Volt már példa olyan uralkodóra, aki lustaságból elhanyagolta a feladatát?
Figyelt kérdés
Elsősorban történelmi példa érdekelne, királyok, fáraók és hasonlók köréből, de modern kori példa is jöhet, ha tudtok.
Mi volt a társadalmi és gazdasági következménye az ilyen uralkodásnak? Globális következményei is voltak?
2021. okt. 6. 15:28
1/5 anonim válasza:
I. Rámszarsz Orbán fáraó eléggé leszarta az országát, csak a pénz érdekelte, látszik is az eredmény
2/5 A kérdező kommentje:
Ja igen, az lemaradt, hogy lustaság alatt nem arra gondolok, hogy kihasználta az ország népességét, hanem hogy konkrétan nem végezte a munkáját.
2021. okt. 6. 15:49
3/5 anonim válasza:
#1 vagyok, értettem én, csak nem tudtam kihagyni a dolgot :D + ez inkább történelmi kérdés, semmi esetre sem magyar aktuálpolitika
4/5 IV. KecskeShajt válasza:
Gyengekezű uralkodók voltak, azokat vagy bábként kezelte az udvar, vagy egyszerűen lemondatták őket. Arra most nem emlékszem, hogy pont lusták lettek volna-e.
5/5 anonim válasza:
Orbán a valaha volt legjobb uralkodó, aki megteremtette a Magyar Birodalmat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!