Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A véleményeteket szeretném...

A véleményeteket szeretném kikérni az alábbi szituációval kapcsolatban?!

Figyelt kérdés
Péntek 13 elég rossz ómen volt, ugyanis történt, hogy egy teljesen átlagos reggelen készülődtem az egyetemre. Szépen felvettem a kis mom jeans gatyómat, pólót, pulcsit és mentem reggelizni, amikor anyukám megállított a folyosón és megkérdezte, hogy ezt a nadrágot fogom- e felvenni. Nem is értettem a kérdést, hogy mire érti, hát mondtam, hogy igen, azért ezt vettem fel, mert ebben tervezek menni. Utána elkezdte kritizálni a nadrágomat, hogy nulla nőiesség van benne, meg nézzek már szét az egyetemen, hogy más lányok hogy öltözködnek és én még fiatal vagyok és öltözhetnék csinosabban és igényesebben is. Mindezt ordibálva, személyeskedve, borzasztó faragatlan stílusban. Utána mondanom sem kell, hogy egy oltári nagy veszekedés sült ki az egészből, aminek a végén még azt is a fejemhez vágta, hogy nekem azért nincs jelenleg párkapcsolatom, mert így öltözködöm. Amikor megemlítettem neki, hogy milyen stílusban beszél velem, közölte, hogy jobb lesz, ha megszokom. Ennek az egésznek az lett a vége, hogy egy teljes napig nem szóltam hozzá, nem kerestem a társaságát. Érdekesség, hogy hónapokkal ezelőtt, amikor ugyanez a gatya volt rajtam, akkor pont az ellentettjét mondta, hogy milyen vagány. Ő a mai napig nem kért elnézést, pedig még apukám is megjegyezte, hogy miért beszél így velem. Teljesen úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Az egész azért fáj a legjobban, mert nincs önbizalmam, az anyám meg két lábbal tiporja. Előzőleg semmi konfliktus nem volt köztünk, este is békében váltunk el egymástól, aztán reggelre meg ezt kaptam. Nem arra vagyok kíváncsi, hogy szerintetek kinek volt igaza vagy kinek nem, hanem arra, hogyha ti lettetek volna a helyemben, akkor hogy reagáltatok volna, mit gondolnátok stb. Köszi, ha megosztod a véleményed.

2023. okt. 15. 23:18
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
A párkapcsolati dolog azért bánt, mert ez színtiszta személyeskedés, ráadásul nem is kapcsolódott a témához.
2023. okt. 16. 21:27
 12/13 A kérdező kommentje:
Azóta sem lett tisztázva az akkori helyzet, szóba se kerül, de engem még mindig bánt és nagyon mérges vagyok.
2023. okt. 29. 23:18
 13/13 anonim válasza:
100%

Nagyon érdekes ez az egész jelenség szerintem. (Mármint ez a fajta szülői kirohanás). Érdekes, viszont én sem tartom különösebben szórakoztatónak.

Barátnőm szülei hajlamosak ugyanilyen dolgokra.

Konkrétan történt ilyen fajta random, előzménytelen ordibálás egy hasonlóan jelentéktelen apróség miatt. (Úgy, hogy barátnőm 18 éves volt akkor).

Azóta többször is előfordult hasonló, de továbbra is csak találgatni tudok, hogy mi okozhatja ezeket a hirtelen fellángolásokat.

A kérdésed az volt, hogy mit csinálnék ilyen helyzetben?: Barátnőmnek eleinte én is azt mondtam, hogy biztosan csak rossz napjuk volt (ami persze lehetséges, de azért gyanús, hogy nem így van), vagy, hogy engedje el ezeket, ne foglalkozzon velük. Ahogy egyre többször fordult elő ilyesmi nem tudtam már ezt mondani neki, mert nem használt. Hogy mit lehetne csinálni...nem tudom...viszont az nagyon fontos szerintem, hogy ne hagyd magad, mert az tényleg nagyon káros tud lenni az ember önbizalmára, ami viszont tovább húzza lefelé az embert. De azt is gondolom, hogy: az, hogy egy ilyen szituációban kiállok magamért az nem azt jelenti, hogy elkezdek én is kiabálni meg üvöltözni. Talán azt meg lehet próbálni ilyenkor, hogy határozottan megkérni arra, hogy hagyja abba a kiabálást, vagy, hogy tartsatok egy kis szünetet, mert te nem szeretnéd ezt így megbeszélni.

Persze ettől még ott marad az emberben a rossz érzés...viszont nem az lesz benned, hogy ez most milyen gonosz volt a részemről...és talán kicsit könnyebb lesz újra odamenni a másikhoz, hogy nyugodtan beszéljetek.

Ha nagyon ideges meg mérges vagy ilyen dolog miatt...érdemes lehet barátokkal kibeszélni a dolgot, így kissé megosztva ezt a "terhet"...

Na mindegy...már össze-vissza írok.

(De hamár ennyit gépeltem nem törlöm ki).

Remélem javulni fog a helyzet.

2023. okt. 30. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!