Hogyan fogja a magyar állam behajtani 15+ év múlva a támogatott egyetemi képzések díját a külföldre költözöttektől?
Én is úgy látom, hogy ez kivitelezhetetlen. Az eleve külföldön tanulás azért jóval költségesebb mint már dolgozni. Mi több a hazai képzések színvonala nem sokkal marad el az átlagos külföldi egyetemekétől saját tapasztalatom alapján. Nem számítva persze az elit egyetemeket ami meg tényleg megfizethetetlen egy átlag magyar családnak.
Amúgy nem lenne nagy gond kifizetnem pont mostanra tettem félre annyit 2 év munka után. Csak hát jövőben jó lenne saját ingatlan, 1-2 Maldív nyaralás stb. Mivel képzésem alatt tisztességesen adózott otthon én és a családom így inkább elvi kérdés.
"Hogyan fogja a magyar állam behajtani"
Ahogy most itthon behajtja az adókat. Csak ezt majd a külföldi adóhatóság együttműködésével fogja.
"Kiadnak egy nemzetközi körözést?
Viccelsz?
Nemzetközi jogsegély szolgálat létezik. A NAV azt használja.
Kiküldi a különböző államokba a megkeresését. Kb. 30 perc múlva az már landol is a felkeresett állam adóhatóságánál. Elektronikus rendszerben működik. Ez oda-vissza is igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!