Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, akit szintén...

Van itt olyan, akit szintén nem támogattak a szüleik lustaságból?

Figyelt kérdés
Nem cipelték különórára, nem fizettek különóráért, ha egyetemre készült, azt mondták, hogy kényelmi szempontból a legközelebbit válassza, cipekedésben, költözésben nem segítettek, látogatni nem látogatnak.
2023. nov. 4. 10:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%

Örültem neki, amiért anyám nem tartotta szükségesnek 4 különböző helyre járatni a sulin kívül.

Barátnőm járt, 0-24 hulla volt, a jegyein is látszott, hogy ideje semmi, de tényleg nagyon fontos a heti 2 zongora, másik két nap sport, és hétvégén matektanár.

Végülis azt elérte az anyja, hogy gyűlöli a zongorán, a röplabdát, ráadásul egy jó szr egyetemre vették fel elsőnek, mert nem volt ideje normálisan felkészülni az érettségire (hogy lett volna, amikor este 7 ért haza minden nap, és akkor még a napi házit sem kezdte el).

Egyetemre oda mész, ahová gondolod, ha kolis leszel ;)

2023. nov. 4. 11:08
 2/19 anonim ***** válasza:
77%
1-es, azért, mert a barátnőd szülei ez a véglet volt, nem az a normális, hogy valakit semmiben nem támogatnak.
2023. nov. 4. 12:01
 3/19 anonim ***** válasza:
89%

Nem tudom lustaság vagy nem törődömség, de az se érdekelt senkit milyen jegyet hozok haza, amíg nem bukok meg.

Külön óra? :D

Még alsóban volt ilyen délutáni tesi “szakkör” arra elmentem mert szerettem de…

Ez az egyik véglet, a másik meg amit az egyes írt. Valahol a kettő között van az ideális állapot.

Én úgy gondolom ha csak nem kimagasló tehetség “zseni” valaki, itt Magyarországon nem szükséges külön órákra járatni. Ez nem Dél-Korea, ahol már lassan a takarítónőnek is egyetemi diplomája van, és a cégek csak a legjobbakat akarják alkalmazni, aki a leghíresebb egyetemen végzett stb, ott a diákok reggeltől estig az iskolapadban ülnek.

2023. nov. 4. 12:20
 4/19 anonim ***** válasza:
36%

Én örülök neki, hogy talpraesett embert neveltek belőlem és nem egy elkényeztetett életképtelen embert. Cipekedni pl miért is kéne segíteniük? Nem egy idős néni vagy feltételezem. Ha közeli egyetemre jelentkezel, akkor az a te kényelmed nem az övék.

Látogatni szintén te is tudod őket, valószínűleg munka mellett nem sok kedve van az embernek utazni. Itt megint hangsúlyozom, nem kórházban voltál hanem egyetemen, miért kéne látogatni?..

2023. nov. 4. 12:31
 5/19 anonim ***** válasza:
87%

Én nem járhattan különórakra,főiskolára, mert drága... közben annyi pénzü(n)k volt, hogy csak na.

Mikor elköltöztem, csak veszekedtek velem, mert ha kiteszem a lábam az ajtón, onnan nem vagyok a család része (23évesen)

7éve jöttem el, azóta 1x voltak nálunk. Ha mi nem megyünk, nem talalkozunk.

2023. nov. 4. 12:45
 6/19 anonim ***** válasza:
73%

Nekem a szüleim dolgoztak. Nem is tudtak volna külön órákra cipelni. Suliba is egyedül jártam.

Egyetemből igazuk volt hogy válasszam a legközelebbit. Nem volt a távolabbiban jobb a színvonal. Ha pl elfelejtett bejönni az oktató/más dolga volt akkor külön szivatás volt az egèsz. Elbaxták az egèsz napomat vele. A közelebbi egyetemnèl legalább csak 1,5 óra volt ilyen esetekben az utazás.

2023. nov. 4. 12:46
 7/19 anonim ***** válasza:
7%
Ugye tudod, hogy csak az elmúlt pár évben dívik külön órára vinni a gyereket..
2023. nov. 4. 14:39
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

7!

Azért nem egészen....

30 vagyok, de már a mi időnkben is nagy divat volt

2023. nov. 4. 14:41
 9/19 anonim ***** válasza:
73%
Az én szüleim olyan értelemben voltak lusták gyerekkoromban, hogy ledolgozták a 8 órát és inkább nyavalyogtak állandóan, hogy kevés a pénz, mint hogy plusz munkát vállaltak volna, vagy esetleg munkahelyet váltottak volna. Ebből nyilván adódik, hogy esélytelen lettem volna bármilyen különórára, vagy sportra, mert egyszerűen nem volt ilyesmire pénzünk. Továbbtanulásnál szintén ez volt a helyzet. Nem tudom most ki a helyzet, de akkoriban a jobb középiskolák baromi sokba kerültek, tehát nekem maradt a legközelebbi, mondjuk középkategóriás suli. Egyetemen soha nem is gondolkodtam, középiskola után rögtön dolgozni kezdtem.
2023. nov. 4. 16:01
 10/19 anonim ***** válasza:
94%
#7 ez hülyeség. Én már 16 éve érettségiztem és már akkoriban is a komolyabb középiskolába járó diákok szinte minden tantárgyból különórára jártak. És egy megyeszékhelyen lévő iskolákról beszélek, Budapesten gondolom még jellemzőbb volt.
2023. nov. 4. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!