Az olyan gyerekek akik anyuci-apucinak hivják a szüleiket, ők felnőtt korukban is? nem ciki? ezért nem jó igy nevelni a gyereket mert megszokja?
A legtöbb gyerek leszokik róla, mikor bekerül egy olyan közegbe (14-15 évesek közé), amikor már inkább ciki a szülőn való csüngés.
Egyébként akiket ismerek és mai napig pl. 25 éves korukig mások előtt is anyucinak apucinak hívják a szüleiket, ott van baj fejben is a szülőkkel való kapcsolatukat illetően.
A maradék, aki tiniként nem szokott le róla, 20-on éves korukra beérnek annyira, hogy legalábbis mások előtt nem úgy hivatkoznak a szüleikre a munkahelyen, hogy voltam az anyucikámmal itt meg ott.
Ez szokás és ízlés kérdése, szerintem nem róható fel senkinek, bármilyen idegenül is hangzik kívülálló fülének.
anya-apa
édesanya-édesapa
anyu-apu
mama-papa
muter-fater
anyuci-apuci
"anya" szinonimái:
anyu, muter, anyuka, anyuci, anyus, anyuska, szülőanya, családanya, édesanya, mama, mami, anyácska, anyucika, mamuci, anyci, anci, mamsi
Mindegyik normális csak ebből 2-3 elfogadott.
Ahogy fentebb írták, én sem voltam olyan közösség tagja, ahol ciki volt a szüleidet becézni...
Anyukámat haláláig anyucinak hívtam, apukámnak mai napig úgy veszem fel a telefont, hogy Sziapci...
Akkor van gáz, ha neked nem jó így, akkor hívd őket anyának, apának, de ne érezd már magad szarul attól, hogy hívod őket, főleg ha szeretetben neveltek fel
Egész életükben anyucinak és apucinak hívtam a szüleimet. Sosem tartottam cikinek. Bárcsak még mindig hívhatnám őket.
A gyerekeinket viszont arra tanítottuk, hogy édesapának és édesanyának szólítsanak minket. Már felnőttek, de ma is így szólítanak minket mások előtt is. Azért választottuk ezt, mert a gyerekek előtt mi is így szólítottuk egymást, hogy megszokják, és nekünk jól esett azt kimondani egymásnak, egymásról, hogy "édes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!