Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyereked ad támogatást?

A gyereked ad támogatást?

Figyelt kérdés

Ha beszélek vele első kérdésem ő hogy van mindig.

Gondolok erre pénzbeli. Például tumorectomia vagy rosszindulatú dermatocytoma ne TB-n hanem magánban menjen, súlyos mentális beteség gyógyszer ellátása idősnek? Igen mert az én nagyon közeli roknom (fiú vagy lány nem akarom most elárulni, tökmindegy) banknál dolgozik, devops, elég jó fizetéssel, Hollandiában.

Másik gyerekem közgazdaságra jár és informatikára szintén, első félévben ezt tanulták közgazdaságtanból, hogy a legtöbb pénz ami beáramlik az a külföldi családtagok a többi családtagnak.

Mi valóban szegények vagyunk, egy másik nagyon közeli rokon aki neki is nephrocytosissal kűzd amin egy ciszta van vagyis bocsánat a cisztán van egy nem tudni jo/rossz indulatú daganat a vesén.

Amikor megkérdezem tőle, hogy mit tegyünk mert nem tudjuk, és nem pénzt kérek csak remélem támogat mert ő már rég nem él itthon, nem tudja milyen az egészségügy. Erre rögtön rávágja, "nem az én dolgom" és elkezd valami teljesen másról beszélni, és utána elkezdi most vett 3 fajta gépet az egyik ilyen rizsfőző amit beállít reggelre 8 ra legyen kész és nem kell főznie. Én erre nem tudok mit mondani.

Aztán mondja, hogy vegyünk mi is egy ilyet. Igen, csak egy szülő van, és egy gyerek. Ő is kűzd valami fajta feherversejttel kapcsolatos rakkal, de azt mondja talált egy jó orvost. Annyit tudok, hogy hó végére a nettó egyenlege +. Persze ő dönti el mire költi. Arra, hogy 3 készüléket vegyen és dicsekedjen vele milyen kényelemben él, vagy pedig kisegíti a szülőjét, mentális beteg testvérét mert nincs pénzünk már fizetni a hitelt sem és a mentális betegnek meg hiába közel 30 éves nem tud dolgozni a betegsége miatt. Egy helyről már kirúgták.

Szerintetek erkölcsileg elfogadható, hogy időzítő rizsföző készüléket vásárolva dicsekszik vele és ha feljön a téma, hogy pénzbeli gond van és lassan a híd alá megyünk a válasz "nem az én dolgom". Járt USA, Írország, most Hollandia, azért ő sem szent ha minket lehet nevezni fukarnak, mert ő jobbra balra csalt férfiakat, hogy jobb helyre kerüljön. És eközben a gyerekem nem tud támogatottan gyógyszert venni, így is közel 11 000 ft emelt támogatottan. A férjemnek CT kell gyakran és neki is gyógyszerek, azok is támogatottak, vesetumor miatt nem végezhet megterhelő fizikai munkát. Nem azt kérném, sosem kérem tőle, hogy adjon, hanem, hogy legalább ne az legyen a válasza, hogy "nem az én dolgom" ha már csak a téma parázsa merül fel.. Másoktól meg hallom, hogy a külföldi gyerekei százezreket küldenek haza havonta. Ő meg ha jól tudom 90 EURt, de az ebből a szempontból... mennyi betegség van a családban.. mindegy..

Szerintetek? Jelenleg szószerint 9000 Ft van a bankszámlámon. És még lenne mire szükség de már nélkülözni kell. Ilyenek, hogy fűtés, lámpát nem hagyjuk égve sokáig, TV-t kikapcsoljuk de már tényleg lassan nem tudunk mivel spórolni. Elfogadok minden kritikát, minden egyetértést, csak szeretném tudni ez erkölcsileg hova tehető.

#Szerintem besegíthetne többet #Ez nem az ő dolga
2023. dec. 1. 14:22
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
91%

Na. 18 éves koráig kötelességetek volt eltartani. Ha rendes gimnáziumba járt, ha a legszarabb szakmunkásképzőbe, teljesen mindegy, nektek őt el kellett tartani. Az, hogy rendes gimnáziumba ment, és ott annyira tanult, hogy egyetemre ment, az egyedül az ő érdeme. Az egyetemi kollégium nem lett volna kötelességetek, de hát abból is csak annyit fizettetek neki, amennyit tudtatok, a többit neki kellett megoldani. Ahogy meg beszélsz róla, hogy gazdag pasi kivitte Amerikába, majd egy másik Hollandiába... konkrétan lekurvázod a lányodat. Ha vele is így beszélsz, ahogy nekünk, idegeneknek beszélsz róla, akkor mégis mit vársz tőle? Örülj, hogy telefonálni hajlandó veled.

Egy rizsfőző meg semmiképp nem számít középdrága eszköznek. A hitelt is ti vettétek fel, miért kéne abban segítenie? (Amúgy te dolgozol?)

