Az apám azzal az indokkal nem akar pénzt adni, mert "ő nem fizeti az én luxus dolgaimat"? Hagynátok a helyemben/helyünkben?
Elváltak a szüleim több, mint 10 éve már.
Az elején még fizetgetett apa kisebb-nagyobb késésekkel, de utána már utólag adott 6-7 havi összeget egyben, nagy viták árán. Majd a nagyszüleim mondták anyának, hogy utalják neki ők, apán meg bevasalják valahogy, ha lesz pénze. Viszont tavaly összeveszett apa a szüleivel (akik utalták helyette a gyerektartást), és azóta nem utalják anyának a pénzt. Apa pedig januárban adott neki 3 havit, amivel el volt maradva, azóta semmit.
Mert hogy neki nincs pénze, a cégek, akiknek dolgozik, nem utalnak neki hónapok óta, egész nyáron nem kapott egy forintot sem és hogy amúgy is, én nem szorulok rá arra a pénzre, ő nem fizeti az én luxus dolgaimat.
Nem valami százezres tartásdíjról van szó, összvissz 40.000 forint havonta. Neki elmondása szerint erre sincs pénze... Viszont a napi doboz cigire van, költséges hobbikra szintén jut (vadászat, motorozás).
Vagy mikor kezdődött a tanév, ugye be kellett vásárolni, tanszerek, tankönyvek, új holmik. Ezt is mondta neki anya, hogy anno úgy egyeztek meg, hogy ezeknek a felét is állja, de ezt már el is engedte, erre apa annyit mondott, hogy nem csak én kezdem az iskolát, neki ott van a másik két gyereke is. Vagy mikor magánorvoshoz mentem, azt is megjegyezte, hogy minek, mikor van állami egészségügy is, minek kell a magán?
Az a baj, hogy ők kicsit egyszerűbb, primitívebb réteg az új családjával, én nem fogja fel, hogy mi mennyibe kerül ma, vagy hogy egy félig leszakadt anyajeggyel nem várunk 4 hónapot, mire az állami egészségügyben fogadni tudnak vizsgálatra, aztán még plusz kettőt, hogy műtétre is előjegyezzenek.
Szóval anya mondta, hogy őt ez innentől nem érdekli, reméli gyógyszerre költi azt a pénzt apám. De én meg úgy érzem, hogy bármennyire is nem szorulunk rá, ha ennyire fáj neki ideadni, akkor már "csakazértis" alapon kérjük, akár bíróság segítségével.
16 vagyok, ahogy olvastam, addig kell fizetnie, amíg felsőoktatásban tanulok majd, az első diplomámig. De ha csak 18 éves koromig nézzük, akkor is közel egymillió forintról beszélünk. Az azért "ingyen pénznek" nem rossz, még mai viszonylatban sem, extrának jó. Vagy néha tényleg jobb a nyugalom?
Én nem írtam azt amit a számba próbáltál adni de sebaj. A gyermekem meg köszöni jól van, boldog és kiegyensúlyozott szóval nem kell sajnálnod a helyzete miatt. Az édesanyja sajnos jobban rászorul a sajnálatra. De azért köszönjük.
"Te szereted az apádat és a testvéreidet?"
Hogy szeressek számomra ismeretleneket? A kisebbikkel még csak nem is találkoztam soha.
Nem gyűlölöm őket, egyszerűen csak szánom és lenézem.
ez számlákkal is igazolva lett, mind az anyám, nagyszüleim nevén volt
Attól, hogy a számla anyád nevére szólt, házasság alatt az közösen szerzett... Bíróság ezért nem örül az alapján, kinek a neve van a számlán...
Nem voltak akkor még házasok.
Valamint, a lakás anyának a megismerkedésük előtt lett vásárolva, papámék által. Gondolom, nem kell magyaráznom, hogy apáméknak mennyi eszük lehet az alapján, hogy még így is akarta a lakás árának a felét, mert ő benne lakott évekig? :D
"A minimum, hogy szívatom, ahogy csak tudom."
Ezzel a kijelentéseddel el is veszítetted minden erkölcsi fölényedet.
"Nem gyűlölöm őket, egyszerűen csak szánom és lenézem."
Szánsz és kisujj-eltartósan lenézel számodra idegeneket (akiket ebből adódóan nem ismersz, semmit sem tudsz róluk), ezzel ismét bizonyítod, hogy rettenetes erkölcsi nulla vagy.
"Mert az nekem jár."
Itt vagy tévedésben. Nem, nem jár neked. Anyadnak jár, miattad. Ő dönthet úgy, hogy feljelentést tesz apád ellen a tartasdijfizetes elmulasztása miatt. Te majd akkor tehetsz valamit, ha nagykorú leszel. Akkor te perelheted apád rokontartas miatt. Innen nézve nem fogsz nyerni.
“rettenetes erkölcsi nulla vagy.”
Igen, véletlenül sem apám az, aki itt van közel 50 évesen, összvissz egy lyukas gatyával kb.
Nem ő az erkölcsi nulla, aki válás után a saját gyereke felé sem nézett, mert az új nő ezt mondta neki. Másfél éve nem látott, azt sem tudja, élek-e vagy halok, hogy mi van velem.
Ha a nevelőapám elutazik munka miatt 2 napra, nem tud úgy lefeküdni aludni, hogy ne hívna fel engem, hogy minden rendben volt-e aznap, mit csinálok, hogy telt a napom… Apám még csak a születésnapomon sem hívott fel, egy sms-t sem sikerült neki írnia.
És nem is olyan hatttalmas luxusra kérek EXTRA pénzt, mint pl. magánorvos, jogosítvány, hanem azt kérem, ami jár.
De gyanítom, ha ő írta volna ki a kérdést azzal, hogy nem akar fizetni még gyerektartást sem, ő lenne itt ugyanígy szétszedve, mert hát mindig az adott kérdezőt kell hibáztatni. :)
Kerdezo!
Kb mindenki azt írta, evidens, hogy fizetnie kell a tartásdíjat. Amit ezen kívül nem sikerült felfognod a válaszokból; ritka arrogáns, beképzelt bunkó vagy. Szuper, hogy anyad kiemelkedő hattert terermt neked, de ettől te magad még pont akkora nulla vagy, mint apád. Majd akkor szedd, majd akkor beszélj így róla, ha te többet tudsz felmutatni, mint ő. Nem, nem anyad hátterével, hanem magadtól elérve.
16 éves vagyok.
Gimibe járok, tanulok, sportolok. Jól teljesítek a suliban, versenyeken.
Tavasszal csináltam meg a c1 nyelvvizsgát angolból, jelenleg az osztályozóra készülök, hogy májusban előrehozott érettségit tegyek belőle.
Jelenleg nekem ez a dolgom, csinálom is. Az, hogy kinek a hátterével mit érek el, nem tartozik ide. Lehet jönni azzal, hogy micsoda jó dolog self madenek lenni, de valljuk be, mindenki ott használja ki a kapcsolatait, segítségeit, ahol csak tudja. :)
Ő egy felnőtt férfi, aki még a saját gyerekével/gyerekeivel sem foglalkozik soha, de még dolgozni is képtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!