Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az olyan gyerekek akik anyuci-...

Az olyan gyerekek akik anyuci-apucinak hivják a szüleiket, ők felnőtt korukban is? nem ciki? ezért nem jó igy nevelni a gyereket mert megszokja?

Figyelt kérdés
2023. okt. 8. 12:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%

A legtöbb gyerek leszokik róla, mikor bekerül egy olyan közegbe (14-15 évesek közé), amikor már inkább ciki a szülőn való csüngés.

Egyébként akiket ismerek és mai napig pl. 25 éves korukig mások előtt is anyucinak apucinak hívják a szüleiket, ott van baj fejben is a szülőkkel való kapcsolatukat illetően.

A maradék, aki tiniként nem szokott le róla, 20-on éves korukra beérnek annyira, hogy legalábbis mások előtt nem úgy hivatkoznak a szüleikre a munkahelyen, hogy voltam az anyucikámmal itt meg ott.

2023. okt. 8. 12:52
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez szokás és ízlés kérdése, szerintem nem róható fel senkinek, bármilyen idegenül is hangzik kívülálló fülének.

anya-apa

édesanya-édesapa

anyu-apu

mama-papa

muter-fater

anyuci-apuci

2023. okt. 8. 12:53
 3/14 A kérdező kommentje:
velem igy szoktatták meg sajnos. ha máshogy hivnám furcsa nagyon, és igy arra jutottam hogy már sehogy nem hivom.
2023. okt. 8. 13:39
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Én így hívtam, míg meg nem halt. Soha nem voltam olyan közösség tagja, ahol cikik a szülők.
2023. okt. 8. 13:46
 5/14 anonim ***** válasza:
92%

"anya" szinonimái:

anyu, muter, anyuka, anyuci, anyus, anyuska, szülőanya, családanya, édesanya, mama, mami, anyácska, anyucika, mamuci, anyci, anci, mamsi

Mindegyik normális csak ebből 2-3 elfogadott.

2023. okt. 8. 14:02
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy fentebb írták, én sem voltam olyan közösség tagja, ahol ciki volt a szüleidet becézni...

Anyukámat haláláig anyucinak hívtam, apukámnak mai napig úgy veszem fel a telefont, hogy Sziapci...

Akkor van gáz, ha neked nem jó így, akkor hívd őket anyának, apának, de ne érezd már magad szarul attól, hogy hívod őket, főleg ha szeretetben neveltek fel

2023. okt. 8. 14:07
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Kinek ciki? Idegeneknek?
2023. okt. 8. 14:15
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyucinak olyan 20 éves korom óta nem szólítom már, maradt az anyu. Vagy inkább anyuuuuuu :)
2023. okt. 8. 14:20
 9/14 anonim ***** válasza:
98%

Egész életükben anyucinak és apucinak hívtam a szüleimet. Sosem tartottam cikinek. Bárcsak még mindig hívhatnám őket.

A gyerekeinket viszont arra tanítottuk, hogy édesapának és édesanyának szólítsanak minket. Már felnőttek, de ma is így szólítanak minket mások előtt is. Azért választottuk ezt, mert a gyerekek előtt mi is így szólítottuk egymást, hogy megszokják, és nekünk jól esett azt kimondani egymásnak, egymásról, hogy "édes".

2023. okt. 8. 16:56
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
És akkor mi van ha anyucinak hívja? A nagynéném és nagybátyáim mai napig anyuciként hivatkoznak az anyjára, pedig már ők maguk is 70 körül járnak. Az én apám kislányomnak szólít pedig már 40 vagyok. Szerintem kedves és mindenkinek magánügye miként szólítja a szüleit.
2023. okt. 8. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!