A fiam minden évben több hétre külföldre megy nyaralni, jogos, hogy jobban támogatom a lányom?
A nővérem féltestvérem, vagyis a szüleim lakásából csak egy negyedet örökölne.
Anyukámék kifizették már a lakásból, ne legyen ezzel gond.
DE
Mivel a nővérem kicsit "szerencsétlen" az életben, minimálbért keres eladóként, nekem viszont jó munkám van és "jól házasodtam", anyukámék megkértek (anyu, pedig nekünk az apukánk közös), hogy ha a nővéremnek nem lesz hol laknia (mert erősen benne van a pakliban, hogy így végzi), akkor engedjem át neki a lakást, lakhasson benne.
Nekem úgyis lesz mindig hol laknom, ő jobban rászorul.
(Azóta sikerült egy árverés félén venni a nővéremnek "fillérekért" egy lakást vész esetére, úgyhogy így rendeződtünk végül)
Érthető, hogy a lányod beköltözhet egy üresen álló lakásba, ha szüksége van rá, teljesen mindegy hogy közben a fiad mit csinál. (Főleg hogy korábban a fiad is lakott ott).
Viszont a többi sallang nagyon nem érthető, és nagyon nem ok ahogy gondolkodsz.
"Tiszta anyja" - semmi köze ahhoz melyik gyereked miben támogatod
"minden évben több hétre külfödre megy" - megdolgozott a pénzéért, arra költi amire akarja, semmi közöd hozzá
"többet keres, mint a lányom" - szintén semmi közötök hozzá, mindenki a maga szerencséje kovácsa
Abszolút jogos, már ha jól értem és most üresen áll a ház. Szerintem a saját lakásodba amúgy is azt költöztetsz akit akarsz. Még csak nem is örökbe adod neki.
Nálunk két lakásuk volt a szüleimnek, a másikban először a nővérem lakott 7 évet és addig én velük laktam. Utána tesóm a párjával elköltözött, akkor én használtam (Egyébként véletlenül hasonlóan) 7 évig, aztán én az uramhoz költöztem.
Logikus hogy a szülő azt a gyereket segítse, aki rászorul. Pláne ha a másik rá se hederít.
A leírásból nekem úgy jött le, hogy a lakás üres, így menne oda a lányod, nem ezért lakik albérletben a fiútestvér.
Miért lenne gond, hogy odamegy a lány? JELENLEG neki van szüksége támogatásra. Feltételezem, ha a fiadnak lennének nehézségei, mellé is odaállnál, AKKOR.
Ráadásul ha a fiadék ketten vannak, ott a párja részéről is van/lehet segítség, míg a lányod most szakított, nyilván ő hagyta ott a pasi mellett a közös albérletüket, egyből nehéz is lenne egymagának egy fizuból normális albit találni.
Szóval teljesen jogos szerintem hogy most a lányodat támogatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!