Mennyire befolyásolhatja egy apa hiánya, egy fiatal felnőtt fiú mindennapjait?
Sziasztok!
Mondanám, hogy egy ismerősömről lenne szó, de sajnos a kérdés tárgya saját magam vagyok. 10 éves korom óta az édesapám külföldön dolgozik, évente 3-4 hét erejéig látom. A szüleim nem mentek szét, egyszerűen csak a kinti keresetből is éppen sikerül megélni. (Svájci frankos hitelEK). Jelenleg 23 éves vagyok, tehát nem volt jelen sose édesapám a kamaszkorom teljes szakaszában. A problémám az lenne, hogy jelenleg 23 éves vagyok, munkanélküli. A dolgozni akarás megvan, viszont minden helyi céghez és vállalkozáshoz adtam már be önéletrajzot, amit vissza is utasítottak sorra. Az egyetemet nem fejeztem be, mert félúton nem csak a motivációm fogyott el, de a professzorok is felvilágosítottak, hogy belőlem bizony mérnök sosem lesz, amit egyébként én is éreztem legbelül, még mielőtt ez kimondták volna nekem. A mindennapjaim motiválatlanok, megfogalmazódott bennem, hogy vállalkozni kellene, céget kellene építeni, valahogy kilyukadni a mókuskerékből. Vannak céljaim, viszont fogalmam sincs, mihez hogyan kezdjek hozzá. Minél többet olvasok és tanulok meg dolgokról, annál jobban csak zavarosak lesznek a gondolataim és még annyira se tudom mi tévő legyek.
Persze, hogy nem vesznek fel.
Van egy befejezetlen egyetemed és előtte? Gondolom gimnáziumi érettségid. Mihez értesz? Semmihez. Tudod a másodfokú egyenlet megoldóképletét, az ónodi országgyűlés évszámát, meg a papucsállatka testfelépítését. Mit gondolsz, milyen munkakörökben van ezekre szükség??? :-)))
Tanulj egy szakmát, lehetőleg ahhoz kapcsolódó területen, amiből a mérnöki szakra jártál.
Ja, és mindehhez semmi köze apádnak ill. apád hiányának. Egyébként is, apukád él, létezik. Bár keveset látod, már legalább 15 éve van skype meg ehhez hasonlók (mobiltelefon meg már sokkal régebb óta), szóval minden este tudtatok volna beszélgetni. Bármikor tanácsot kérhettél volna tőle ugyanúgy, mintha otthon lakott volna.
Apa-figura, ferfi-figura lehet barki, raadasul lehet, hogy a sajat apa nem is lenne ra alkalmas. Nem a tiedre ertem.
Nekem a szomszed pasi, nagyapam ismerosei voltak a ferfi karakterek. Apam csak biologiai apa volt, egy jellemgyenge feminin nyafka sz@r alak, oszinten orulok, hogy kimaradt a neveltetesembol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!