Az apám azzal az indokkal nem akar pénzt adni, mert "ő nem fizeti az én luxus dolgaimat"? Hagynátok a helyemben/helyünkben?
Elváltak a szüleim több, mint 10 éve már.
Az elején még fizetgetett apa kisebb-nagyobb késésekkel, de utána már utólag adott 6-7 havi összeget egyben, nagy viták árán. Majd a nagyszüleim mondták anyának, hogy utalják neki ők, apán meg bevasalják valahogy, ha lesz pénze. Viszont tavaly összeveszett apa a szüleivel (akik utalták helyette a gyerektartást), és azóta nem utalják anyának a pénzt. Apa pedig januárban adott neki 3 havit, amivel el volt maradva, azóta semmit.
Mert hogy neki nincs pénze, a cégek, akiknek dolgozik, nem utalnak neki hónapok óta, egész nyáron nem kapott egy forintot sem és hogy amúgy is, én nem szorulok rá arra a pénzre, ő nem fizeti az én luxus dolgaimat.
Nem valami százezres tartásdíjról van szó, összvissz 40.000 forint havonta. Neki elmondása szerint erre sincs pénze... Viszont a napi doboz cigire van, költséges hobbikra szintén jut (vadászat, motorozás).
Vagy mikor kezdődött a tanév, ugye be kellett vásárolni, tanszerek, tankönyvek, új holmik. Ezt is mondta neki anya, hogy anno úgy egyeztek meg, hogy ezeknek a felét is állja, de ezt már el is engedte, erre apa annyit mondott, hogy nem csak én kezdem az iskolát, neki ott van a másik két gyereke is. Vagy mikor magánorvoshoz mentem, azt is megjegyezte, hogy minek, mikor van állami egészségügy is, minek kell a magán?
Az a baj, hogy ők kicsit egyszerűbb, primitívebb réteg az új családjával, én nem fogja fel, hogy mi mennyibe kerül ma, vagy hogy egy félig leszakadt anyajeggyel nem várunk 4 hónapot, mire az állami egészségügyben fogadni tudnak vizsgálatra, aztán még plusz kettőt, hogy műtétre is előjegyezzenek.
Szóval anya mondta, hogy őt ez innentől nem érdekli, reméli gyógyszerre költi azt a pénzt apám. De én meg úgy érzem, hogy bármennyire is nem szorulunk rá, ha ennyire fáj neki ideadni, akkor már "csakazértis" alapon kérjük, akár bíróság segítségével.
16 vagyok, ahogy olvastam, addig kell fizetnie, amíg felsőoktatásban tanulok majd, az első diplomámig. De ha csak 18 éves koromig nézzük, akkor is közel egymillió forintról beszélünk. Az azért "ingyen pénznek" nem rossz, még mai viszonylatban sem, extrának jó. Vagy néha tényleg jobb a nyugalom?
Anyukád menjen a bíróságra ás tegyen felejentést, hogy nem fizeti a gyerektartást. Ezt hat hónapra visszamenöleg is kérheti, ha apád nem fizet, akkor az állam megelölegezi a tartásdíjat, töle meg behajtják utólag.
Meg mellékesen a tartásdíj összegének emelését is kérheti, mert ez elég nevetséges összeg.
Ugyanis 18 éves korodig köteles fizetni a gyerektartást, ez nem kedv kérdése.
Igen, szerencsétlenségére megvan az összes sms pl. legutóbb karácsonyról is, hogy meeennyire sajnáltam, hogy ők nem voltak ott mamáéknál, pedig még ajándékokat is vettem nekik. Vagy hogy mindig én hívom, ő soha.
De a tartásdíj kötelezettség, amit akkor is fizetnie kell, ha a kapcsolatot nem akarja velem tartani.
Igazából itt nem a jogi háttere érdekel a dolognak, mert nyilván 16 évesen, egyedül nem adhatok be keresetet a bíróságon.
"Anyukád menjen a bíróságra ás tegyen felejentést, hogy nem fizeti a gyerektartást. Ezt hat hónapra visszamenöleg is kérheti, ha apád nem fizet, akkor az állam megelölegezi a tartásdíjat, töle meg behajtják utólag."
Mondjuk q bíróságon épp nem lehet feljelentést tenni, csak a rendőrségen. Kiskorú gondatlan veszelyeztetese a bűncselekmény neve.
Az állami megelőlegezesnek pedig feltételei vannak, kezdve q minimum 6 havi nem teljesitesnel, és legalább egy nemleges foglalási jegyzék a végrehajtásrol.
Igazából nem maholnap kell nekünk ez a pénz, meg nem vagyunk rászorulva egyáltalán. Csak bosszant az, hogy így áll hozzám, meg ehhez az egészhez.
Hogy semmiben nem számíthatok rá sem most, sem később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!