2023. dec. 1. 18:23
 42/68 anonim ***** válasza:
89%

És akkor az élet, hogy dolgozik meg spórol, de egy rizsfőzőt nem vehet meg magának, mert a pénzét nektek kéne küldenie? Akkor ő minek hajtsa magát? Hogy eltartsa a here bátyját?

Ti nem dolgoztok? A bàty hogy képzeli el a jövőjét, ha nem lesztek? Valaki írta, hogy ilyen betegsége volt, de dolgozott, ti miért nem, ha nem? Meddig várnátok el a támogatást, életetek végéig?

Akkor ha ő titeket támogat, neki miből lesz otthona, saját családja, megtakarítása? Ha ő beteg lenne, te támogatnád anyagilag vagy csak fordítva várod el?

2023. dec. 1. 18:38
 43/68 A kérdező kommentje:

Ok tehat orulhetek, hogy a rakos apjaval meg az anyjaval aki stresszel meg a mentalis beteg occsevel beszel. Es oruljek neki, hogy hid ala fogunk lassan menni mert tobb a kiadas mint a bevetel es alig tudju ellensulyozni mar a koltsegvetest. Oruljek neki, hogy az en kotelessegem eltartani ot Hollandiaban egy bankban, ugy, hogy ismetlem megint mi megyunk ki a hid ala lassan. Ferjemnek meg kell a CT egyeb gyogyszerek ahogy fiamnak. Fiame alapbol 11 ezer, a ferjemet most nem szamoltam ossze de az tobbet elvisz a doxorubicin sandoozt kapjuk, de melle mas gyogyszerek is jonnek mert faj neki meg vizelet gondok, etkezes... es ez teljesen oke.

En kivancsi lennek hogy akik szerint ez erkolcsileg oke, es veluk tortenne ez meg, ok mit szolnanak a Nemetorszagban jol kereso gyerekuhoz amikor azt mondja neked "nem az en dolgom", es te nem tudod fizetni hamarosan.

2023. dec. 1. 18:43
 44/68 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező! Közgyógyellátást /valahogy így hívják, amikor gyógyszerért nem kell fizetni/ próbálj elintézni, háziorvos segíthet benne.

Más ötletem nincs.

2023. dec. 1. 18:51
 45/68 A nagy Levin ***** válasza:
92%

"Oruljek neki, hogy az en kotelessegem eltartani ot Hollandiaban egy bankban..."

Miért, te tartod el?

Ha meg tényleg te tartod el, akkor hogy akarsz támogatást kapni tőle?

2023. dec. 1. 19:03
 46/68 anonim ***** válasza:
100%
Már teleportált Németországba.
2023. dec. 1. 19:13
 47/68 A kérdező kommentje:

45

OKe itt a vege. Az idiota fajtad ilyeneket ir, hogy a szulo kotelessege eltartani a gyermeket. Amikor meg haldoklig a szulo meg a csalad hid ala megy "nem az en dolgom" az o reszerol.

Ez a felfogas. Grat. Jo eletet nektek, kivanom a szuloknek hogy ugyanilyen helyzetbe keruljenek.

A kivetlnek koszonom az empatiat. Lezartam a kerdest.

2023. dec. 1. 19:14
 48/68 anonim ***** válasza:
100%
Már bocsánat, de a 30 éves fiadnak szerintem csak büdös a munka. Nem hiszem el, hogy egy egyszerű betanított/fizikai munkára is képtelen lenne.
2023. dec. 1. 19:19
 49/68 anonim ***** válasza:
100%
"is kűzd valami fajta feherversejttel kapcsolatos rakkal, de azt mondja talált egy jó orvost"na én ezeért sz.rnék rátok..a k.rva rizsfőzővel többet foglalkozol mint azzal hogy brteg a gyerrked. Az egy dolog hogy anyagilag birja a dokit fizetni, de ti megkerdeztetek hogy vele ugy igazán mi van, hogy viseli?
2023. dec. 1. 19:24
 50/68 anonim ***** válasza:
88%

A 30 éves fiadat mi3rt nem küldöd el dolgozni a kamu mentális betegsége helyett?

És ismét kérdezem: ha a következő 20 évben titeket tart el a gyereketek, neki miből lesz otthona és saját családja?

Nektek miért nincs semmi tartalékotok, egzisztenciátok 50+-os létetekre?

Te pénzelted a saját szüleidet, vagy ezt csak a gyerekedtől várod el?

Egyébként elmondjuk az igazat: azért nem segít nektek, mert igazából nem szeret titeket, nem érdeklitek annyira, mert nem voltatok igazán jó szülei. Aki szereti a szülőjét, az nem hagyná híd alá menni, ha tudja segíteni, de ehhez jó szülőnek kell lenni. Gondolkozz el ezen.

2023. dec. 1. 19:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!