Miért van az, hogy azok a gyerekek sokkal jobban tisztelik a szüleiket, mint azok a gyerekek, akik a szülõk által támogatva vannak?
Félreértés ne essék, de én a környezzetemben azt látom,hogy a szülõk energiájuk felett segitik a gyerekeiket és mégsem tisztelik õket.
Azok akik szinte semmilyen támogatást nem kaptak,kapnak azok szeretettel,tisztelettel beszélnek a szüleikrõl.Ugyanakkor tudott,hogy elhanyagoltan éltek nem sok törõdést kapva.
Az anyagi támogatás és a tiszteletlenség közé nem tennék egyenlőség jelet.
Egy szülőt szerintem akkor tisztel és szeret a gyereke, ha nevelte, megfelelően gondoskodott róla, szerette, minőségi időt fordított a kapcsolatuk ápolására, meghallgatta és igazi példaképként tudott szolgálni neki. Ha ezek megvoltak, akkor a gyerek szeretni és tisztelni fogja valószínűleg, és maximum még hálásabb lesz, ha ehhez társul anyagi támogatás is.
Ha a szülő nem gondoskodik a gyerekről semmilyen értelemben, akkor pedig mindegy mennyi pénzt tol a valaga alá.
"azok a gyerekek sokkal jobban tisztelik a szüleiket"
Ööööö, most akkor pontosan melyik gyerekekről is szól a kérdés?
De aki jobb családi körülmények közül jön, az nagyobb eséllyel viszi is valamire az életben. Ezért van hogy ők jobban tisztelik a szüleiket mert tudják ,hogy sokat köszönhetnek nekik, akiket meg csak belepottyantottak a semmibe és az egész életük küzdelem azok persze jobban megbecsülik mindent amit elérnek, de végső soron akkor is egy kínlódás az életük amit a szüleiknek köszönhetnek.
Ez a két dolog teljesen független egymástól. A párom is a kevés támogatás miatt nagyon neheztel a szüleire és engem piszkál vele, mert engem meg azért támogatnak. Nekem normális velük a kapcsolatom, még régebben a serülökor miatti szemtelenkedés volt persze, de kinőttem.
A másik végletek a tesóm és egy barátnőm. A barátnőmet alig támogatják otthonról mégis normálisan viselkedik,a tesómon észreveszem, hogy rettentő sokszor lekezelő...
(Elvált szülők, már több éve külön élünk)
Neveltetés és példa😐😐😐
Én mindent megkapok a szüleimtől, ennek ellenére tisztelem őket ÉS keményen dolgozom (pontosabban még csak tanulok), hogy magamnak is fenn tudjam tartani ezt az életszínvonalat és majd a saját gyerekeimnek is meg tudjam adni.
Szóval nevelés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!