Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülők miért ilyenek? V...

Egyes szülők miért ilyenek? Veletek is így volt ez?

Figyelt kérdés

Jelenleg 10.-es gimis vagyok, és hát ezt az évet nem valami fényesen kezdtem.

Eddig irodalomból, nyelvtanból, matekból, biológiából, fizikából, énekből, németből, angolból és történelemből kaptunk már jegyet/jegyeket.

1 tantárgyból állok sajnos 1-esre, 2-ből 2-esre, 3 tantárgyból 4-esre és 1-ből 5-ösre.

Az az érdekes, hogy ha például jó jegyet kapok, (mert egyébként jó tanuló voltam tavaly) az anyámnak semleges, csak annyit mond rá, hogy jólvan, ügyes voltál oszt annyi, de ha rossz jegyet kapok, például 1-est vagy 2-est, akkor napokig nem szól hozzám, meg flegmáskodik, stb.

Úgyhogy nem értem, hogy a jó eredményeimet miért szarja le, tavaly is részt vettem egy pedagógusnapi táncelőadáson, és nagyon megdicsértek minket a tanárok, arra se nagyon mondott semmit.

Az egyik osztálytársam (és egyben a barátnőm is) azt mondta, hogy ne keseredjek el, mert nem feltétlenül az az okos, aki jó tanuló.

2023. okt. 4. 16:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Miért ne lenne meg?

A jelenleg kifejezés mond valamit?

2023. okt. 4. 18:19
 12/17 A kérdező kommentje:

Igen, fizikából van egy 1-esem, de sajnos pont az a nő a tanárunk, akiről írtam az előbb, hogy szegénynek van valami hibája.

Azzal is csúnyán beszél, aki amúgy vele tök normális.

Ő az a típus, aki random embereket kihív minden egyes tanórán a táblához, és ad egy bonyolult feladatot, aztán ha az illető nem egészen érti, rögtön bevágja az 1-est.

Na velem ugyanezt csinálta.

Azt sem tudtam, hogy a feladatra 1-est fog adni, ha nem értem, és ha egy illető nem tudja, kihív egy következő embert.

Például tegnap egy lány osztálytársamat hívta ki, és egy szót sem szólt, mivel nem értette a számolást, és a füzetét sem vitte el az iskolába, azért írt be neki szaktanárit, mert nem volt ott a füzete, egyest pedig azért, mert nem tudta a feladatot.

Aztán a csaj elkezdett sírni.

2023. okt. 4. 18:20
 13/17 anonim ***** válasza:
76%
Engem is frusztrált mikor a jó jegyekért nem kaptam dícséretet, csak a rossz volt észrevéve. Ne vedd ezt magadra, a szüleid biztosan a legjobbat akarják neked. Esetleg valamikor említsd meg nekik normálisan, hogy jól esne néha egykét dícsérő szó, mert az téged jobban motivál. A rossz jegyekről pedig annyit, hogy még csak október van. Fel a fejjel és húzzál bele, van még időd kijavítani :)
2023. okt. 4. 20:43
 14/17 anonim ***** válasza:
75%
Azert irtam hogy alap.. meloba se ujjonganak ha jol megcsinalod a melot. Igazabol teljesen mind1 barmilyen kifogas mert ugyis csak a vegeredmeny szamit. Nem fogja erdekelni senkit, h rossz volt a tanar meg anyad nem dicsert meg. A te erdeked
2023. okt. 4. 22:16
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Miért, az a munkád, hogy tanulj és ne bukdácsolj. Erre mégis mit modjon? Veregesse meg a vállad, amiért a kötelességedet végzed?

Oh, wait, NEM végzed, különben nem állnál bukásra kapásból két tárgyból év elején :D

2023. okt. 5. 13:21
 16/17 A kérdező kommentje:

Persze, én is ezt mondom, hogy még csak október van.

Egyetlen egy tantárgyból állok bukásra, és abból holnap írunk dolgozatot, amire már megtanultam az anyagot. :)

2023. okt. 5. 16:25
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy ő mondja, hogy ügyes vagy? :O Nekem mindig csak azt mondta, hogy jól van. Ha meg rossz jegyet kaptam akkor az ami nálad. Jól el is cseszték, mert pont hogy még rosszabb tanuló lettem, csak már nem tudtak róla, és nem is lettem diplomás, mert pánikrohamom van a tanulás témától.
2023. okt. 9. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!