Az apám azzal az indokkal nem akar pénzt adni, mert "ő nem fizeti az én luxus dolgaimat"? Hagynátok a helyemben/helyünkben?
Elváltak a szüleim több, mint 10 éve már.
Az elején még fizetgetett apa kisebb-nagyobb késésekkel, de utána már utólag adott 6-7 havi összeget egyben, nagy viták árán. Majd a nagyszüleim mondták anyának, hogy utalják neki ők, apán meg bevasalják valahogy, ha lesz pénze. Viszont tavaly összeveszett apa a szüleivel (akik utalták helyette a gyerektartást), és azóta nem utalják anyának a pénzt. Apa pedig januárban adott neki 3 havit, amivel el volt maradva, azóta semmit.
Mert hogy neki nincs pénze, a cégek, akiknek dolgozik, nem utalnak neki hónapok óta, egész nyáron nem kapott egy forintot sem és hogy amúgy is, én nem szorulok rá arra a pénzre, ő nem fizeti az én luxus dolgaimat.
Nem valami százezres tartásdíjról van szó, összvissz 40.000 forint havonta. Neki elmondása szerint erre sincs pénze... Viszont a napi doboz cigire van, költséges hobbikra szintén jut (vadászat, motorozás).
Vagy mikor kezdődött a tanév, ugye be kellett vásárolni, tanszerek, tankönyvek, új holmik. Ezt is mondta neki anya, hogy anno úgy egyeztek meg, hogy ezeknek a felét is állja, de ezt már el is engedte, erre apa annyit mondott, hogy nem csak én kezdem az iskolát, neki ott van a másik két gyereke is. Vagy mikor magánorvoshoz mentem, azt is megjegyezte, hogy minek, mikor van állami egészségügy is, minek kell a magán?
Az a baj, hogy ők kicsit egyszerűbb, primitívebb réteg az új családjával, én nem fogja fel, hogy mi mennyibe kerül ma, vagy hogy egy félig leszakadt anyajeggyel nem várunk 4 hónapot, mire az állami egészségügyben fogadni tudnak vizsgálatra, aztán még plusz kettőt, hogy műtétre is előjegyezzenek.
Szóval anya mondta, hogy őt ez innentől nem érdekli, reméli gyógyszerre költi azt a pénzt apám. De én meg úgy érzem, hogy bármennyire is nem szorulunk rá, ha ennyire fáj neki ideadni, akkor már "csakazértis" alapon kérjük, akár bíróság segítségével.
16 vagyok, ahogy olvastam, addig kell fizetnie, amíg felsőoktatásban tanulok majd, az első diplomámig. De ha csak 18 éves koromig nézzük, akkor is közel egymillió forintról beszélünk. Az azért "ingyen pénznek" nem rossz, még mai viszonylatban sem, extrának jó. Vagy néha tényleg jobb a nyugalom?
Az 1-es hülyeséget ír, 18 éves korig minden esetben köteles a gyerektartás fizetésére, függetlenül attól, hoyg tartják-e vele a kapcsolatot vagy sem.
Az érdemtelenség - amire az elsö utlani akar - csak 18 éves kor után léphet életbe, mert attól kezdve nem gyerektartás, hanem rokontartás jár, aminek más feltételei vannak, kevésbé kötelezöek, mint a 18 év alatti gyerektartás, az alól nem lehet kibújni.
"Ha ezt látod, akkor nyilván látod apadat is."
Látom, persze, éppen ez a baj!
Hogy a motorra jut pénz mindig, ahogy a napi doboz cigit is megveszi valamiből (ki lehet számolni, hogy az mennyi pénz egy hónapban!). A vadászat sem egy olcsó hobbi gondolom. Állítólag egész nyáron nem kapott pénzt sehonnan, de valahogy mindig lett tankolva a motorjába, kocsijába is.
"Ez esetben nem értem, hogy miért az a 40eFt a téma."
