Ez oké 18 évesen?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Lassan 19 leszek, de itthon lakok mivel a kollégium nem jött össze. Tömegközlekedéssel szoktam feljárni, és haza, viszont mindig gyomorideggel, mivel a szüleim állandóan egy appon keresztül nézik hogy hol vagyok, és ha nem látnak valamiért, akkor mindig kiabálva hívnak fel..

Azt egyáltalán nem engedik hogy egyik barátnőmnél lakjak, aki gimis társam volt, és albérletben lakik egyedül.. Meg még nagyon sokminden hasonló probléma van, de azzal igyekszem megbirkózni. Magánéletem abszolút nincsen, mert mindent is tudni akarnak rólam.

Egyébként nem voltam soha problémás gyerek. Nem játszottam el a bizalmukat sem, és nem is járhattam el soha sehova. Ez az első olyan időszakom, hogy egyedül utazok.. Egyébként a tanulásra összpontosítottam mindig, mert ezt várták el.

Szerintetek ez így rendben van?

Mit tehetnék? Borzalmasan gyomoridegem van mindig, és nagyon gáz mások előtt hogy nem mehetek el akárhova, mert a szüleim korlátoznak, meg nézik merre vagyok, hiába mondom meg, hogy hova fogok menni.. Hiába beszéltem velük 1000000X normálisan, hogy ez nekem nagyon nagyon nem jó, mégis ők lesznek mérgesek, és vitáznak velem..

2023. nov. 1. 19:41
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem kezelnek cseppet se felnőttként.
2023. nov. 1. 21:03
 12/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem OK. Menekülj! Ha ez a kapcsolat megszakításával jár, akkor ez lesz az ara.
2023. nov. 1. 21:16
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez kb 15 éves korodig lett volna oké. Utána beteges, most meg, hogy "felnőtt" vagy jogilag, így meg pláne. Vagy lehet, hogy a szüleid nem hiszik el, hogy felnőtt vagy? Bizonyítsd be nekik, de ahhoz drasztikusan kell lépni.
2023. nov. 1. 21:19
 14/41 A kérdező kommentje:
Lehet igazatok van.. csak olyanoktól félek, hogy mi van ha szükség lesz rám és nem vagyok itt, vagy ha ezzel valami nagyon rosszat teszek és nekik lesz rossz emiatt valami.. Nem vagyok normális, hogy ilyenkor is őket nézem:/
2023. nov. 1. 21:25
 15/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy, ne nézd őket, mert retardáltak, ők nem a szüleid, még ha ők neveltek sem. Ha eltudod tartani magad, megfogod magad és elmész. Olyan nincs, hogy nem engednek. 18 éves felnőtt ember vagy. Nem korlátozhatnak és nem zárhatnak be. Vagy rendőrségen feljelented őket, hogy korlátoznak a magán szférádba, vagy családsegítő.
2023. nov. 1. 21:27
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Maradhatsz is, aztán úgy jársz, mint az egyik ismerősöm.

Amikor annyi idős volt, mint te, még nem volt ez a nyomkövetős app, de az volt náluk, hogyha az anyja küldött neki egy visszahívót, akkor öt percen belül otthon kellett lennie. Ahogy írtad, hogy anyukád szívrohamot kapna ha te nem lennél otthon, kb itt is ez volt, az anyja elhitette a sráccal, hogy ha nincs otthon öt percen belül, akkor baja lesz.

Most ott tart, hogy reggel az anyja elviszi munkába, a munka végén meg elmegy érte. Ha van valami munkahelyi dolog, ami miatt tovább maradna, előre megmondja az anyja, mennyi időt lehet ott, és ha nincs kint a kapuban a srác, mikor érte megy, dudál.

A srácnak semmi magánélete, pl az anyjának fel van írva a naptárba minden jelszava, hogy "ha bármi van" be tudjon lépni mondjuk a Facebookjába...

2023. nov. 1. 21:29
 17/41 anonim ***** válasza:
71%
#6: nem arról van szó, hogy nem engednek elköltözni. De engedsz az ordibálásnak.
2023. nov. 1. 21:48
 18/41 anonim ***** válasza:
97%

"ha ilyet megtennék akkor utána vagy egy hatalmas vitában lenne részem, vagy anyukám szívrohammal lenne kórházban.."

. Kicsit sem tartod nevetségesnek, ha ezt visszaolvasod?

2023. nov. 1. 21:50
 19/41 anonim ***** válasza:
76%

Àllj a sarkadra most.

Ha baràtnőd lesz akkor be is akarjàk majd tenni neki helyetted mert te úgyse talàlnàd meg...

2023. nov. 1. 21:50
 20/41 anonim ***** válasza:
94%
Egyáltalán nincs rendben, de szerintem ezt te is tudod, mert írod is hogy korlátoznak és ez zavar. Itt a szép szóval, könyörgéssel nem fogsz menni semmire, a sarkadra kell állnod és elköltözni. Anyukád belehalna, ha a felnőtt gyereke elköltözne otthonról? Régen rossz... Ez az élet rendje, a gyerekek felnőnek és elköltöznek, ha ezt ők nem képesek megérteni, nem a te hibád. Ha meg olyanokkal fenyegetnek, hogy szívrohamot kapnak ha elköltözöl, ne érdekeljen, csak manipulálni akarnak. (Bár ha engem kérdezel, az ilyen ember szerintem meg is érdemelné.)
2023. nov. 1. 21:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!