Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az apám azzal az indokkal nem...

Az apám azzal az indokkal nem akar pénzt adni, mert "ő nem fizeti az én luxus dolgaimat"? Hagynátok a helyemben/helyünkben?

Figyelt kérdés

Elváltak a szüleim több, mint 10 éve már.

Az elején még fizetgetett apa kisebb-nagyobb késésekkel, de utána már utólag adott 6-7 havi összeget egyben, nagy viták árán. Majd a nagyszüleim mondták anyának, hogy utalják neki ők, apán meg bevasalják valahogy, ha lesz pénze. Viszont tavaly összeveszett apa a szüleivel (akik utalták helyette a gyerektartást), és azóta nem utalják anyának a pénzt. Apa pedig januárban adott neki 3 havit, amivel el volt maradva, azóta semmit.

Mert hogy neki nincs pénze, a cégek, akiknek dolgozik, nem utalnak neki hónapok óta, egész nyáron nem kapott egy forintot sem és hogy amúgy is, én nem szorulok rá arra a pénzre, ő nem fizeti az én luxus dolgaimat.

Nem valami százezres tartásdíjról van szó, összvissz 40.000 forint havonta. Neki elmondása szerint erre sincs pénze... Viszont a napi doboz cigire van, költséges hobbikra szintén jut (vadászat, motorozás).

Vagy mikor kezdődött a tanév, ugye be kellett vásárolni, tanszerek, tankönyvek, új holmik. Ezt is mondta neki anya, hogy anno úgy egyeztek meg, hogy ezeknek a felét is állja, de ezt már el is engedte, erre apa annyit mondott, hogy nem csak én kezdem az iskolát, neki ott van a másik két gyereke is. Vagy mikor magánorvoshoz mentem, azt is megjegyezte, hogy minek, mikor van állami egészségügy is, minek kell a magán?

Az a baj, hogy ők kicsit egyszerűbb, primitívebb réteg az új családjával, én nem fogja fel, hogy mi mennyibe kerül ma, vagy hogy egy félig leszakadt anyajeggyel nem várunk 4 hónapot, mire az állami egészségügyben fogadni tudnak vizsgálatra, aztán még plusz kettőt, hogy műtétre is előjegyezzenek.

Szóval anya mondta, hogy őt ez innentől nem érdekli, reméli gyógyszerre költi azt a pénzt apám. De én meg úgy érzem, hogy bármennyire is nem szorulunk rá, ha ennyire fáj neki ideadni, akkor már "csakazértis" alapon kérjük, akár bíróság segítségével.

16 vagyok, ahogy olvastam, addig kell fizetnie, amíg felsőoktatásban tanulok majd, az első diplomámig. De ha csak 18 éves koromig nézzük, akkor is közel egymillió forintról beszélünk. Az azért "ingyen pénznek" nem rossz, még mai viszonylatban sem, extrának jó. Vagy néha tényleg jobb a nyugalom?

2023. okt. 29. 15:10
1 2 3 4 5 6
 51/54 anonim ***** válasza:
69%

+ abban igaza van apádnak, hogy neked csak luxusra kell a pénz.

De jelzem igen fizetnie kellene.

Anyád nem lép, mert nem érdekli.

Anyád aki NEKI szült egy gyereket, akivel x évig együtt volt, akit szeretett.

Anyád is így szidja apádat?

2023. okt. 30. 09:24
 52/54 anonim ***** válasza:
80%

A gyerektartás első diplomádig jár.

De a szép tanulmányi eredmények mellé tanuld meg az embereket emberszámba venni akkor majd talán ők is másképp viselkednek veled.

Ahogy megkerülőd apádat finoman fogalmazva gyomorforgató.

Melletted szól neked ez jár.Csak vannak 30plusszosok akik ugyanilyen követelőzők maradnak és szerintem a te korodban alakul ki ez így.

Apád ember próbáj meg vele úgy is bánni talán ő is majd máskép bánik veled.

2023. nov. 1. 11:59
 53/54 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon okos kisgyerek vagy.Elmondok neked egy IGAZ történetet amíg élek nem felejtem.

Volt egy család 5éves gyerekük volt akitől ha kérdezték mi lesszel ha nagy lesszel Jött a válasz órvos.

Az anya kétkezi gyári munkás az apa egy alkoholista.Rengeteg elvonóra járt mind hiába.

Pénzük soha nem volt.

A kisgyerek érettségiig szín ötös volt.

Pontszámmal vették fel az egyetemre orvos lett.Hálás volt az anyának a családjának hogy segítettek abban hogy munkát tudott vállalni.Rengeteg korepetalast válalt alsósoknak később gimiseknek.Mellette zongorázott.Pénzért játszott.Szolfést oktatott.Ellemben veled ember maradt.Még az apjával is.A mai napig nem néz le senkit.

2023. nov. 1. 12:17
 54/54 anonim ***** válasza:
100%

"A gyerektartás első diplomádig jár."

Nem, alapvetően 18 éves korig jár. Ha betöltotte a gyerek a 18-at, a kötelezett szülő kerheti a gyermektartasdij rokontartasra való valtoztatasat. Ennek még vannak a maga feltételei, egyáltalán nem biztos, hogy a kérdező kapna valamit.

"Melletted szól neked ez jár."

Nem, nem jár neki. Az öt nevelő szülőnek, vagyis az anyának jár.

2023. nov. 1. 16:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!