Szégyen az hogy egy 36 éves pasi az anyjàval él?
Nem szégyen, de nekem és sok nőnek nem kéne ilyen ember, aki 36 évesen még anyukával él.
Persze, támogasd csak, maradj vele, gondozd, de a saját családot vagy a barátnőt felejtsd el.
Nem.
Sokkal inkább szégyen az, ha valaki le se ...ja a szüleit, majd miután meghaltak, hazaköltözik a csajával/pasijával/porontyaival és Halloween partikat meg egyebeket rendez. Persze maga képére alakítja a házat, kibobja vagy olcsó pénzért megszabadul a szülők összes holmijától, tàrgyaitól, még a fàkat is kivágja, hogy ne legyen munka vele... Amíg a szülők élnek, esélytelen, hogy hazamenjen, de amikor meghalnak mégiscsak jó az a szüli lak...
Régen is élt együtt több generáció, és milyen érdekes, sokkal több gyerek született, sokkal normálisabb családok voltak, mint manapság. A nagyszülők nem az öregek otthonában vagy egyedül magányosan haltak meg, volt aki vigyázzon rájuk. A gyerekre még nem a bébiszitter vigyázott amíg a szülők ma a saját gyerekükre sem érnek rá, hanem tökéletesen elvoltak a nagyszülők mellett, és közben igen sokat tanultak. Még nem is lettek depis ablakból kiugráló öngyilkosok, mint manapság.
Ennyit a szülőkkel való együttélésről. Ja és még annyit, hogy régen nem állami pénzből kaptak ingyen tizenmilliókat a fiatalok, (csók és társai) hanem megdolgoztak mindenért, és takarékoskodtak....
Az, hogy valaki talál-e párt és mikor, és mikor tud családot alapítani, az nem attól függ, hogy a szülői házban él-e vagy nem.
Most erre mit lehet mondani?
Nem szégyen, de én se értem, hogy ha eddig egész életedben a szüleiddel laktál, hogy nem sikerült 36 éves korodra kialakítani egy normális egzisztenciát. Költhettél albérlet helyett tanulásra, fejlődésre, hogy jobb munkád legyen, rakhattad volna megtakarításba a pénzed, mert feltételezem, a szüleidet nem neked kellett komplettwn eltartani, most is van anyukádnak nyugdíja, akkor ha nem kellett egy csomó dologra költened az elmúlt 18 évben, mint másoknak, akik albérletben laknak, gyereket nevelnek, házat tartanak fenn, stb., akkor hogy tartasz ott 36 évesen, hogy "nem valami fényesen" éltek.
Ez a rossz pénzügyi kultúra, tenni nem akarás, lesz*romság a szégyen. És emiatt nem lesz barátnőd, mert ahogy élsz, azt jelzi, hogy nem sokat tettél az életben soha magadért, nem lehet veled haladni.
Mindenki úgy él, ahogy szeretne. Te jól érzed magad így? Ha igen, akkor értelmetlen a kérdés.
Amúgy nem látom, de valószínűleg anyukáddal nagyon szoros a kapcsolatod, ami egyik oldalról persze jó, de sok hátránya van. Például 36 évesen nincs saját egzisztenciád, életed. Anyukád meg ugye nem él örökké.
Én a te helyetedben valsz nem lennék boldog. Én a helyedben valószínűleg úgy alakítottam volna, hogy valahol anyukám közelében, de külön éljek. Anyukád is élhetne szociális életet, meg te is építhetnéd a sajátodat. Ha meg anyukádnak segítség kell, akkor kéznél vagy.
Mindenkep becsullek ezert hogy igy erzel.Le a kalappal elotted.De valoban igy te megidosodsz egyedul.Ebbe a felallasba nem tudsz meg baratnot sem tartani.DE EZ A TE DONTESED BANTANI EZERT MEGSZOLNI NAGYON GUSZTUSTALAN.
Aki azzalo bant mama hotel.EZ NEM MAMA HOTEL.Edesanyadat nem bantjuk de o el szegeny gyerek hotelba.DE IROM EZT UGY HOGY MEGERTEM A MIERTET.JO HOGY IGY ALLSZ HOZZA.NAGYON KULONLEGES ERZEKENY EMBER VAGY.
Apukad halala miatt ne mard magad.Ha orvos lennel sem biztos hogy ha otthon vagy segithettel volna.Nehezen fogadjuk ell az elfogathatattlant.
Kivanom mihamarabb dolgozd fel a vesztesegedet
Szégyen. Főleg, h anyukád betegségével magyarázod, h miért vagy szegény, miért csak egy régi autód van és miért nincs párkapcsolatod.
De nyugi van nálad nagyobb szégyen is. Nekem ugyanez van úgy, h anyukám nem beteg szerencsére. Én simán magam miatt vagyok szégyen xD
7.
Ez nem élet építés, hanem vegetálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!