Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyereked ad támogatást?

A gyereked ad támogatást?

Figyelt kérdés

Ha beszélek vele első kérdésem ő hogy van mindig.

Gondolok erre pénzbeli. Például tumorectomia vagy rosszindulatú dermatocytoma ne TB-n hanem magánban menjen, súlyos mentális beteség gyógyszer ellátása idősnek? Igen mert az én nagyon közeli roknom (fiú vagy lány nem akarom most elárulni, tökmindegy) banknál dolgozik, devops, elég jó fizetéssel, Hollandiában.

Másik gyerekem közgazdaságra jár és informatikára szintén, első félévben ezt tanulták közgazdaságtanból, hogy a legtöbb pénz ami beáramlik az a külföldi családtagok a többi családtagnak.

Mi valóban szegények vagyunk, egy másik nagyon közeli rokon aki neki is nephrocytosissal kűzd amin egy ciszta van vagyis bocsánat a cisztán van egy nem tudni jo/rossz indulatú daganat a vesén.

Amikor megkérdezem tőle, hogy mit tegyünk mert nem tudjuk, és nem pénzt kérek csak remélem támogat mert ő már rég nem él itthon, nem tudja milyen az egészségügy. Erre rögtön rávágja, "nem az én dolgom" és elkezd valami teljesen másról beszélni, és utána elkezdi most vett 3 fajta gépet az egyik ilyen rizsfőző amit beállít reggelre 8 ra legyen kész és nem kell főznie. Én erre nem tudok mit mondani.

Aztán mondja, hogy vegyünk mi is egy ilyet. Igen, csak egy szülő van, és egy gyerek. Ő is kűzd valami fajta feherversejttel kapcsolatos rakkal, de azt mondja talált egy jó orvost. Annyit tudok, hogy hó végére a nettó egyenlege +. Persze ő dönti el mire költi. Arra, hogy 3 készüléket vegyen és dicsekedjen vele milyen kényelemben él, vagy pedig kisegíti a szülőjét, mentális beteg testvérét mert nincs pénzünk már fizetni a hitelt sem és a mentális betegnek meg hiába közel 30 éves nem tud dolgozni a betegsége miatt. Egy helyről már kirúgták.

Szerintetek erkölcsileg elfogadható, hogy időzítő rizsföző készüléket vásárolva dicsekszik vele és ha feljön a téma, hogy pénzbeli gond van és lassan a híd alá megyünk a válasz "nem az én dolgom". Járt USA, Írország, most Hollandia, azért ő sem szent ha minket lehet nevezni fukarnak, mert ő jobbra balra csalt férfiakat, hogy jobb helyre kerüljön. És eközben a gyerekem nem tud támogatottan gyógyszert venni, így is közel 11 000 ft emelt támogatottan. A férjemnek CT kell gyakran és neki is gyógyszerek, azok is támogatottak, vesetumor miatt nem végezhet megterhelő fizikai munkát. Nem azt kérném, sosem kérem tőle, hogy adjon, hanem, hogy legalább ne az legyen a válasza, hogy "nem az én dolgom" ha már csak a téma parázsa merül fel.. Másoktól meg hallom, hogy a külföldi gyerekei százezreket küldenek haza havonta. Ő meg ha jól tudom 90 EURt, de az ebből a szempontból... mennyi betegség van a családban.. mindegy..

Szerintetek? Jelenleg szószerint 9000 Ft van a bankszámlámon. És még lenne mire szükség de már nélkülözni kell. Ilyenek, hogy fűtés, lámpát nem hagyjuk égve sokáig, TV-t kikapcsoljuk de már tényleg lassan nem tudunk mivel spórolni. Elfogadok minden kritikát, minden egyetértést, csak szeretném tudni ez erkölcsileg hova tehető.

#Szerintem besegíthetne többet #Ez nem az ő dolga
2023. dec. 1. 14:22
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
98%
Ezt msot foglald össze valahogy érthetően.
2023. dec. 1. 15:49
 22/68 anonim ***** válasza:
95%

"Igen mert az én nagyon közeli roknom (fiú vagy lány nem akarom most elárulni, tökmindegy) banknál dolgozik, devops, elég jó fizetéssel, Hollandiában."

