Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Valamit elrontottunk volna?

Valamit elrontottunk volna?

Figyelt kérdés

Ma egész nap esett az eső így a család itthon volt. 2 fiúnk van. Az egyik a barátnőjével lakik, a másik még velünk. Beszélgettünk ma ebéd közben és a fiatalabbik fiú azt mondta,hogy őt amúgy már semmi nem köti ide haza, a szülővárosához. Itt lakik a család de ennyi. Nincsennek meghatározó emlékei. Őszinte leszek, teljesen ledöbbentem. Mindig jöttek velünk a gyerekek nyaralni, mindig meghallgattuk a problémáikat, anyagilag végig támogattuk őket az egyetemen is. Sok közös programot szerveztünk stb. Aztán mondta a fiam,hogy ez nem a mi hibánk. Az első komolyabb barátnője az egyetemen lett. Az első görbe este ahol megszaladt a pohár (nem haragudtam akkor se érte, mindneki volt fiatal) az is máshol történt, nem a szülővárosában. A sportsikereket se a helyi klubban érte el. A legjobb barátait is az egyetem alatt ismerte meg és szerezte a legjobb közös élményeket.

Lehetséges,hogy valamit rosszul csináltunk? Ha máshol találja meg a boldogságot annak is nagyon fogunk örülni. De kicsit szíven ütött,hogy azt mondta hogy kb semmi emlék nem köti ide.

#gyerek #Szülő -gyermek
2023. nov. 5. 22:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%

Nem azt mondta, hogy semmi nem köti a városhoz, hanem azt, hogy semmi rajtatok kívül. Mit kell ezen drámázni?

Engem se köt semmi a szülőfalumhoz a családon kívül. Ez azt jelenti, ha hirtelen elköltözne onnan minden családtagom, rosszabb esetben elhalálozna mindenki, akkor be nem tenném a lábam abba a koszfészek faluba, mert semmi okom nem lenne rá.

2023. nov. 6. 07:51
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Valóban nem kell ezen lovagolni, drámázni!

1x egy szép napon, tudom, hogy elhagyom a várost, ahol élek...

Mindent itt hagyok, mit Miskolc adhatott, igen holnap, holnap indulok...

2023. nov. 6. 07:57
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Itt lakik a család de ennyi"

Szóval külön kiemelte, hogy ti azért még odakötitek, mégis magadra veszed, mintha azt mondta volna, hogy hozzátok nem köti semmi.

Nem hozzátok nem köti semmi, hanem a városhoz. Ezen egyáltalán nincs miért kiborulni. Remélem, nem az a baj, hogy nem a szomszéd utcában fogja leélni az életét! 😶

2023. nov. 6. 08:33
 14/18 anonim ***** válasza:
37%

#13 itt a kommentelők annyira félreértik a kérdező mondandóját.

Senki nem mondta, hogy maradni kell a gyereknek, csak furcsálta miért nincsenek emlékei a helyről. 15-20 év, vagy nem tudom mennyit töltött otthon, nem kevés idő.

2023. nov. 6. 08:46
 15/18 anonim ***** válasza:
89%

#14 Nem emlékekről van szó, hanem helyhez való kötődésről. A nosztalgia nem hív vissza, ha nincs mit csinálnod.

A nosztalgiát feldughatom a... Persze, emlékszem az általános iskolai haverokra, de senkivel nem ápolok már kapcsolatot, és ha jóba lennék bárkivel, akivel anno, az se a faluhoz kötne, mert az akkori barátaim már elköltöztek onnan.

2023. nov. 6. 10:05
 16/18 anonim ***** válasza:
89%
Nem jelent semmit, nem kötődik a helyhez csak hozzátok. Én sem kötődök helyekhez, emberekhez igen. Amikor kirepültünk anyukám eladta azt a házat amiben felnőttünk és elköltözött egy másik városba (kisebb, fenttudja egyedül tartani, nem akart egy 4szobás házban egyedül lenni, vett egy 1,5 szobásat, közelebb a munkahelyéhez). Egy cseppet sem érdekelt a ház meg az "emlékek", azok az emberekhez köthetőek, nem a településhez.
2023. nov. 6. 10:16
 17/18 anonim ***** válasza:
61%
#14 veled kár erőlködni, olvasd el még1x, és ne legyél ilyen savanyú.
2023. nov. 6. 16:12
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem a drámázást.

Gondolom te sem anyádékkal laksz, hanem a pároddal és gyerekeiddel. Nem az emlékeidben élsz, hanem a jelenben és jövőben.

Ugyanígy van vele a gyerek is. Emlékek ide vagy oda a jövőt nem helyben látja.

2023. nov. 6. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!