Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes szülők miért ilyenek? V...

Egyes szülők miért ilyenek? Veletek is így volt ez?

Figyelt kérdés

Jelenleg 10.-es gimis vagyok, és hát ezt az évet nem valami fényesen kezdtem.

Eddig irodalomból, nyelvtanból, matekból, biológiából, fizikából, énekből, németből, angolból és történelemből kaptunk már jegyet/jegyeket.

1 tantárgyból állok sajnos 1-esre, 2-ből 2-esre, 3 tantárgyból 4-esre és 1-ből 5-ösre.

Az az érdekes, hogy ha például jó jegyet kapok, (mert egyébként jó tanuló voltam tavaly) az anyámnak semleges, csak annyit mond rá, hogy jólvan, ügyes voltál oszt annyi, de ha rossz jegyet kapok, például 1-est vagy 2-est, akkor napokig nem szól hozzám, meg flegmáskodik, stb.

Úgyhogy nem értem, hogy a jó eredményeimet miért szarja le, tavaly is részt vettem egy pedagógusnapi táncelőadáson, és nagyon megdicsértek minket a tanárok, arra se nagyon mondott semmit.

Az egyik osztálytársam (és egyben a barátnőm is) azt mondta, hogy ne keseredjek el, mert nem feltétlenül az az okos, aki jó tanuló.

2023. okt. 4. 16:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
64%
A sajat erdeked hogy jol tanulj. Alap elvaras a jo jegy.. ha mar felnevel, csomo penzt elkolt rad akkor mar nyilvan nem akarja h "csoves" legyel. Akkor csak kidobott ido, penz es szulokent is kudarcnak elheti meg.
2023. okt. 4. 17:10
 2/17 anonim ***** válasza:
78%
Hát ennyire év elején azért durva így lerontani a dolgokat.
2023. okt. 4. 17:12
 3/17 anonim ***** válasza:
80%

de gáz szöveg az hogy nem az az okos aki jó tanuló:-D Akkor ki? Ha okos vagy, tanulás nélkül is jó jegyeket szerzel. Én még egy okos rossz tanulót se láttam.

Elsőnek igaza van, alap a jó jegy, hiszen a te jövőd. Gondolom nem akar 25 évesen is eltartani 0 végzettséggel.

2023. okt. 4. 17:14
 4/17 SIDLER22 ***** válasza:
81%

Ebben igaza is van a barátnődnek. Nem attól lesz valaki értelmes, hogy mennyire jó tanuló és milyen iskolái vannak. Elég csak megnézni a Magyar politikát. De ahol én dolgozom ott is ugyanez van. Nem jelent semmit, ha valakinek magas végzettsége van. Pár munkahelyre esetleg kapsz vele belépőt, de komolyabb helyeken már nem nagyon nézik a papírt hanem azt, hogy mit írsz be az önéletrajzba és próbaidő alatt tudod-e teljesíteni.

A jelenlegi állásomat én is annak köszönhetem, hogy itthon képeztem magam. Kb semmi köze a tanulmányaimhoz.

Gondolom anyád is csak azért mérges ha rosz jegyet kapsz meg neki sem az a lényeg, hogy jó jegyet kapj hanem csak az, hogy ne bukj meg. A többi nem számít. (Vagy csak szimplán neki a 4-es jegy az origó és ezt a szintet kell hozni mindig.)

2023. okt. 4. 17:16
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Tök mindegy, ki az okos. Ugyanis ahhoz, hogy elvégezd a sulit, nem okosnak kell lenni, hanem mindenből át kell menned, ami ugye jelenleg nincs meg.
2023. okt. 4. 17:29
 6/17 A kérdező kommentje:

Én nem azt mondtam, hogy nem alap elvárás a jó jegy.

Hanem hogy a jó jegyeket sokszor figyelembe sem veszi, de ha rossz jegyet kapok, (ez tavaly nem sűrűn fordult elő, de egyébként azt mondta az osztályfőnökünk, hogy ez az év a legkeményebb a négyből) akkor napokig be van rám rágva.

Pedig azt is láthatja, hogy a mai oktatási rendszerben mekkora teher van a diákokon, hogy nagyon nehéz az iskolatáska már egy elsős gyereknek is, meg folyamatosan dolgozat dolgozat hátán, 8 órák, ami régen nem is volt, stb.

Úgyhogy így baromi nehéz kihozni magunkból a maximumot.

Miért ne lenne meg?

Legalább 3 tantárgyból állok 4-esre, és 1 tantárgyból 5-ös vagyok.

A többit meg majd kijavítom.

2023. okt. 4. 17:48
 7/17 A kérdező kommentje:

"Nem attól lesz valaki értelmes, hogy mennyire jó tanuló és milyen iskolái vannak."

Na én pontosan erre akartam kilyukadni.

Lehet, hogy valójában nem is az okos kifejezésre gondolt a barátnőm, hanem arra, hogy vannak 8 általánossal rendelkező, de kedves, figyelmes, jószívű, intelligens emberek, és vannak 3 diplomával rendelkező, bunkó és empátia nélküli emberek.

2023. okt. 4. 17:52
 8/17 anonim ***** válasza:
75%
Sokra mész az empátiáddal négy műszakban a flexben. De te tudod.
2023. okt. 4. 17:53
 9/17 A kérdező kommentje:

Oké, de akkor ennyi erővel meg az ne menjen tanárnak, aki nem bírja a gyerekeket :D

Sajnos van ilyen tanárom, és az osztályfőnököm sem kedveli őt, ő is rossz véleménnyel van róla.

Februárban nyugdíjba megy.

2023. okt. 4. 18:03
 10/17 anonim ***** válasza:
54%

Nem értem, írod, hogy jó jegy után megdicsért, és hogyha eleve jobb jegyeket szereztél, akkor nem csodálom, hogy most dühös, mert tudja, hogy többre is képes lennél, de te nem csak egy két rossz jegyet szereztél, hanem konkrétan bukásra állsz. Az mondod nem baj, majd kijavítod. De nem lett volna egyszerűbb jobb jegyeket szerezni, hogy ne kelljen javítani? Vagy ha most ennyire voltál mégis képes, hogy akarod kijavítani?

A te életed, majd ha idősebb leszel, megérted, hogy anyukád csak azt akarja, hogy majd ne kelljen éhbérért dolgoznod.

De ahogy mondtam, a te életed, ha úgy gondolod, hogy így akarod csinálni, akkor hajrá:)

2023. okt. 4. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!