Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy kezeli aki teljesen...

Hogy kezeli aki teljesen megszakította a szuleivel a kapcsolatot?

Figyelt kérdés

En megszakítottam veluk es a terapeutam is egyetertett. Evek ota alig beszelek veluk. Szinte semennyit. De most meg azt mondta, hogy igy h mar 70 koruliek a szulok es ha meghalnak, nem lesz kit megkerdezni a csaladi dolgokrol, szoval azt mondta, hogy neha azert beszeljek veluk. Ezzel elegge osszezavart. Es engem ez teljesen mellbevagott mert ha apam ir 2 sort, mar olyan gyomorideget kapok, hogy hasmenesem lesz.

Barmilyen sajat tapasztalat erdekelne, foleg olyanoktol, akinel a szulok mar idosek, mondjuk 60-65 felettiek, ahol mar sajnos ugye felmerul a halandosag fogalma, vagy hogy fogalmazzam ezt meg. Igazabol csomo kerdesem lenne a nagyszuleimrol, stb, de nem ilyen brutal gyomorideg aron.

2023. jún. 22. 19:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

20 éve nem láttam a fateromat, aki most lehet 61-62 körül, passz.

A lényeg, hogy fegyverrel se lehetne rávenni a találkozásra, de még egy telefonbeszélgetésre se.

Vége, elmúlt, nincs tovább, el kell engedni, tovább kell lépni.

2023. jún. 22. 23:12
 12/17 A kérdező kommentje:

7.

Igazabol nem tudom, hogy melyik a rosszabb. Amikor ennyire ignoral a szulo es levegonek nez, mint nalatok vagy amikor idonkent mezes-mazasan azzal jonnek, hogy mennyire szeretnek es jaj de hianyzol es szazadjara is elhiszed, hogy mostantol minden jo lesz, aztan persze folytatodik a gyotres ugyanugy. Talan neked annyival “konnyebb”, hogy nemet se kell nekik mondani, ha nem keresnek, de az meg olyan megsemmisíto erzes lehet. Ez egyszeruen mindenhogy szar.

A korhazban nem csak tettette, hogy nem ismer meg? Nehez elhinni, hogy tenyleg ne ismert volna meg teged, hajszíntol fuggetlenul.

2023. jún. 22. 23:33
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Képmutatás rosszabb szvsz.
2023. jún. 23. 00:54
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A férjem is megszakította a kapcsolatot a családjával. Az apja részeges volt világ életében, vert őket stb, anyósom meg feküdt össze mindenkivel, munkája sosem volt, mert az iskolát se járta ki. Azt akarta hogy költözzünk oda hozzájuk, adjuk le a fizetésünket és majd ő beosztja nekünk. Azt mondta ha így nem működik, akkor ő többet látni se akar minket mert ő azért nevelte fel a férjemet, hogy majd ha már jól keres, majd eltartsa... A férjemet sem engedte egyetemre menni, pedig nagyon okos, de az volt a lényeg hogy szakmát szerezzen és mielőbb munkába álljon, hogy keresse a pénzt neki.

Természetesen mi ebből nem kértünk, így rég megszakadt a kapcsolat. Nem volt az esküvőnkön sem, nem látta az unokáját sem, nem is érdekli.

6 éve jelentkezett utóljára, hogy az apósom halálos beteg és napjai vannak hátra, menjünk be hozzá a kórházba ha akarunk. A férjem be akart menni, de utólag megbánta. Ugyanis apósom a halálos ágyán is csak szidta, lehordta mindennek, nagyon megalázó dolgokat mondott neki. 2 napra rá meg is halt, anyósom smsben írta meg. A férjem felhívta, kérdezte miben segítsünk, esetleg pénzre van-e szüksége, de nem kért belőlünk. A temetésre elmentünk, de anyósom hozzánk se szólt, majd a temetés után közölte hogy mihamarabb húzzunk el.

Azóta nem hallottunk róla, de nem is bánjuk, jobb ez így. A férjem nagyon nehezen tette túl magát rajta, és szerintem teljesen sosem fogja ezt elfogadni/megérteni. de már az én családomat tekinti a családjának. Anyukámmal olyan a viszonya, mintha tényleg a fia lenne. De tudom hogy sokszor a mai napig nagyon rossz neki ez. Pláne hogy ő csodálatos apukája lett a kisfiunknak, és elképzelni se tudja hogy hogy létezhetnek olyan "szülők" mint az ő szülei.

2023. jún. 23. 08:49
 15/17 anonim válasza:
100%
7- Sajnos nem, én az első házasságából vagyok, amit mindenkinek tagadott h volt, ezért se tudom h ki az apukám. Bennem az fogalmazódott meg, hogy azért voltam neki probléma, mert arra emlékeztettem és mintha tudatosan akarna kitörölni… sikerült is. Van amúgy két féltestvérem, nekik bármikor bármit megtenne. A segítség részét nem hiányolom, mert egyedül sokkal többre vittem és egy nyugodt, kiegyensúlyozott életet teremtettem magamnak. De szar, hogy az ő fiatalkori döntéséért nekem nincs családom.
2023. jún. 23. 10:13
 16/17 anonim válasza:
100%
7- de amúgy az igaz, legalább nem csinál úgy mintha érdekelném… Bár alapvetően szar így is úgy is.
2023. jún. 23. 10:16
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, ha van normálisabb rokon: nagynéni, nagybácsi akkor inkább őket kérdezném.

Másrészt, ha erre biztatott a pszichiátered, akkor elég erősnek is tart hozzá, és ez mindenképp jó hír számodra, akár megteszed, akár nem.😃

Ami lehet még a dolog mögött, hogy a rossz szülőket sokszor magukat is rossz szülők (nevelték) hozták világra. Ha ezt megtudjuk, akkor lemegy rólunk a teher, ami mindig ott van, hogy gyerekként nem ezt érdemeltem... Ez igaz marad , és mégis kevésbé fáj ha a szeretetlenség mögött nem egy gonosz lény, hanem a rosszat maga is örökségül kapott ember van.

Talán úgy gondolja, hogy ennek megismeréséhez már megvan a kellő lelkierőd.

2023. jún. 23. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!