Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim tiltják a sportot!...

Szüleim tiltják a sportot! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

16 éves korom óta akarok soltolni, de a szüleim nem engedték. Se az egészséges étkezést. Mindig veszekedés van hogy ha főzök valamit. Így hogy már dolgozok, se engedik (de attól függetlenül sportolok, mert diákként nem tudtam pénz hiányában). Kaját a szobámban főzöm meg. Szerintetek mi lehet ennek a pszihológiája, ha egy ember ennyire elitéli akik sportolnak? A szüleim el vannak hízva és gyógyszereken élnek, soha nem sportoltak semmit se az egészségükre nem figyeltek oda.

24f

2023. okt. 15. 19:00
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Nincs szakmám dolgoztam. De mivel költöztünk(családdal) így ott sok pénzem elment a felújításra. Meg a covid ideje alatt tőzsdésztem, de nem jártam sikerre, minden pénzemet elbuktam, így nincs nagyon megtakarításom. De egyetem mellet is dolgozok. Első 2 évben leszek nappalis utánna levelezős leszek.
2023. okt. 16. 10:25
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Irigyek. Elhízott, öregedő emberek, akik nem akarnak a gyereküknek jobb életet.

Le kell tojni őket és kész.

2023. okt. 16. 17:15
 23/30 anonim ***** válasza:
85%

Koltozz el mihamarabb. Mert te normalis vagy,ok meg nem. Mergezo szulok.

Ajanlom Susan Forward :Mergezo szulok cimu konyvet.

2023. okt. 24. 07:32
 24/30 anonim ***** válasza:
41%

Igazából nem tudom eldönteni, hogy a szüleid lennének a nagyobb gáz vagy te magad.

27 évesen saját egzisztenciám van, és diplomásként saját lakásban élek külön életet a párommal.

Ja, és a szüleim soha semmiben nem gátoltak, éppen ellenkezőleg, mindenben segítettek és támogattak.

Ha olyan szüleim lettek volna, mint amilyenek a tieid, már 18 éves koromban simán leléptem volna a szülői házból, és nélkülük is tudtam volna érvényesülni az életben.

Éretlen vagy minden tekintetben, inkább arra fókuszálj, hogy ledolgozd az óriási hátrányod.

2023. okt. 24. 14:04
 25/30 anonim ***** válasza:
88%
24-es: Ez részben igaz, de aki ilyen légkörben nőtt fel, azt arra nevelték csecsemő kora óta, hogy függjön tőlük. Ezért nem önállósodnak az ilyen családban felnövők 18 évesen, mert sokszor akkor még fel se ismerik, hogy baj van. A kérdező már eljutott addig, hogy felismerte a problémát. Ez fél siker, ezután jön a leválás gyakorlati megvalósítása. Viszont azt nem lehet halogatni, mert ha 5-10 éven belül nem tud leválni, akkor valószínűleg ebben a csapdában marad, ami az egész életét tönkre fogja tenni.
2023. okt. 24. 20:13
 26/30 anonim ***** válasza:
28%

#25 Még csak most kezdte az egyetemet, tehát legalább öt-hat év mire végezni fog, és addigra már el fogja érni a 30. életévet is.

Nyolc év kellett 16 éves korától, hogy felismerje a problémát, és 18 éves korától 6 év kellett ahhoz, hogy rájöjjön, egyetemi diplomát szeretne szerezni.

Nekem ez a történet túlságosan zavaros, semmi következetességet, és semmi tervezést nem látok az ilyen életben, amolyan Carpe Diem stílusra hajaz.

2023. okt. 24. 22:54
 27/30 anonim ***** válasza:
63%

26-os, az egyetemi diploma megszerzése nem időhöz kötött. Nem kötelező érettségi után azonnal egyetemre menni.

Egyébként sokan azért nem ismerik fel idejében a szüleikkel lévő problémát, mert épp a szülők agymossák őket születésük óta és emiatt sokáig nem sejtik, hogy baj van. Manipulatív szülők még akár azt is elhitethetik a gyerekükkel, hogy a normális a nem normális, vagy fordítva. Emiatt sokan csak később detektálják a problémát. Sőt, mondok valamit. Vannak, akik SOHA nem veszik észre, hogy rájuk telepedtek. 60 évesen együtt élnek a 90 éves szülőkkel és azt hiszik, még mindig engedelmeskedniük kell nekik és hogy ez a jó. Ők pl. soha nem fognak ide jönni kérdéseket feltenni, vagy nem mennek el pszichológushoz se.

Mindenesetre a te véleményed is azt mutatja, hogy akik érintettek hasonló problémában, jobb, ha nem ide jönnek, hanem rögtön szakemberhez fordulnak, mert a te kommented is lenéző és sértő, segítség helyett csak nagyot rúgsz az illetőbe, megalázod.

2023. okt. 25. 01:56
 28/30 anonim ***** válasza:
55%

Ha valaki tudja milyen nehéz munka mellett megszerezni a második diplomát levelezőn, én tudom.

"Egyébként sokan azért nem ismerik fel idejében a szüleikkel lévő problémát, mert épp a szülők agymossák őket születésük óta és emiatt sokáig nem sejtik, hogy baj van."

Mindig van lehetőség az összehasonlításra az iskolai, baráti, ismerősi stb. közegben, ezáltal a felismerés is könnyebb.

"Manipulatív szülők még akár azt is elhitethetik a gyerekükkel, hogy a normális a nem normális, vagy fordítva. Emiatt sokan csak később detektálják a problémát."

Igen, léteznek ilyen szülők is, de hidd el, a környezet sokkal hamarabb detektálja ezt a problémát, mint az érintett személy, és ezt az esetek többségében azonnal szokták is közölni az érintettel -szebben vagy csúnyábban.

"Vannak, akik SOHA nem veszik észre, hogy rájuk telepedtek."

Ha nem mozognak a társadalom különböző rétegei között, hanem csak a négy fal között élik az életüket, akkor ez lehetséges.

A kérdezőre a fentiek egyike sem igaz, mert például eljuttatta a kérdését egy fórumra is, tehát tisztában van a problémával is, és elhangzott részéről a "segélykiáltás" is, tehát változást szeretne.

"60 évesen együtt élnek a 90 éves szülőkkel és azt hiszik, még mindig engedelmeskedniük kell nekik és hogy ez a jó."

Régi típusú poroszos nevelésben részesültek, ők már a 20-as 30-as éveikben is menthetetlenek voltak, nem hogy 60 évesen. Irreleváns példa.

"(...)jobb, ha nem ide jönnek, hanem rögtön szakemberhez fordulnak, mert a te kommented is lenéző és sértő, segítség helyett csak nagyot rúgsz az illetőbe, megalázod."

Tudta nélkül is egy kompetens személytől kapott segítséget, és a helyzetében ezt a retorikát tartottam a legcélravezetőbb segítségnek.

Hidd el, nekem nehezebb volt leírnom, mint neki a jelenlegi állapotában felfogni, és segítség gyanánt esetleg elfogadni a leírt soraimat.

2023. okt. 25. 23:29
 29/30 anonim ***** válasza:
74%
Az ilyen emberek gyakran azért nem veszik észre, hogy rendellenes, amiben élnek, mert egyrészt ezek a csalások gyakran elszigetelődnek, másrészt a gyereket arra nevelik, hogy mások élnek rosszul és az a jó, ahogy ők élnek. Emiatt késhet vagy elmaradhat a felismerés.
2023. okt. 25. 23:37
 30/30 anonim ***** válasza:
54%
Családok, nem csalások, elírtam.
2023. okt. 25. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!