Kapcsolattartás lelépett szülővel?
Szerintem felnőtt emberként túl kell lépni a múlton, lehet tartani a kapcsolatot harag nélkül.
De ez a gyermek kell keresse a szülőt egyértelmű hülyeség. Valószínűleg ezzel a szöveggel takarózik, vagy meséli be magának a lelkiismerete miatt, mert mindenki tudja ez fordítva van
"De ha én nem keresem őt, akkor ő semmilyen formában nem keresi velem a kapcsolatot. Van egy ilyen hülye elmélete, hogy a gyermek kell keresse a szülőt."
Nekem ez önmagában elég ok lenne, hogy ne keressem többet. Vagy csak akkor, amikor szükségem van rá.
Te azért akarod vele tartani a kapcsolatot, mert szeretnél egy apát magadnak, aki szeret téged. De apukád nem ilyen, és csak csalódást okoz. Semmi értelme vele tartanod a kapcsolatot.
A helyedben kb. ezen a szinten tartanám vele továbbra is a kapcsolatot.
Elég valószínű, hogy még ezt se igényli, de önérzetesség helyett inkább mutassál szeretet. Ezzel simán a saját lelkednek is jót teszel, mert magadat nem kell hibáztatnod.
Apám ugyanez. Engem már nem érdekel, akkor megszűnik a kapcsolat, de hadd ne én teperjek már, amikor ő amúgy masszívan szrik rám.
Te se tedd, kérdező, mert csak tönkremész az állandó megfelelési kényszerben, amit rád tol.
de önérzetesség helyett inkább mutassál szeretet - hetes, te elolvastad egyáltalán a kérdést, vagy kiragadtál egy mondatot belőle???
Ugyan minek kellene "szeretnie" egy ilyen embert, aki nem elég, hogy a kapuzárási pánikjában szétrúgta a családot, még a saját gyerekére is nagy ívben tojik.
Fel sem kell hívni az ilyent, nem még "szeretni".
A krisztusi szeretet elég okos találmány (akkor is ha csaktöbb akkori néptanító találta ki, akiket a hagyomány isten fiává gyúrt össze), jót tesz az ember egészségen. A kérdező már felnőtt, haragtartással csak a saját egészségét rombolná.
A harag növelheti a vérnyomást, a pulzusszámot és a vérben lévő stresszhormonok szintjét. Ezek a tényezők mind hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek, a stroke, a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség és a depresszió kialakulásához.
A haragtartás mentális egészségre gyakorolt hatásai is jelentősek lehetnek. A haragtartás növelheti a stressz, a szorongás és a depresszió kockázatát. A haragtartás krónikus stresszhez vezethet, ami károsíthatja az agyat és a mentális egészséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!