Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire lennél kiakadva, ha...

Mennyire lennél kiakadva, ha a 19 éves gyereked csak a kettesre, nagyon maximum alsó ponthatáros hármasra hajtana töri érettségin?

Figyelt kérdés

Nem igazán tett bele energiát a készülésbe, úgy van vele, hogy full mindegy, hogy sikerül, csak ne bukjon meg. Az a magyarázata erre, hogy sok a négyese, meg egy hármasa azok közt az év végi jegyek között, amik számítanak, szóval sokkal jobban jön ki azzal, ha azokra a tárgyakra koncentrál, amik felvételi tárgyak neki, mert ha minimum 70% feletti emeltet ír, meg a másik olyan tárgy, ami számít sikerül 90-95% körülire, akkor tud duplázni, akkor pedig teljesen irreleváns az érettségi átlag, meg az év végi átlag. Igazából ennek van is realitása a próbaérettségikből, órákon/otthon megoldott feladatsorok eredményéből kiindulva.

Ennek függvényében, hogy állnál hozzá, hogy hanyagolja a törit? Ki lennél akadva? Megpróbálnád szankcionálni?

2022. máj. 7. 09:43
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
7%

A saját életét cseszi el. Amúgy meg megmondanám neki, hogy fiam, semmi gond, ha nem jutsz be államilag finanszírozottra (vagy meglesz a pontja, vagy nem, ez totál fekete-fehér, objektív dolog), akkor én nem finanszírozom a tandíjat(csak amit eredetileg is gondoltam - nyilván a felsőoktatásnak van ezer egyéb költsége, albérlet, tankönyvek, jegyzetek, befizetendő ilyen-olyan díjak, koli, enni kell, stb.) , és oldd meg! Nem tudod? Akkor halassz egy évet (nem a világ, több osztálytársam megtette a gimiben, pedig én elitgimibe jártam), eriggy, menj el dolgozni, rakd félre a pénzt és oldd meg úgy!

Anyukám 2 évet is kihagyott gimi után, mert 1972-ban nem vették fel egyetemre. Egyszerű szülők gyermekeként ha nem akart volna se lett volna más választása, elment dolgozni szalagra, aztán hamar látták, hogy értelmes, tehetséges ember, gyorsan felkerült gyárszalagról az üzem irodai részlegébe...

Pár hónapig bármilyen munkát lehet végezni, mert dolgozni nem azért jár az ember, mert az milyen szuper, hanem mert pénzbe kerül a megélhetés (minden: az élelmiszer, a tisztítószerek, a rezsi, az autó, nem szólva a fakultatívan választható örömökről, így a családról, vagy akár a szórakozásról(étterem, cukrászda, mozi,színház, kávézó,kocsmázás, stb.), amelyek szintén nélkülözhetők ...)

2022. máj. 7. 11:13
 12/28 anonim ***** válasza:
96%

Én is ezt csináltam, nem lennék kiakadva. Szerintem sokkal logikusabb és jobb taktika, főleg ha a jegyekkel nem áll olyan jól. Én például történelemből világéletemben rossz voltam, utáltam is. Nem lett volna elég pontom, ha mindenből is megpróbáltam volna jó érettségit tenni, a jegyek lehúzták volna, illetve az időt is elvitte volna. Helyette csináltam két emeltet, matek és angol. Matekom 92% lett, angol 98%. Ha duplázás szerint nézzük, akkor (92+98)*2+100=480.

Viszont ez csak akkor éri meg, ha ténylegesen jól tudsz teljesíteni. Kalkulátor nagyjából megmondja, hogy melyik lenne jobb döntés, de akkor mindenképpen reális százalékot kell megadni. Nyilván ha valaki épphogy hármas matekból, akkor ne adjon meg 90% körüli eredményt, akármekkora önbizalma is van :D

2022. máj. 7. 11:13
 13/28 anonim ***** válasza:
88%
#11: Nem sikerült értelmezned a kérdést. Hiába jártál elitgimibe, funkcionális analfabéta vagy.
2022. máj. 7. 11:15
 14/28 anonim ***** válasza:
97%
Színötös lett az érettségim. És mit értem vele? Itt ülök a panelban, még egy kocsim sincs, lent meg a cigók béemvékkel, audikkal, mercikkel száguldoznak. Nem tudom, hányas lett a töri érettségijük (irónia).
2022. máj. 7. 11:28
 15/28 anonim ***** válasza:
96%
Töri... ez végképp az a aktegória amit nem fog semmire használni ha csak nem történész vag hasonló akar lenni.
2022. máj. 7. 12:20
 16/28 anonim ***** válasza:
8%
Azt hagyja figyelmen kívül, hogy fiatal és még bármi lehet. Millió lehetőség veszik el, ha csak arra koncentrál, ami most kell. Mi van, ha később mást akar tanulni, ahhoz viszont pont a most elszúrt tárgyak kellenek? Lesz kedve újra érettségizni?
2022. máj. 7. 12:24
 17/28 anonim ***** válasza:
97%
#16 Miért ne érettségizhetne újra? Én eleve a gimi első évétől azt tanácsolnám a gyerekemnek, hogy arra koncentráljon, ami érdekli, a többiből meg menjen át valahogy. Amekkorára nőtt a tananyag, ezt esélytelen úgy megtanulni, hogy leülepedjen és a dolgozat után is megmaradjon, sokkal többre megy vele, ha kevesebbet tanul, de azt maradandóan. Hülyeség négy éven keresztül azért tömni az emberek fejét, mert „hátha változik az érdeklődési köröd”. Ha tényleg előfordul egy gyökeres változás és 19 évesen váratlanul a fizika kezdi érdekelni az irodalom helyett, legfeljebb leteszi megint az érettségit, ez tényleg ennyi.
2022. máj. 7. 12:56
 18/28 anonim ***** válasza:
97%

Semennyire.

Egy gyakorló háromgyerekes töritanár, akinél a két nagyobb már túl van ezen, természettudományos pályára mentek, nem szerették a törit, de becsületből megtanulták. Sosem kértem rajtuk számon.

Olyan értelmesen leírtad a szitut, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy egy gyenge négyest ne hozz össze.

2022. máj. 7. 12:58
 19/28 anonim ***** válasza:
0%

Amekkorára nőtt a tananyag,

Semmivel sem több, mint régen. Látom, a gyerekem pont azt és annyit tanult a gimiben, mint én anno.

2022. máj. 7. 13:04
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kell neki a töri, nem zsibbasztanám vele. Nekem a matek lett 3-as, mondjuk ezért is sokat dolgoztam, de tisztában voltam vele, hogy max egy 4-es jöhetett volna még össze, matekos szakra meg eszembe nem jutott menni, azokhoz sokkal jobb képesség kell. Szóval nem akartam vért izzadni olyanért, ami nem lesz olyan fontos, mint pl az emelt angol, amire sokat készültem.

DE azt elvárnám, hogy amire szüksége lesz, abba tegye bele a maximumot.

2022. máj. 7. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!