Hogy kezeli aki teljesen megszakította a szuleivel a kapcsolatot?
En megszakítottam veluk es a terapeutam is egyetertett. Evek ota alig beszelek veluk. Szinte semennyit. De most meg azt mondta, hogy igy h mar 70 koruliek a szulok es ha meghalnak, nem lesz kit megkerdezni a csaladi dolgokrol, szoval azt mondta, hogy neha azert beszeljek veluk. Ezzel elegge osszezavart. Es engem ez teljesen mellbevagott mert ha apam ir 2 sort, mar olyan gyomorideget kapok, hogy hasmenesem lesz.
Barmilyen sajat tapasztalat erdekelne, foleg olyanoktol, akinel a szulok mar idosek, mondjuk 60-65 felettiek, ahol mar sajnos ugye felmerul a halandosag fogalma, vagy hogy fogalmazzam ezt meg. Igazabol csomo kerdesem lenne a nagyszuleimrol, stb, de nem ilyen brutal gyomorideg aron.
Szerintem ezt így lehet, mint ahogy 1-es tette.
Kérdező, szerintem ezt nem lehet félig így, félig úgy, fura, amit a terapeutád mondott. Tehát szerintem ha nem csak mérsékelem, nem csak minimalizálom, hanem megszakítom, akkor ott nincs közben mégiscsak beszélgetés, mégiscsak kérdezgetés, mert akkor nem ért semmit.
1.
Koszi a valaszt! Pont ilyen sajat torteneteket szerettem volna hallani es hogy hosszutavon hogy alakult a dolog.
2. es 3.
Felmerult bennem is h masik terapeuta kellene. Amugy en is ezt erzem, hogy ha egyszer mergezo szulok es siman lehet, hogy legalabb az egyik szemelyisegzavaros (bar nyilvan ezt nem lehet biztosan tudni)… raadasul a pszichiatrian amikor bent fekudtem 4 hetig sulyos depresszioval, az orvos azt mondta, hogy nem enged ki tobbet kimenore hetvegen, ha megint a szulokhoz megyek. Mert hetfon a viziten rogton latta rajtam, hogy amennyit javultam a korhazban, dupla annyit romlottam vissza hetvegen. Haza is ugy engedtek a vegen, hogy nem mehetek a szulokhoz. Es abbol a korhazbol ismerem ezt a terapeutat, azert is nem ertem az egeszet. Azt mondta, hogy ha a szulo jon a lelkiterrorral, akkor “kondicionalni” kell oket azzal, hogy olyankor azonnal elkoszonok es megszakítom a videohívast (nagyon messze lakunk egymastol). Hat de nekem ilyesmire se idegzetem, se lelkierom, se szellemileg nincs erom, se semmi. Az a baj, hogy egy ikyen szuloi hatter akkora zavarodottsagot tud okozni, hogy baromi nehez tisztan latni a dolgokat. Pedig mar lassan 40 leszek, azt hittem ennyi idos koromra reg megoldodik ez az egesz dolog.
Én eleinte nehezen viseltem
hogy meg szakadt a kapcsolat anyukámmal. Négy éve el költöztem otthonról. És azóta is ha fel hívott csak veszekedett velem
Meg a sérelmeit hánytorgatta fel. Mert úgy érzi elárultam őt
és nem szimpatikus neki a párom
akivel el jöttem.
Most már ott tartok hogy
meg szoktam. De néha hiányzik
az hogy nekem is legyen anyám.
Mert most olyan mintha nem is lenne. Nem kommunikál velem egyáltalán.
Meg van még egy húgom is
vele is rossz volt a kapcsolatom
de szerencsére az most javulóban van végre tudunk egymással normálisan beszélgetni de azt is
ritkán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!