Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért fordul el a gyerekeitől...

Miért fordul el a gyerekeitől válás után a különélő szülő?

Figyelt kérdés
Teljesen mindegy, hogy apa vagy anya. Hogy képes tükörbe nézni az ilyen ember? Nincs eltiltva a gyerekeitől. Egy ideig még megy az ígérgetés, aztán szép lassan telnek az évek. Se egy születésnap, se egy karácsony. Miért dobja el így egy szülő a gyerekét? Az ilyen ezek szerint soha nem is szerette? Nincs új kapcsolata sem.
2023. dec. 19. 12:40
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
90%
Az én feleségem is “lelépett” 3 éves gyermekünk itthagyva. Haza költözött a szüleihez. Hétvégén elviszi magához, de hétköznap nem keresi egyáltalán. Válás még nincsen.
2023. dec. 25. 13:52
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Hát az az igazság, hogy nem mindenki szereti a gyerekeit. Ezt lehet tudni abból is, hogy főleg régen mennyit elverték a gyerekeket, illetve hogy manapság hány ember nem akar gyereket egyáltalán. Azoktól akik nem akarnak gyereket, pont olyan érveket hallottam, hogy rossz szülők lennének, meg nem foglalkoznának velük.

Aztán néha csak becsúszik a gyerek, vagy csak azért hogy összertartsa a kapcsolatot vagy tényleg becsúszik. De előfordulhat, hogy nem tud kötődni a gyerekhez.

Ha minden ideális, akkor is előfordulhat az egyik szülő nem tud kötődni. Például az anyákat erősen traumatizálhatja az első néhány hónap vagy az első év. Van olyan, hogy nyelvfékes a gyerek, és ezért az anyának fáj szoptatni, de nagyon. Ilyenkor vagy kinlódik vele az anyja, és tudat alatt ezért utálja meg a gyerekét, vagy abba marad a szoptatás és akkor meg kevésbé kötődik (ugyanis szoptatás közben termelődnek szeretet hormonok). (megj.: kevesen tudják, de a szoptatásnak sosem, semmilyen körülmények köztt nem szabadna fájni az anyának, a nyelvféket mindig ki lehet vágni a gyerek szájából, és ki is kell).

Az is lehet, hogy az anya nagyon egyedül érzi magát, és ezért utálja meg a gyereket. Még a falusi időkben egy gyerektől és az anyjáról egy fél falu gondoskodott, manapság sokat maradnak egyedül a gyerekkel, és ha nem jó alvó akkor az kikészítheti a gyereket.

Az apával úgy tud rossz lesz a viszony, hogy már az elején nem vonódik be a gyerekápolásban. Vagy azért mert az asszony nem engedi, vagy azért mert neki sincs kedve. Pl. nem rakja tisztában mert ő nem tudja (nem hajlandó megtanulni), vagy nem kell fel éjszaka ringatni ha sír mert ő dolgozik. És ha úgy nő fel mellette a gyerek, hogy csak munka után látja két óránként, akkor sem vele foglalkozik, akkor persze hogy nem kötődik hozzá. Én például nem vagyok rosszban apámmal, de nagyon nem kötődünk egymással, elváltak a szüleim mikor 10 voltam, de előtte sem volt számomra megbízható. Ezért mikor nekem született gyerekem, én igyekeztem minél jobban bevonódni, pelenkázni, éjjel 2-3 órát ringatni a gyereket és hasonlók, és még így is előfordult sokszor hogy nem volt kedvem a gyerekhez és úgy éreztem nem kötődök hozzá. Nagyon kellett ezen dolgozzak, és kell még mind a mai napig (de én nagyon akartam gyereket és akarok is még, szóval mindent bele adok).

Na, bocsi ha hosszú lett. De ezeket tudom elképzelni.

2023. dec. 30. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!