Mert az nekem jár.
"szóval nem is kell nektek pénz, csak élősködni akartok szerencsétlenen, "
A gyerektartás fizetése kötelező, és a gyerektartás nem segély, nem az éhenhalás miatt van. Ha a kérdező anyja havi 10 ,illióg keresne, akkor is fizetni kell a gyerektartást, mivel ő az APJA, és ha nem fizeti, akkor ő élősködik a gyerek anyján.
A gyerektartást köteles fizetni, semmi köze ahhoz, hogy "luxus dolgaid" vannak. Nem segély. Ha anyád nem tesz semmit, akkor te sem tudsz. Egyelőre. Ha elmúlsz 18 és nappakira jársz, akkor viszont már saját ogodon intézkedhetsz. Az is 3-5 évnyi összeg.
"Viszont ha ő nem kíván apaként részt venni az életedben, azt is el kell fogadni és felesleges erőltetni."
Persze, erősítsük csak a férfiakban, hogy b_Szhatnak világba, 0 felelősségérzettel, hiszen max. ha meggondolják magukat és mégsem kell nekik a gyerek, a nők úgysem tesznek semmit, küzdenek egyedül és megoldják a helyzetet. :D
Nem tudom minek kell az ilyet sajnálni. Mindenki annyi gyereket csináljon, ahányat bír fizetni. Nem csak az épp aktuális kapcsolatába, hanem összesen. Azért mert nincs az anyjával már együtt, az első gyerek után is anyagi felelősséggel tartozik. Ha nem milliomos rocksztár akkor nem kell felcsinálni újabb nőket. Ha megcsinálta, tartsa. Amúgy meg örüljön, ha már ennyire leszarja, hogy csak oda kell dobni a pénzt, nem kell rá időt meg energiát is áldozni.
Én biztos nem hagynám annyiban. Az jár. Ha nem kenyérre kell, akkor félre lehet rakni. Sose lehet tudni mire kell. Pont annyival több lesz a gyereknek, gyerekre.
"("Ez esetben nem értem, hogy miért az a 40eFt a téma."
Mert az nekem jár.)"
Nos, jogilag igen. Csak tudod egy jól működő családban nem pont így működnek a dolgok. Persze lehet így is hozzáállni, csak akkor nem kell csodálkozni, hogy a kapcsolat megromlik és eltávolodtok egymástól. El kell dönteni, hogy mi a fontosabb, az egymás iránti szeretet és megbecsülés, vagy rongyos 40eFt.
Mert ugye nem mindegy, hogy valaki azért adja oda rendszeresen csúszva az összeget mert anyagi problémái vannak, vagy azért mert szarik bele az egészbe. Ahogy leírtad ő további 2 gyermeket nevel, ha jól értem a te féltestvéreidet, nektek pedig nincsenek anyagi problémáitok. Akkor ne irigyeld a testvéreidtől azt a 40eFt-ot mert lehet, hogy nekik nagyobb szükségük van rá. Apád és a család a fontos vagy a pénz? Ezt el kell döntened, ugyanis mozaik család vagytok.
A pénz meg csak pénz.
Woody2, örülnék, ha nem okoskodnál kéretlenül, 0 háttérinfóval.
A kapcsolat nem miattam, vagy az anyám miatt romlott meg.
Hanem azért, mert apám a házasság alatt aljas, gerinctelen módon félrekefélt, és még annyi bátorság sem volt benne, hogy ezzel az anyám elé álljon. Majd, miután anya kipakolta a SAJÁT lakásából, még apának állt feljebb a bíróságon, hogy ő követeli anya lakása árának a felét, mert hogy ő évekig benne élt és mennyit költött rá (semmit, pechére ez számlákkal is igazolva lett, mind az anyám, nagyszüleim nevén volt).
