Mit sirat az ember, amikor meghal egy olyan szülője, aki őt nem szerette es bántalmazta?
Figyelt kérdés
Es ha meghal a szülő megis sír a felnőtt, idősődő gyereke. Pedig sokszor kívánta halálát szülőjének2023. okt. 24. 20:32
1/19 anonim válasza:
Mert ezekszerint mégis szerette.
2/19 A kérdező kommentje:
És nem is volt tudatában soha, csak halálakor. Milyen tragikus
2023. okt. 24. 20:34
3/19 anonim válasza:
Azt siratja, hogy mi lehetett volna, lehetett volna jobb, nem bantalmazottkent kellett volna felnonie.
4/19 anonim válasza:
Szerintem olyasmit, amit én is:
Szüleim elváltak, apámmal eleinte csak hétvégéken találkoztam, aztán akkor sem. Kvázi nem volt apám. Lett új családja, gyerekei... Engem nem keresett. Felnőttem nélküle.
Aztán a temetésére "meghívtak"... Nem akartam menni, hisz lesz.rt apám. Mégis mentem, ne legyen harag.
Ja, aztán sírtam is....
Miért?
Mert eddig nem volt apám és eztán már biztos nem is lesz.... Nem, nem szerettem, nem ezért sírtam. Hanem azt, ami soha sem volt, ami lehetett volna....
Szerintem egy bántalmazó szülő gyereke is ilyesmiért sír, persze ő többet szenvedett, mint én...
5/19 anonim válasza:
Igen, így van. A lehetőséget, hogy már soha nem is lesz szerető apja. (Pont mostanában gondoltam ezt végig: az anyámat a pokolba kívánom, egyelőre nem tudom elképzelni, hogy fájlaljam a halálát, aztán ki tudja. Arra jutottam, hogy akkor egyértelművé válik, hogy most már biztos, hogy soha nem lesz jó anyám.) De egy haláleset eleve érzelmi vihar, magából a szituációból adódóan kitör az ember összes elfedett tragikuma.
6/19 A kérdező kommentje:
Nem a lehetőséget sirattam, ami elveszett. Hanem a tényt, hogy apam volt es nincs. Ennyi. Semmi lehetőséget nem sirattam
2023. okt. 24. 22:00
7/19 anonim válasza:
Az csak a társadalmi nyomás. Hogy halálesetkor sírni szokás.
8/19 anonim válasza:
Én nem tudok gombnyomásra sírni a társadalmi nyomás miatt
9/19 A kérdező kommentje:
Nem gombnyomásra sírtam
2023. okt. 25. 05:56
10/19 anonim válasza:
A 6-os válaszod után (volt nincs), azt kell mondjam, a te fejedben sincs minden rendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!