyek.
Igaz viszont, hogy a férjednél, aki egy beszélgetés keretében külön fontosnak tartotta kiemelni, hogy nem ez az otthona tehát, nemcsak egy szóhasználat - ezt furcsának találom.
Beszélgess vele erről, hogy miért nem tekinti otthonának a közös lakhelyeteket.
Esetleg albérletben laktok?
Két éve elváltam, a saját lakásomban élek, ott, ahol a férjemmel is éltem azelőtt, majd 20 évig az ő lakásában, de még mindig néha azon kapom magam magam, hogy azt mesélem ismerősöknek, "amikor még otthon laktam", vagy "otthon az úgy volt...". Pedig tudom, hogy ez az otthonom, de mégis kicsúszik a számon, igaz, egyre ritkábban.
Sokaknak van két otthona, például ha valaki elköltözik egy másik városba, akkor "otthonról megy haza". Ez természetes.
Az, hogy a férjed úgy érzi, most nem otthon szilveszterezik, az adhat némi aggódásra okot. Kérdezd meg tőle, beszéljetek erről!
Köszönöm. Beszélek vele mindenképp (nemsokára haza ér). Végülis 25 évig ott lakott, de olyan fura volt ezt ilyenkor hallani, hogy a barátaink nálunk vannak és ő nem otthon van, ez esett rosszul,mert ő is mondja ha megyünk a szüleihez, hogy haza megy. De ez olyan más volt.
Együtt vettük, nem albérlet.
Kedves 6-os, nem értek veled egyet, dacára annak, hogy értem amit mondasz.
De!
Ha valakitől azt kérdik (csak egy példa), hogy hol az otthonod, az arra értendő, hogy hol érzi magát otthon.
Ez egy fogalom, nem földrajzi kérdés!
Még ha ez a kérdés abban a lakásban is hangzik el, ahol az illető otthon érzi magát, nem azt válaszolja, hogy ez az ITTHONOM, hanem azt mondja, hogy ez az OTTHONOM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!