Ezt követően összeköltözött a szeretőjével, aki engem ki nem állt, mert anyára emlékeztettem (ezt meg is mondta apának, hogy oda engem ő nem vihet, mert nem fog engem ott nézni, kerülgetni). Apa erre csak megvonta a vállát, hogy rendben, hát akkor nem találkozik velem.
5 éves voltam, szerinted mit tudtam ártani az apámnak óvodásként, hogy ennyire "kettőn állt a vásár"?
De fokozom, mikor megszületett ott az első gyerekük, a nőnek a kórházban az volt a legfontosabb beszélnivalója a nagyszüleimmel, hogy így az örökség hogy is lesz, mert Ő FIÚT SZÜLT (!), és ugye így az ő gyerekük fog örökölni mindent, én nem örökölhetek így, ugye?! Mamám 170-es vérnyomással jött ki a kórházból, hogy milyen nő került be a családba...
És még sorolhatnám, hogyan viselkedtek velem az évek alatt.
Úgyhogy nem, egyáltalán nem fontos nekem sem az apám, sem az ottani két gyereke.
"("Viszont ha ő nem kíván apaként részt venni az életedben, azt is el kell fogadni és felesleges erőltetni."
Persze, erősítsük csak a férfiakban, hogy b_Szhatnak világba, 0 felelősségérzettel, hiszen max. ha meggondolják magukat és mégsem kell nekik a gyerek, a nők úgysem tesznek semmit, küzdenek egyedül és megoldják a helyzetet. :D)"
Látszik, hogy nem tudsz túl sokat az életről. :) A szeretetért nem lehet könyörögni, nem lehet pénzen megvenni és kényszeríteni sem lehet rá senkit, hogy szeressen.
Tudod ezt amúgy elég rossz helyre sikerült címezned, mert egy a 8 éves kislányát egy fizetésből nevelő egyedülálló apuka vagyok. Na sebaj. :)
Fizethet egy gazdag apuka 200 ezer gyerektartást is, semmit sem ér ha rossz a gyerekeivel a kapcsolata. A törődés és a felelősségvállalás nem pusztán az anyagiakban merül ki. Elég rossz neveltetést kaphattál ha mindent csupán az anyagiakban vagy képes mérni. Sajnálom. Minden jót nektek! Kívánom, hogy több törődésben legyen részed!
A kommentemmel arra céloztam, hogy szerinted sem a gyerektartást, sem a láthatást nem szabad erőltetni, mert hát szegény apukának így is milyen nehéz.
A láthatás nem érdekel, kicsit sem, mert az anyám második férje az első perctől a sajátjaként szeretet és kezel, nem tudok tőle olyasmit kérni, amit ne teljesítene azonnal. De a gyerektartást az apámnak kutya kötelessége fizetni, az nem kedv kérdése szerencsére! :)
És leírtam azt is, hogyan állt hozzám az apám egész életemben. Nevetséges, hogy szerintem még mindig ő a szent, akire semmit nem szabad erőltetni. Sajnálom a gyerekedet.
(Nem okoskodok, te egy kérdést tettél fel én pedig az időmet rád szánva válaszoltam, segíteni próbáltam. Szívesen.)
Amit utoljára leírtál az alapján már csak egy kérdés merült fel bennem. Te szereted az apádat és a testvéreidet? De már meg is kaptam a választ hiszen azt írod "nem, egyáltalán nem fontos nekem sem az apám, sem az ottani két gyereke".
Akkor meg mi a célod ezzek az eposszal itt? Ha gyűlölöd és csak meg szeretnéd keseríteni az életét akkor anyukádnak kell a bírósághoz fordulnia az elmarad gyerektartás miatt. Ennyi.
Viszont azt tudnod kell, hogy a gyűlölet nem vezet sehova. Valójában csak magadnak ártasz vele. Ha rám hallgatsz magadban bocsáss meg neki, lépj tovább és ne törődj vele többé, ha amúgy sem tartja veled a kapcsolatot. Még egyszer minden jót neked. Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!