Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kellett volna reagalnom?

Hogy kellett volna reagalnom?

Figyelt kérdés
Apának vettem egy olyan ajándékot, amiről mindig almodozott. Miután átvette és kibontotta, azutan tök neutralisan közölte, hogy hát ő erre biztosan nem fog tudni elmenni (ez egy program). Semmi köszönöm, se semmi. Igazából eléggé elrontotta a kedvem, mert örömet akartam neki okozni. Olyan mintha egyáltalán nem örült volna neki, nem is tudtam rá reagálni. Nem várom el, hogy örüljön, de azért jól esett volna, ha nem azzal kezdi, hogy H ő erre biztos nem fog elmenni...

2023. dec. 16. 21:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
70%
17. vagyok. Nos, érthető az lenne, ha a SAJAT ostobaságod bosszantani. Manapság nem divat a kommunikáció a buta es/vagy gyáva emberek között. Ertelmeseknel továbbra is szokás megbeszelni a dolgokat. A kutatás marhára nem erdekel, ÉN nem vadidegeneknek ajándékozok, EN ismerem azt, akinek valamit adok, ÉN tudom, hogy minek örülne és minek nem, mert EN képes vagyok a kommunikációra. Puszi
2023. dec. 18. 11:50
 22/27 A kérdező kommentje:
Oké TE TE TE TE TE és csak is TE vagy a best, mindig is TE TE TE és TE voltál. Szép napot, unalmas már az onfenyezesed! Boldog karácsonyt!
2023. dec. 18. 12:45
 23/27 anonim ***** válasza:
25%
Nilván azért emeltem ki, hogy ÉN, mert különben TE meg a kötözködni kívánó valaszado még véletlenül magára veszi. Nincs ebben semmi onfenyezes, csupán tenykozles volt. Neked is boldog karácsonyt
2023. dec. 18. 12:55
 24/27 anonim ***** válasza:
81%

"....ezért találtam is kutatással alátámasztott érveket miért is jó az élmény ajándékozása:"

Tény mondjuk az is, hogy nem mindenki örül az élmény ajándékoknak. Az én sógoromék pl minden egyes évben anyósom születésnapjára színházjegyet vesznek. Kettőt. Anyósomnak és a sógornőmnek. Anyósom utál színházba járni. 11 éve minden áldott alkalommal elmondja, ő nem élvezi a színházat. Nagyot hall -van hallókészüléke, de nem hall mindent. Rosszul lát szemüveggel is. A színház másik városban van, egy órát kell buszoznia hozzá, egyedül és egyedül is kell haza jönnie este, ami neki már késő. 80 éves. Most utoljára vissza adta a jegyet, mondta hogy elege van, évek óta mondja, hogy nem akar színházba menni, most már ennyi, nem megy. Azóta nem beszél vele se a fia, se a menye.

2023. dec. 18. 13:48
 25/27 A kérdező kommentje:

24: a faterom koncertre jaros fajta. Múltkor újévi koncertre kapott jegyet, utána hetekig odakat zengett róla és még a koncerten beszerzett egy albumot - a szomszéd "örömére".

Továbbá fiatal az apám, és mint írtam összesen 40 perc, egy kényelmes autóval. Ajtótól ajtóig viszik, állnia sem kell, legjobb helyre vettem jegyeket.. na mindegy. És mint olvasható a leírásban, egész évben beszélt, almodozott erről a dologról. Ha nem megy, akkor eladom ezeket a jegyeket és beforgatom valami másba.

2023. dec. 18. 19:40
 26/27 anonim ***** válasza:
90%

Akár elmegy, akár nem, azért megköszönni akkor is illik az ajándékot. Ez egy olyan alap dolog, amit a szülei kellett volna megtanítsanak neki. Gondolom, általánosan nem túl tapintatos, empatikus ember, aki jobban tud kritizálni másokat, mint dicsérni.

Viszon el most már ne add, ez az ő dolga, hogy mihez kezd vele. Az ajándékot odaadtad, tovább nem rendelkezel felette. Kivéve, ha ő maga adja vissza, vagy kér meg, hogy add el.

A két haver tud róla? Lehet, hogy apád nélkül is szívesen elmennének.

2023. dec. 18. 22:39
 27/27 A kérdező kommentje:

26: igen, tudnak róla. Ráadásul azért pont ezeket a haverokat kértem fel, mert ők értékelni tudják ezt a programot. Már több ilyenen voltak együtt. Próbáltam mindenre gondolni. :)

Arra mondjuk jól raereztel, hogy kritizálni jobban tud másokat, mint dicsérni. 😅🤣

Azt hogy eladom, mergembol mondtam.

2023. dec. 19. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!