Mennyire lennél kiakadva, ha a 19 éves gyereked csak a kettesre, nagyon maximum alsó ponthatáros hármasra hajtana töri érettségin?
Nem igazán tett bele energiát a készülésbe, úgy van vele, hogy full mindegy, hogy sikerül, csak ne bukjon meg. Az a magyarázata erre, hogy sok a négyese, meg egy hármasa azok közt az év végi jegyek között, amik számítanak, szóval sokkal jobban jön ki azzal, ha azokra a tárgyakra koncentrál, amik felvételi tárgyak neki, mert ha minimum 70% feletti emeltet ír, meg a másik olyan tárgy, ami számít sikerül 90-95% körülire, akkor tud duplázni, akkor pedig teljesen irreleváns az érettségi átlag, meg az év végi átlag. Igazából ennek van is realitása a próbaérettségikből, órákon/otthon megoldott feladatsorok eredményéből kiindulva.
Ennek függvényében, hogy állnál hozzá, hogy hanyagolja a törit? Ki lennél akadva? Megpróbálnád szankcionálni?
Az írásbelire nem is lehet készülni (illetve lehet, de ki az aki elkezdi a 4-5 éves könyveket meg füzeteket bújni...)
Én egész jó voltam töriből, de csak azért, mert mindig követekző órára megtanultam amit kellett, de úgy 3-4 hónappal később már törlődött minden a fejemből. 88%-os lett az érettségim, mert agyból meg lehet írni, illetve atlaszból. Semmi évszámra nem emlékeztem, vagy bármi másra ami anno egy felelethez/dolgozathoz kellett. Lesz az bőven jobb is, mint kettes...
...a szóbali viszont más tészta. Az írásbeli és szóbali között nem kéne, hogy a gyereknek más dolga is legyen, mint a tételek megtanulása. Ennyi idő alatt pedig bőven meg lehet tanulni a (z egyébként nem túl nehéz és bonyolult) töri tételeket. Bármilyen szar tanuló is, bármennyire is nem szükséges, szerintem ez alap, hogy egy érettségiző megtanulja a tételeket.
Semennyire, teljesen logikus amit mond a gyereked.
Hadd tippeljek, az fáj, hogy nem tudsz villogni a rokonság előtt a gyerek színötös érettségijével, ami a nagymamán kívül soha senkit nem fog érdekelni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!