Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kellett volna reagalnom?

Hogy kellett volna reagalnom?

Figyelt kérdés
Apának vettem egy olyan ajándékot, amiről mindig almodozott. Miután átvette és kibontotta, azutan tök neutralisan közölte, hogy hát ő erre biztosan nem fog tudni elmenni (ez egy program). Semmi köszönöm, se semmi. Igazából eléggé elrontotta a kedvem, mert örömet akartam neki okozni. Olyan mintha egyáltalán nem örült volna neki, nem is tudtam rá reagálni. Nem várom el, hogy örüljön, de azért jól esett volna, ha nem azzal kezdi, hogy H ő erre biztos nem fog elmenni...

2023. dec. 16. 21:57
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
91%

13!

A kérdező gyerek, az apja az, aki az ajándékot kapta, tehát nem mindenkiről van szó.

A felsorolt indokok pedig az adott személynek fontosak, vagy épp nem akarja elmondani a valóságot, hogy ő csak álmodozni szeret. Nincs ezzel semmi baj. Nem kell eroltetni

2023. dec. 17. 07:50
 12/27 A kérdező kommentje:

Tehát szerintetek az rendben van, ha az ember nem köszön meg valamit? Amit egyébként a másik nagy szeretettel vett? Ráadásul tök közömbösen reagál? Ugyanakkor egész évben előadta, hogy ez a dolog így meg úgy, meg amúgy? Jól van, tényleg velem van a hiba.

Egyébként az utazási idő 40 perc (oda vissza) és ehhez ülni kell, +nem kell kiállni olyan körülményeket, mint a Hold utazás. :)

De tanuló pénznek jó volt.

Lehet én vagyok elrugaszkodva a valóságtól. Kaptam már nem egyszer olyan dolgokat, amire semmi szükségem sem volt, csak látva a másik igyekezetét, mindig örültem magának a gesztusnak legalább. De legalább tudom, hogy ez a reakció általános.

2023. dec. 17. 09:35
 13/27 anonim ***** válasza:
69%
Nem, az nyilván nincs rendben, hogy nem köszönte meg. De az se, hogy nem ismered őt
2023. dec. 17. 10:09
 14/27 anonim ***** válasza:
82%

10-es, nekem is van olyan rokonom, aki állandóan nyávog, hogy ide menne oda menne, egyedül nem, stb. Aztán amikor veszünk neki jegyet pl A kiállításra (amiről már hetek óta beszél), akkor "jaj, hát ő amúgy nem akar kimozdulni".

Oké... erre most mit lehet mondani? Vannak ilyen hlyék, akik csak nyavalyognak a semmin, aztán amikor kedveskedsz, jaj ő mégsem. Akkor panaszkodjál tovább.

2023. dec. 17. 10:30
 15/27 anonim ***** válasza:
22%

19!

Meg kell kérdezni tőle, hogy ha veszel neki jegyet, elmenne e. Nálunk szokás a kommunikáció

2023. dec. 17. 10:35
 16/27 anonim ***** válasza:
83%

Az en apam is tud ilyen lenni. O hangulat ember es nemtud banni az erzesekkel. Szoval ha örül vagy szeretet akar kimutatni kb az ellenkezoje jön belöle. Nagyon fura tudom.

Van anyukad ? felesege apudnak meg el es ott van? En anuynak megmondanam diplomatikusan kenyszeritse kimozdulni örülni fog az öreg

2023. dec. 17. 11:54
 17/27 anonim ***** válasza:
37%
De, értem q problémát, veled ellentétben. A kommunikáció hiánya a probléma. Te azért neme rted, mert felétek pont ugyanúgy nem szokás, mint feléjük. 😘
2023. dec. 17. 12:35
 18/27 anonim ***** válasza:
79%
Nem szervezünk másnak meglepetés programot konkrét időpontra.
2023. dec. 17. 18:26
 19/27 anonim ***** válasza:
65%

Nekem éppenséggel szerveztek szülinapomra meglepetés utat Hawaiira tokyoi atszallassal. Én éppenséggel örültem neki 😜🥰

A családban ez nálunk hagyománnyá vált. Az 18-as és a 17-es akkor hazudik... 🤣 Szerintem a két hozzászóló egy és ugyanaz.

Válasz a kérdésre, hogy releváns is legyen a válaszom a témával kapcsolatban: szerintem várd ki, hogy tényleg elmegy-e és milyen lesz a reakciója.:) lehet, hogy végül jól sül el.

2023. dec. 17. 19:09
 20/27 anonim ***** válasza:
61%

19-es vagyok, megint!:) mivel bosszantott, hogy a 18-as és a 17-es bődületes ostobaságokat írt, ezért találtam is kutatással alátámasztott érveket miért is jó az élmény ajándékozása:

Galak et al. (2016): Why Certain Gifts Are Great to Give but Not to Get: A Framework for Understanding Errors in Gift Giving (Current Directions in Psychological Science)

2023. dec. 18. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!