Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kapcsolattartás lelépett...

Kapcsolattartás lelépett szülővel?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok, a szüleim 6 évvel ezelőtt elváltak. Apámról rengeteg dolog kiderült a család számára, aztán le is lépett egy nála 28 évvel fiatalabb nővel. Eleinte annyira dühös voltam apámra, hogy fél évig egyáltalán nem is beszéltünk, nem is találkoztunk. Bizonyos idő után, amikor már nem kaptam egy órás sírógörcsöt a látványától, próbálkoztam valamiféle kapcsolattartással. Ez kimerült annyiban, hogy havonta egyezer felhívtam és beszéltünk 2 percet, ennyi. 3-4 havonta haza látogatok, akkor szólok neki és 5 percre összefutunk. De ha én nem keresem őt, akkor ő semmilyen formában nem keresi velem a kapcsolatot. Van egy ilyen hülye elmélete, hogy a gyermek kell keresse a szülőt... Erre alapozva, a féltestvéremmel 20 éve nem beszél, aki gyakorlatilag elmenekült előle. Nekem ez baromira fájdalmas, hogy ennyire nem vagyunk kapcsolatban... Amikor beszélünk telefonon, vagy haza látogatok, akkor mintha direkt cukkolna az új "családjával", beszél a nőjéről, pedig nagyon jól tudja, hogy ez nekem csak tőrforgatás, hiszen nagyon jól tudja, hogy ezzel az egész családunkat tönkre tette és olyan sebeket okozott, amik talán soha nem gyógyulnak be. Egyszerűen nem tudok mit kezdeni ezzel a helyzettel. Szeretném valamilyen formában tartani vele a kapcsolatot, de fogalmam sincs, hogyan és milyen irányba indulhatnék.

2023. okt. 4. 15:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Ha nem akar téged látni vagy tartani veled a kapcsolatot akkor ne erőltesd tudom ez nehéz de nem tudsz ezen változtatni.

Ha javítani akar azon,hogy jobb legyen a kapcsolat köztetek neki kell megtenni az első lépést.

Saját tapasztalat tudom milyen az ha a válás miatt tönkre megy a szülő gyerek viszony.

A volt feleségem lelépett egy másik pasival ezért a gyerekek is haragszanak rá.

Már felnőttek és fájt nekik amit tett,két és fél éve ment el azóta egyszer találkoztak.

Ez idő alatt nem erőltette meg magát,hogy a gyerekei megbékéljenek vele.

A volt feleségem szereti a gyerekeit de a mostani párja többet jelent neki.

2023. okt. 6. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!