Tényleg öregek a szüleim?
Én 16 vagyok, anyukám 52 evès, ès apukám 49.(most lesz 50) ès van még egy 18 éves bátyám.
Tényleg öregnek számítanak a szüleim??
A 20. századtól kitolódtak az öregség határai.
1900-ban a születéskor várható élettartam - nem tévedés - kb. 40 év volt. Az '50-es években 60 év körül alakult, manapság pedig 70-80 év.
Egy mai 50 éves középkorúnak számít, 65 fölött kezdődik az öregedő szakasz.
Ez való igaz, hogy megnőttek ezek a számok, de a genetiai vonzatok miatt számít esetleg valaki öregnek, idősnek. Ha 200 évvel ezelőtt láttam volna egy 110éves embert kb szentté avatják. Ma is kiemelkedő azért, hogy eléri ezt a kor valaki. De sokan 60 évesen is úgy néznek ki, mint valami mazsola. Hiába fog akár 80 éves koráiig is élni, attól még öreg lesz. Valamint a gyerek vállalás is, lehet valaki élni fog akár 90 éves koráig is, de azért 60 évesen a gyerek vállalás...
Tényleg attól függ merről nézzük az öreg szót. (Az se jobb, mikor 32 évesen van 16 éves gyerekük.)
"1900-ban a születéskor várható élettartam - nem tévedés - kb. 40 év volt."
Nagypapám 1899-ben született, 1988-ban halt meg, amikor 9 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!