Akik szorongó szülő mellett nőttek fel!Hány évesen ismertétek fel, hogy miért idegbeteg?
Mikor raktátok össze a képet, hogy a szélsőséges viselkedés a szorongásból ered?
Már 10-en évesen felfogtátok mi történt, vagy csak felnőttként?
Nekem gyerekkorban az volt a benyomásom, hogy az idegbeteg, agresszív emberek az "erősek", akiktől félni kell.
Nem volt sem oktatás, se internet, ahol informálódhattunk.
Ma már tizenéveseknek talán könnyebb, nekem csak 20-on évesen realizálódott az ok-okozat.
Így elég nagy lemaradást érzek a traumák feldolgozásában.
Konkrétan 10-en évesen, de 20-on évesen is panaszkodik a szülő a munkahelyére.
Mindenhol idő után összekap mindenkivel, minden nap munka után, részeg.
A kritikát nem tudja elfogadni, ha, legapróbb dolgokon megbántódik, ha egy munkatársa "beszól" neki.
Munkatársaival úgy beszél, mint egy alárendelt, fél mindenkitől.
Ez ugye megy egy ideig, és jönnek a dühkitörések.
Mikor gyerek voltam, középiskolai felvételire úgy kísért, mintha a börtönbe vonulnék, hogy ő is hogy félt mikor felvételizett.
Magyarán már gyerekként belém verte a szorongást egy olyan ember, akitől tanulni kellene, nem az ő félelmeit kezelni gyerekként.
10 lehettem, amikor rájöttem, nem normális, amit (nevelőanyám) csinál, és akkortájt el is kezdtem tudatosan leválni róla.
Nem tetszett neki, de én meg nem akartam olyan helikopterré válni, mint ő. Nekem szerencsére sikerült, az öcsém viszont teljesen magába forduló, mindentől félős lett, épp mint az anyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!