Szerintetek is teljes mértékben a gyereknek van igaza ilyen helyzetben?
Majd harminc év múlva megbeszéljük. Akkor kiderül, hogy a mostani gyerek, hogy teljesít szülőként.
Nyilván érthető, hogy a gyerek vágyik a szeretetre, de szülőnek lenni sem könnyű. Kár, hogy az elején nem volt ott, az a most nagyszerű családtag, hogy még időben, szóval, segítséggel, példamutatással támogassa a szülőket, hogy fejlődhessenek.
Nem haragudj, de tényleg igaza van a 7-esnek. Ez nem érv. Ez csak a fejedben van így. Mióta érv az, hogy másoknak még rosszabb? Ez a probléma teljes érvénytelenítése.
Pontosan az ilyen kijelentésekkel pattannak le a gyerekek a szülőről. Nem értik mit mondanak. Csak a saját gondolati sémak mennek. A bezzegelés. Sosem volt érv a bezzegelés. Csak az érzelmileg éretlen embereknél.
Ha így nevelés a gyerekeid, nagyon sajnálom.
12-es, 7-es vagyok.
Az utolsó nagyon jól leírta, amit én is mondani próbáltam. Ez még nem jelenti, hogy én nem vagyok hálás, mert jobb dolgom van, mint sok másik embertársamnak, a két dolognak köze nincs egymáshoz.
Teljesen érthető, ha a gyerek kilép egy ilyen családból. De azt nem értem, miért kell velük VÉGLEG megszakítani a kapcsolatot? Miért nem elég, ha simán csak nem lakik otthon?
Nyilván a szülők nem fogják elismerni, hogy hibáztak, mivel a saját értékrendjükkel összhangban cselekedtek. Ugyanakkor a szülők értékrendje nagy mértékben a nagyszülők nevelésének az eredménye, amit befolyásolhatnak még különböző gyerekkori traumák stb. Ezzel együtt minden szülő teljes mértékben maga felelős azért, ahogy a gyerekével bánik, de lehet, hogy a dolog háttere sokkal bonyolultabb, mint ahogy elsőre tűnik, és lehet olyan pontja a történetnek, ahol ők maguk is áldozatok. Amennyiben van ilyen körülmény, az méginkább azt az érzést fogja erősíteni bennük, hogy ők nem hibáztak.
Mindennel együtt, ők a szüleid, és el kell fogadnod őket ilyeneknek. De nem kell kitenned magad annak, hogy bántsanak, érzelmileg zsaroljanak stb. Ettől még néha-néha találkozhattok. Neked sem jó, ha csak a harag marad benned, és nem tudod ezt elengedni. Bár értem azt is, hogy még nagyon friss az élmény, és most könnyebb így.
Mindent megtettek - ezt az én fejemhez is vágták.
Érdekes, én nem így érzem, ugyanis érzelmileg sohasem éreztem magam biztonságban, sőt.
Mindegy, nem magyarázom nekik mit jelent a megértés, meghallgatás, elfogadás, szeretet, mert úgysem értenék meg.
Szerintük mindent megteszek = adok pénzt, ruhát, ételt, de amúgy nagy ívben szrok rád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!