Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám állandóan engem...

Édesanyám állandóan engem kérdezget, hogy mit főzzön, mi legyen az ebéd. Mindig tőlem várja, hogy megmondjam. Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

2023. nov. 27. 13:01
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
71%
Miért lrttem lepontozva? A kerdező fejtegette hogy miért nem azt főzi az anyja amit az enne..hát pedig ezért. Magamnak én sem főznék annyiszor
2023. nov. 27. 18:10
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy időben az én szüleim is kérdezgették, miután elköltöztem, akkor is, de sose azt csinálták, amit mondtam (ne gondoljatok semmi extrémre, pl. paprikás csirkét mondtam, helyette rántott csirkecombot csináltak, vagy grillcsirkét). Mikor már többször is szóvá tettem, hogy minek kérdezik, ha úgyis mást készítenek, leálltak a kérdezéssel. Nem sértődtek meg amúgy. Most már készítenek azt, ami nekik jólesik, és max. azért keresnek meg, hogy kérek-e, mert kettőjüknek sok, nem tanultak meg kevesebbet főzni, aztán van, hogy cserélünk, mert én sem akarom egész héten ugyanazt enni.
2023. nov. 27. 20:55
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Figyelmes hozzád.

Örülj neki.

2023. nov. 27. 21:03
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy te nem igényled ő attól még a kedvedben akar járni, mert szeret. Ez a főzés dolog a szülőknél a sueretetnyelv is szokott lenni. Még utoljára tenni akarnak valamit a felnőtt gyerekekért akiknek már egyre ritkábban van rájuk szüksége.
2023. nov. 27. 21:38
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Vagyis rossz megfogalmazás hogy utoljára, de tenyleg egyre kevesebbet tudnak tenni mert már önálló vagy, nincs szükséged a segítségükre úgy mint régen.
2023. nov. 27. 21:40
 36/41 anonim ***** válasza:
65%
Mikor otthon laktam a szüleimmel, anyu tőlem is sokszor kérdezte, mi legyen az ebéd. Volt, hogy poénból csak úgy odadobtam neki, hogy "kaja" (oké, ő is nevetett és utána mégis kitaláltunk valamit). Mostmár 36 éves vagyok, néha én hívom fel azzal, hogy "mit főztél ma anyuci?", vagy hogy adjon ötletet én mit főzzek 🙂. És az embernek van, hogy tényleg semmi ötlete nincs, ezért kérdezi meg a többieket, mit ennének szívesen. Biztos neked is vannak kedvenc ételeid. nehogy már ilyenkor ne tudd benyögni valamelyiket.
2023. nov. 27. 23:37
 37/41 anonim válasza:
22%
Mert olyat szeretne főzni amit jóízűen meg is eszel. Lehet válogatós finnyás vagy.
2023. nov. 28. 09:31
 38/41 anonim ***** válasza:
0%
Nektek EZ macerás dolog. Kitalálni azt, hogy mit fõzzetek? Emberek, és nem munka, ez semmi. Ez kb 1 perc és akkor nagyon sokat foglalkoztam a dologgal. Lefõzni meg max másfél óra és akkor három fogást főztem le négytagú családnak. Ne bénázzatok már!
2023. dec. 3. 04:16
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, de nagyon okos vagy. Édesanyám akkor több, mint harminc év távlatából, tuti nagyon béna. Még jó, hogy vannak ilyen tökéletes emberek, mint te, de legtöbbünknek néha kellenek az ötletek.
2023. dec. 3. 07:32
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

Ez jellemzően azoknál van így, akik kétféle levest és háromféle főételt váltogatnak. Mint anyósomék. Az esetek 90 százalékában húsleves van, 10 százalékában gulyás, utána pedig fasírt, rántotthús, sültcsirke felváltva. Ezen tényleg nem kell gondolkodni, csak a többség nem szereti, mikor már a fülén is a húsleves meg a rántotthús folyik ki.

2023. dec. 3. 07:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!