Mennyire lennél kiakadva, ha a 19 éves gyereked csak a kettesre, nagyon maximum alsó ponthatáros hármasra hajtana töri érettségin?
Figyelt kérdés
Nem igazán tett bele energiát a készülésbe, úgy van vele, hogy full mindegy, hogy sikerül, csak ne bukjon meg. Az a magyarázata erre, hogy sok a négyese, meg egy hármasa azok közt az év végi jegyek között, amik számítanak, szóval sokkal jobban jön ki azzal, ha azokra a tárgyakra koncentrál, amik felvételi tárgyak neki, mert ha minimum 70% feletti emeltet ír, meg a másik olyan tárgy, ami számít sikerül 90-95% körülire, akkor tud duplázni, akkor pedig teljesen irreleváns az érettségi átlag, meg az év végi átlag. Igazából ennek van is realitása a próbaérettségikből, órákon/otthon megoldott feladatsorok eredményéből kiindulva.
Ennek függvényében, hogy állnál hozzá, hogy hanyagolja a törit? Ki lennél akadva? Megpróbálnád szankcionálni?
2022. máj. 7. 09:43
21/28 anonim válasza:
Én is dupláztam,fel is vettek egyetemre. Szrtam a törire 4 évig meg azután is, soha nem kellett azóta sem.
22/28 anonim válasza:
Semennyire nem lennék kiakadva, ha a számára releváns tárgyakból tényleg keményen készülne. Annak idején én is csak a túlélésre játszottam humán tárgyakból. Probléma akkor van, ha valaki nem tudja, mit kezdjen magával, nincsenek tervei, és nem tesz bele valódi erőfeszítést abba, ami tényleg érdekli.
23/28 anonim válasza:
Az ő élete, elég idős már ahhoz is hogy elcsessze ha akarja
24/28 anonim válasza:
Én matekból voltam így. Csak az volt a cél, hogy ne bukjak meg. Végül hármast kaptam. A többi jól sikerült, csak a matek volt necces.
25/28 anonim válasza:
Szerintem teljesen logikus, ebben az esetben en nem szólnék bele. Az zavarna, ha semmi se érdekelné, semmi célja nem lenne.
26/28 anonim válasza:
Színtiszta kettes voltam érettségin, hozzáteszem 4 év alatt max 3 hónapot tanultam. Ha nincs szándéka továbbtanulni, kb. mindegy.
27/28 anonim válasza:
Szerintem okosan osztja be az energiáit, annyi hogy én a helyében azért inkább egy 3masra mennék, bár ezt úgyis fel lehet javítani szóbelin. Gondolom azért nem bukott meg belőle szerdán. Én is duplázok ezért nem fog számítani a matek, ami hiába nem volt vészes, de erős 3mas lesz a többi átlaga meg kb 90%. Senkit nem fog érdekelni az eredmény, leszámítva a matek tanáromat, aki rendes volt velem 5 éven keresztül gimiben, de tudja hogy én megtettem mindent, amit tudtam. Töri 3mashoz meg nem kell nagyon tanulni sem, mert a forrásokból ki lehet a teszt felét olvasni.Hajrá azért szóbelin!
28/28 anonim válasza:
Ha az egyetemi felvételihez nem szükséges a történelem, akkor nincs ezzel semmi gond. Nekem a matematika volt ilyen. Világ életemben hülye voltam hozzá és csak a túlélésért mentem. a vége egy 38%-os elégséges értékelés lett. Mégis lett diplomám és sikeres vagyok a szakmámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!