Megszakitsam szülőkkel a kapcsolatot azzal fenyegetnek megszakitsák a kapcsolatot velem és kitagadnak az örökségből ha nem megyek férhez és vállalok gyereket 2 éven belül?
Kitagadni valóban nem lehet ilyen indokkal senkit, de arra igen sokféle megoldás van, hogy a szülő megoldja, a gyereke ne örökölje meg a lakását, tehát kötelesrésszel érveli ilyen helyzetben naivitás.
Pl. köthet eltartási szerződést a másik gyerekével, aki volt olyan "rendes", hogy szépen, szófogadó gyerekként megházasodott és gyereket is vállalt, vagy köthet akár egy idegennel is. Ha nem hal meg 2 éven belül a szülő, semmi nem jár a másik gyerekének. Eladhatja a lakását bárkinek és a pénzt "eltapsolja", ezzel azonnal meg lehet oldani, hogy semmit ne kapjon a gyerek. A végeredmény ugyanaz, mintha kitagadná, csak még rosszabb, mert így kötelesrész se jár.
Kérdező, a szüleid gondolkodása elavult, korlátolt, sajnálatos, hogy egyes emberek képesek ilyen zsarolásra és azt hiszik, ezzel még jót is tesznek a gyereküknek.
15-ös: Igazad van. Sőt, a leendő örökséget még fel is élhetik addig. Én emiatt sosem apelláltam örökségre. Igaz, örököltem is többször életemben, de ha a felmenőim felélték volna és nekem nem maradt volna, vagy kevesebb, nem haragudtam volna rájuk, mert amíg éltek, az övék volt.
A kérdező élje nyugodtan az életét és törekedjen saját egzsiztenciára. Ha szerez magának valamit, már nem lesz kiszolgáltatva és ha még örököl vanalmit, az bónusz lesz.
Sokan pl. az öregkori gondozásukat is csak úgy tudják megszervezni, hogy eladják a lakásukat és az árából idősotthonba mennek.
És hoztak neked férjet is?
Vagy mire gondolnak pontosan?
15: De a szülők vélhetően még túl fiatalok ezekhez a rendelkezésekhez, lehet, 45-50 év múlva lenne nekik ez aktuális.
Felélnék maguk alól a saját vagyonukat csak hogy 50 év múlva - ha egyáltalán él még a Kérdező - ne örököljön?
És addig szívnak emiatt ők maguk is?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!