Nárcisztikus anyának tekinthető az a szülő ahol a gyerek-anya szerep megcserélődik ?
A gyerek vállára borulnak azok a feladatok amit anyának kellene elvégezni és anya aki ennek a pozitív részét élvezi.
Felnőtt gyerek látja el a háztartást: takarít, bevásárol, megfőz, anyuka ügyeit intézi (a gyerek már felnőtt és átmenetileg egy háztartásban èlnek).
Anyuka hazamegy munka után és alszik - eszik. Természetesen számára hogy mindent meg megcsinál a gyereke: feltölti a hűtőt, rendet rak, kidobja a szemetet, megfőz, elpakol, hivatalos ügyeket intézi.
Miközben anyuka irigy a sikereire, tárgyaira és minden dolgára sőt megpróbálja olyan módon beállítani a dolgokat, mintha neki is része lenne belőle “mindent elintézek én ~ semmit nem intézett el” .
Pénzzel elszámoltatja a gyerekét, kötelezőnek tartja hogy adjon haza de anyuka a sajàt fizetéséből nem ad egy fillért se vagy ha ad azt visszaveszi sunyi módon (fix dobozba gyűjtik a készpénzt oda anyuka betesz majd néhány nap múlva kiveszi újra a pénzét) és a saját céljaira gyűjt.
Elszámoltatja a pénzen felül a felnőtt gyerekét az idejèvel, rendszeresen ellenőrzi, kritizálja, nem engedi autót vezetni, nem engedi szórakozni menni ès ha nincs otthon átnézi a személyes tárgyait.
Egy ilyen anya tekinthető nárcisztikusnak?
Ez biztos, hogy nagyon nincsen rendben, de szerintem a probléma neve nem nárcizmus.
Sajnos nem tudom, hogy pontosan micsoda.
A gyerek kiskorában milyen volt ez az anyuka? Akkor sem ismerte el a gyerek érdemeit? Mindig csak a hibát kereste?
A gyerek fiú vagy lány amúgy?
Lány
Nem törődő, akit csak a saját élete érdekelte. Rendszeresen elhordta mindennek a gyerekeit kiskoruktól kezdve vagy éppen a férjével öltek egymást otthon majd később amikor tudta rájuk hárította a házimunkát és minden elintézendő dolgot miközben ő munka után a plázákban csavargott. Boldogan újságolta el másoknak hogy a 13 éves lánya mindennap tisztára nyalja a lakást így nem kell evvel foglalkoznia. Természeten nem foglalkozott azok igényeivel, továbbtanulásukkal vagy éppen lelki egészségükkel. Mindegy volt- e ruhája iskolába járni vagy váltó nadrágja, a lényeg az volt neki legyen márkás ruhája és kozmetikuma.
Az ilyen nem nárcisztikus... csak egy kitartott rhib@nc, aki cshicskát szült magának nem gyereket.
Mivel férje, hapsija már nincsen, hogy kitarsa ezt is a gyerekeivel csináltatja meg.
Szánalmas...pláza phics@ ny_ugger version.
Kérdező, ezekből mennyi igaz erre a nőszemélyre? Ha legalább 5 igaz, akkor jogos a nárcisztikus megállapítás.
Szerintem meg ez az a nárcisztikus ember nagyon szereti a másikat ki használni, irigy a sikereire és szereti a másikat kontroll alatt tartani de sok jelző van még. Nézz utána neten. Bihari Viktóriának nagyon jó videói vannak ilyen témákról.
Ui. A lányt költözzön el de sürgősen mert tönkre fog menni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!