Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit kezdjek a rendmániás...

Mit kezdjek a rendmániás anyámmal?

Figyelt kérdés

Anyám tiszta rend és irányításmániás. 2 hete veszítettük el a nyulamat és a dolgai még mindig itt állnak. Itt van a ketrece, és minden dolga a szokásos helyén. Ma arra értem haza hogy anyám takarítják a szobámat, és a nyulam ketrecéből az összes tartozék a fürdőben van, mondván el kell mosni őket. Ahogy beértem a a szobámba kérdőre vontam anyámat, és megmondtam neki, hogy nem rakhatja el az én nyulam ketrecét. Meg sem kérdezett előtte.

Még nem érzem azt hogy el lehessen tenni a nyulam dolgait mert nem dolgoztam még fel. Anyámat csak a rend érdekli és még ő vt felháborodva mikor kérdőre vontam hogy kit csinál a nyulam dolgaival.

2023. dec. 3. 13:55
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
69%
Rakj rendet.
2023. dec. 3. 13:57
 2/25 anonim ***** válasza:
66%
Tehát, ha valaki eltakarítja a 2 hétig rohadó és büdösödő dolgokat, ami szerencsétlen nyúl után maradt, az rend- és irányításmániás. Gratulálok kislánoym.
2023. dec. 3. 14:02
 3/25 anonim ***** válasza:
89%

Alapbol a nyulat takaritani kell, most hogy meghalt 2 hete nem volt takarítva, ideje volt. Az etető és egyebeket nem takarítja az ember hetente, de akkor se állhat ott a hálóban sokáig, alapból az ilyen nem hálóba való. Szerintem 2 hét várakozas elég elég volt. Ha van fenykepd róla akkor nézegesd, gyászolni úgy is lehet hogy nem vagy a büdösben.

3. Miért? Kinti ketrecben jobb lenne? A lakasban élő kis kedvencét legalább néha kiengedik.

2023. dec. 3. 14:12
 4/25 anonim ***** válasza:
36%
Beteg egy korosztály mondom én...az hogy kérdőre vonod a szüleid már az gáz,de hogy nem dolgoztad fel a kibebaszott nyulad elveszítését...hát bazzeg.Hány éves vagy??4??
2023. dec. 3. 14:13
 5/25 A kérdező kommentje:

1-es a szobámban rend van.

2-es a nyulam holmiait elmostam és kitakarítottam. Szó se volt arról hogy 2 hete ott büdösödik, ezt nem tudom honnan szedted. Szerintem te is fel lennél háborodva ha egy halott állatod vagy szeretted dolgait valaki fogná és kidobná az ablakon. Mert anyám a tárolóba akarná lebinni ahol a szomszédunk 2 perc alatt ellopná.

3-as nem ez volt a kérdés. A nyuszi jól volt tartva, tiszta, és szép helyen volt itt nálunk.

2023. dec. 3. 14:17
 6/25 A kérdező kommentje:

5-ös ahogy mondtam q nyúl helye takarítva volt. Ráadásul naponta. Nem tudom hogy honnan vettetek hogy büdös volt a szobámban. A ketrecben nincsen koszos nyúl alom, nyultáp, se hetek óta psohadó víz. Csak az üres letrec van.

6-os köszönöm az intelligens, és felettébb ideillő, szépen megfogalmazott választ. Azt majd én eldöntöm hogy mennyire volt nagy trauma a nyulam elvesztése, és mikor fogom tudni feldolgozni. Tőled is megkérdem: ha a te állatokat vagy szerettelek elveszíted, és utána ezt mondom neked, az hogy esne?

És még egyszer. Nem azzal van a baj hogy kicsit rendberakta a nyulam ketrecét(habár mondom, takarítottam én),hanem azzal hogy engedélyem nélkül el akarta rakni. Hisz elvileg tudja hogy mennyire fontos volt nekem az az állat.

2023. dec. 3. 14:27
 7/25 anonim ***** válasza:
43%
Kerdezo, en megertelek. Ebben nottem fel. Semmit nem tudsz vele csinalni, mert nem erti, mi a problema. Es ahogy irod: ha szova teszed, meg o van megsertodve. Az ilyenek nem valtoznak, mert nem tudnak. A dolog psziches eredetu, a sajat belso bizonytalansagat kompenzalja a kenyszeres rend- es tisztasagmaniaval.
2023. dec. 3. 14:38
 8/25 anonim ***** válasza:
78%

Marshall B. Rosenberg: Erőszakmentes kommunikáció

4x1 óra videóanyag a neten, youtube-on.

Ha csak a társadalom fele értően végighallgatná, máris elindulhatnánk a változás felé.

2023. dec. 3. 15:20
 9/25 anonim ***** válasza:
69%

Nagynéném ilyen.

Ha nála eszem, akkor ott áll az asztal mellett és várja, hogy az utolsó falat lekerüljön a tányérról. Ahogy felemelem a kezem, már viszi is a tányért mosogatni ee törölni.

Ezzel nem tudsz mit tenni.

De ez nem irányítás mánia. Csak mindennek tökéletesen rendbe kell lennie.

2023. dec. 3. 15:34
 10/25 anonim ***** válasza:
43%

Nem írtad hogy kitakarítottad volna a ketrecet a halala után, ezért gondoltuk hogy nem tetted. Nem írta senki hogy rosszul volt tartva a nyulad.

Anyukáddal semmit se tudsz csinálni. Viszont nem iranyitasmania ha rendet rak.

2023. dec. 3. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!