Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintem egy picit meredek a...

Szerintem egy picit meredek a feleségem ötlete, de napról napra logikusabbnak látom, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A lényeg, hogy saját (nem hitellel terhelt) lakásban élünk, megvan mindenünk, a feleségem is jól keres, van tartalékunk, nem vagyunk gazdagok, de jó életszínvonalon élünk.

A fiunk jövőre lesz középiskolás, eddig nem volt semmilyen bullying az osztályban, a leendő középiskolás osztályát nem ismerjük, se az ottani jelenlegi és leendő diákokat, és a most történt sümegi eset eléggé beleitta a feleségem agyába magát.

Kitalálta, hogy mivel abban a középiskolában is tanár hiány van, ahova tervez menni a gyerekünk, jelenleg 7 nyitott pozíció van, jelentkezzek oda, és menjek oda tanítani, hogy figyelemmel tudjam kísérni a gyerekünk, figyeljem az esetleges bullyingolást, és adott esetben közbe tudjak lépni.

Mivel nem kértek tanári diplomát, csak tanári gyakorlatot, ami nekem van a doktori címem miatt, és van több olyan nyitott pozíció, ami a diplomáim érinti, ezért fel is vennének, és tanárnak kéne lennem abban a pár évben, ameddig a gyerek ott van.

Elsőnek meredeknek tűnt az ötlet, viszont eléggé sok pontban igazat adok, sokszor a bullying nem jut el a szülőkig, csak ha már túl késő, a tanárok egy része nem foglalkozik ezzel. Abban sem bízhatok, hogy egy kamasz elmondja, és a szülei segítségét kéri, legalább is egy ismerősünk gyereke elvileg túl büszke volt, hogy szóljon otthon, csak akkor tudódott ki a dolog, amikor sebes arccal ment haza.

Aludtam párat erre az ötletre, habár logikus, de eléggé meredeknek hangzik, tele van a fejem pro és kontra érvekkel.

Nektek mi a véleményetek?

2023. nov. 12. 15:36
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%
Középiskolában volt egy iskolatársam, akinek az anyja ugyanott tanított. Szigorú tanár volt, fel sem merült, hogy a fiával bármiben kivételezzen, épp ellenkezőleg, vele még szigorúbb volt, nehogy azt a látszatot keltse, hogy csak a családi kötelék miatt kap meg a fia valamit. A fiú eléggé meg is húzta magát az anyja szigorúsága miatt, jól tanult, illedelmes volt, nem keveredett bele semmibe stb. De amint kiszabadult az anyja karmai közül és elment egyetemre (ugyanabban a kollégiumban laktunk), végre úgy érezte, hogy felszabadult. Bulizott, nőzött, alkoholizált. Szerintem nagyon nem jó a szülők túlzott jelenléte, pláne késő kamaszkorban már kifejezetten rossz hatása is van.
2023. nov. 13. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!