Okkal vagyok kiakadva?

Figyelt kérdés

Én 20 éves vagyok és felnőtt szakképesítést végzek éppen. Kitünő tanuló vagyok (elég nagy nehézségek mellett) ezért az ösztöndíjam elég magas, 56 ezer.

Anyukám annyira segít hozzá a tanuláshoz, hogy semennyire. Egyet értek azzal, hogy mivel ketten élünk a háztartásba segítsek be (mosás, főzés, takarítás, kert stb.), de álltalában szombat vasárnap délelőtt a házba, délután a kertbe akar lenni végig. Mind ezek után 21 órakkor lefürdik és én mind ezek után tudok elkezdeni tanulni, sokszor hajnali 2-ig.

Most pénteken kaptam egy emailt az iskolámtól, hogy ennyi lesz az ödztöndíjam és nagyon boldogan elmeséltem neki is (hozzá téve, hogy egyébként kitünő vagyok, amit le reagált egy okéval). Minden kérdés nélkül közölte, higy szuper, mikor utalom át neki? Mert ez igazából neki jár.

Kisebb sokkot kaptam, mert nem azt mondta, hogy szüksége lenne rá, és kéri, hanem közölte, hogy ez az ödszeg az övé...

Szerintem nem jogos, hogy nem hagy emberi időben szabadidőt nekem a tanulásra, ezért többnyire éjjel tanulok és alig alszok pár órákat, mégis úgy gondolja, hogy az ösztöndíjam az neki jár...

Én reagálom ezt ennyire túl?

2023. okt. 8. 08:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
94%
Javaslom a költözést, havi 120 ezerből lehet albérletet is fizetni és akkor nem kell folyamatosan kerti munkákat végezned, ha nem szeretnél. Anyád a pénzzel akar magához láncolni, hogy soha ne költözz el, éppen ezért lenne célszerű minél hamarabb elköltözni és új életet kezdeni.
2023. okt. 8. 10:30
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
Költözz el. Van havi bevételed, 120 ezer, meg az ösztöndíjad. Ennyiből kijössz csak szobát bérelve, és még a házimunka is csökkenne
2023. okt. 8. 10:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Költözz szerintem is.
2023. okt. 8. 11:48
 14/18 anonim ***** válasza:
11%
Nincs joga ehhez a penzhez, ez vitán felül áll. Azt viszont nem értem, hogy miért nem tudsz attól tanulni, hogy ő kint van a kertben?
2023. okt. 8. 12:32
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
14-es értő olvasás nem megy...
2023. okt. 8. 12:53
 16/18 A kérdező kommentje:

A válaszokat köszönöm.

Ha csak ő lenne kinn a kertbe, akkor tudnák. De úgy nem, hogy reggel 8-tól benn akar velem pakkolgatni, 13-tól pedig este 19-20-ig (ilyen időbe mondjuk csak 17-ig) velem van kint. Mert ugye nekem ki kell menni minden hétvégén a kertet rendezgetni... Úgy, hogy gereblye van a kezembe, kicsit nehezen tudnék jegyzetelni a nevelés módszereiről 😄

2023. okt. 8. 14:00
 17/18 anonim ***** válasza:
71%
Mondjuk azért az egy picit durva, hogy kitűnő tanuló vagy, ráadásul gyerekekkel fogsz foglalkozni, ennyire rettenetes helyesírással.
2023. okt. 8. 17:15
 18/18 anonim ***** válasza:
Ha oda tudsz neki adni 120 ezret a fizetésedből, akkor mi tart még otthon? Bérelj egy szobát diákok mellett, és legalább nem csicskáztat senki még hétvégén is! Anyád durván megkeseríti az életedet, mert ez nem eltartás, mégcsak nem is segítés. Ez lehúzás. Az ok, hogy kifizetteti a rádeső rezsit, kaját (bár szerintem ebben még lakbér is van), csináld a házimunkából is a rádeső részt, de miért veszi el minden idődet, hogy még a kertet is túrd? Egy lakásban sem ennyi rezsi, sem házimunka nincs ennyi, kekrt meg végképp nem, és a kaját is magadnak tudnád szabályozni. Így hiába dolgozol, tanulsz, mert úgyse fogsz tudni a büdös életben onnan lelépni, mert anyagilag is ellehetetlenít, meg az (munka)erődet is elveszi. Neked ebben mi a biznisz?
2023. okt. 11. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!