Most akkor mégsem a gyereked, hanem a rokonod? És random rokontól akarsz pénzt??? Vagy mi a tököm van?

2023. dec. 1. 15:58
 23/68 anonim ***** válasza:
100%

17.

:D

Lepontoztak, pedig a legjobb komment!

2023. dec. 1. 16:08
 24/68 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem magyar vagy ird le angolul nyugodtan
2023. dec. 1. 16:12
 25/68 anonim ***** válasza:
54%
#21 Nem biztos, hogy a mentálisan beteg gyerek mellett még jutott energia a másik gyerek kifogástalan nevelésére is. Sajnos a szülő lehetőségei végesek...
2023. dec. 1. 16:22
 26/68 anonim ***** válasza:
98%
27, ahogy a gyerek lehetőségei is végesek. Tartsa el magát, ha neki van családja, gyerekei, akkor őket is, tegyen félre későbbre és még 3 felnőtt embert pénzeljen ezen kívül. Ja, teljesen reálisan hangzik az elképzelés...
2023. dec. 1. 16:28
 27/68 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom hogy a szülő kötelessége a gyereket támogatni, mivel ő hívta életre, rá van utalva sokáig stb.

Ha jól és szeretetben nevelte, átadta az alap értékeket, akkor számíthat rá hogy a gyerek is segíteni akar majd neki, ha módjában áll. Biztos vannak kivételek is, ezt nem zárom ki, de azért nagyrészt szerintem igaz amit írtam.

A másik hogy az önzetlen szülő inkább nem fogad el segítséget, mivel tudja hogy a gyerek előrehaladását gátolja az életben, és a gyerekének is majd az ő unokáit lesz kötelessége támogatni.

Szerintem egy olyan esetben ami azt hiszem hogy a kérdésben van, hogy nem segít pedig megtehetné ott valami törés van a kapcsolatban, nincs szeretet, amiért elsősorban(!) nem a gyerek a hibás sosem.

A másik hogy a kérdező nem biztos hogy jól megértette a gyereke helyzetét, nem biztos hogy úszik a pénzben, csak azért mert nem jön ki hó végén mínuszba.

Lehet az is hogy a gyereke nem érti, mert nem kommunikálja jól hogy pénzbeli segítségre lenne szüksége. Ha ezt várja kérje direktben és ne várja el hogy kitalálja utalásokból a gyerek.

Ami még feltűnt hogy hol olyat ír a kérdező hogy 1 szülő és 1 gyerek van, közbe valami testvér betegségére kérne meg valami másik rokonéra. Most akkor ki beteg és mire kell a pénz? Mert lehet a szülőnek még segítene csak-csak de egyéb rokonoknak nem.

2023. dec. 1. 16:36
 28/68 anonim ***** válasza:
7%

#28 A neveléssel kapcsolatban írtam a 27-est.

A te kommentedre annyit, hogy valószínű, hogy 10-20 ezer Ft nagy segítség lenne, ő pedig meg sem érezné.

2023. dec. 1. 16:37
 29/68 anonim ***** válasza:
100%

Random rokontól szerintem se várható el a támogatás, főleg nem rendszeresen. A gyerek más tészta, ott már egyéni helyzeteken múlik, hogy mennyire elvárható.

Én még nem tartok ott, hogy jobban álljak anyagilag, mint a szüleim, de ha egyszer szükségük lesz anyagi segítségre, akkor mindenképp megpróbálnék segíteni nekik, mert mindig is nagyon nagylelkűek voltak velem szemben ők is.

2023. dec. 1. 16:41
 30/68 anonim ***** válasza:
27%
Ha jólértem, a férjed, a fiad, meg te is betegek vagytok. A külföldi gyereked meg azt mondja, hogy nem az ő dolga. Ha rendesen neveltétek, megváltoztatta a pénz. Vannak ilyenek. De lehet hogy nemkapott rendes nevelést, és örül hogy megszabadult a családjától.
2023. dec. 1. 16:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!