Okkal vagyok kiakadva?
Én 20 éves vagyok és felnőtt szakképesítést végzek éppen. Kitünő tanuló vagyok (elég nagy nehézségek mellett) ezért az ösztöndíjam elég magas, 56 ezer.
Anyukám annyira segít hozzá a tanuláshoz, hogy semennyire. Egyet értek azzal, hogy mivel ketten élünk a háztartásba segítsek be (mosás, főzés, takarítás, kert stb.), de álltalában szombat vasárnap délelőtt a házba, délután a kertbe akar lenni végig. Mind ezek után 21 órakkor lefürdik és én mind ezek után tudok elkezdeni tanulni, sokszor hajnali 2-ig.
Most pénteken kaptam egy emailt az iskolámtól, hogy ennyi lesz az ödztöndíjam és nagyon boldogan elmeséltem neki is (hozzá téve, hogy egyébként kitünő vagyok, amit le reagált egy okéval). Minden kérdés nélkül közölte, higy szuper, mikor utalom át neki? Mert ez igazából neki jár.
Kisebb sokkot kaptam, mert nem azt mondta, hogy szüksége lenne rá, és kéri, hanem közölte, hogy ez az ödszeg az övé...
Szerintem nem jogos, hogy nem hagy emberi időben szabadidőt nekem a tanulásra, ezért többnyire éjjel tanulok és alig alszok pár órákat, mégis úgy gondolja, hogy az ösztöndíjam az neki jár...
Én reagálom ezt ennyire túl?
Most erre mit lehet mondani?
Nyilván jól esne neked a pénz, de neki is, hiszen eltart téged, nyilván többe vagy, mint havi 56 ezer forint.
Most lehet is elmélkedni a jó szülőkről, ideákról, meg arról, hogy kinek mi jár, de végső soron, amíg ő tart el téged, végül is ő dönt, te meg csinálod, amit mond, max. azt mondod, nem adod oda a pénzt, ő meg nem vesz neked kajáth holnaptól.
Hasonló a helyzet nálunk. Gyerekem tanul kevéske össztöndíjjal, nagyon rossz tanuló de én nem szólok neki ezért mert ismerem a képességeit, valamint diákmunkázik keveset. Amit kap az az övé. Mivel én tartósan munkanélkülivé váltam, csak annyit mondtam neki hogy kaját maga fizesse meg ne költsön most semmi plusszra mert lehet hogy kell az a pénz bár mire kellene éppen annyi hogy ételre jusson neki.
Kérdező neked van igazad, anyukádnak semmi köze a keresetedhez. Annyi, hogy ő esetleg szól hogy adj a rezsibe főztjébe annyit amennyit.
Nem, ez a tied.
Hiba volt elmondani is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!