Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megígértem a fiamnak, hogy ha...

Megígértem a fiamnak, hogy ha kitűnő bizonyítványa lesz, akkor kap egy PS5-öt. Sikerült is neki, de nem akarom megvenni neki a ps5-öt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
2023. okt. 4. 15:33
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
67%
Én is azt tanácsolom, hogy vedd meg neki a megígért jutalmat, különben eljátszod a becsületed a gyermeked előtt és ezt soha-soha nem felejtené el, amíg él.
2023. okt. 5. 19:59
 42/47 anonim ***** válasza:
11%
#41 Összemosol két dolgot. Az egy dolog, hogy igen, ne ígérgessen, ha meg ígérget, tartsa is be, mert becsület. Az egy másik dolog, hogy ha a gyerek ezt addig nem felejti el, amíg él, az egy gyenge idegrendszerű gyerek, és nagyon rossz nevelést kapott, mert az ilyeneken azért legkésőbb 18-20 éves korára túlteszi magát az, akit nem diagnosztizálnak valami komoly mentális problémával.
2023. okt. 6. 02:27
 43/47 anonim ***** válasza:
88%

Aki már iskolába jár, az már nem kisgyerek és a vele (főleg ilyen alapú) történteket soha nem felejti el. Amit ígértek neki, ha eléri, akkor nem kis ajándékot kap. A gyermek teljesítette és vár hónapok óta a jutalomra.

Más dolog, ha a család valami folytán anyagi csődbe jutott és lehetetlen teljesíteni az ígéretet. Kellő magyarázat után ezt a gyerek bizonyára megérti, de később akkor is kell teljesíteni.

2023. okt. 6. 08:40
 44/47 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan 43-as.Nem is értem,hogyan felejtené ezt el,és miért.Kis túlzással olyasmi ez,mintha neked azt mondják,hogy ha dolgozol, akkor kapsz ennyi fizetést,majd aztán mégse kapsz annyit,vagy semennyit Gondolom te se dolgoznak ott többet,mert bizalmasát vesztették volna a főnökben.Ez annyiban különbözik csak,hogy neked van ott írásos szerződésed,amivel behajtható ami jár,a gyereknek még csak mondtál valamit,ő még nem tudja behajtani.Az érzés ugyanaz.
2023. okt. 6. 12:48
 45/47 anonim ***** válasza:
82%

Rohadj meg. Nem tartod be amit mondasz... Ne csodálkozz, ha nem fog bízni benned.

Gyerekként a szüleim elrángattak egy másik városba hogy éljek ott aztán ne találkozzak többet a barátaimmal, vagyis hát ritkábban ugye, és megkértem, hogy a szülinapomat hadd töltsem a régi városomban, mert a barátaim szeretnének engem meglepni valamivel és ünnepelni. Könyörögtem neki, hogy nem fogok tőle soha többet kérni semmit, ha ezt megadja. Épp sétáltunk és előtte mondtam hogy fagyizzunk, ő meg mondta erre hogy jó akkor a fagyit se kérd nem kapod meg. Ja, nem kaptam fagyit azért, mert a szülinapomat választottam. Amit szintén nem kaptam meg, nem tölthettem a barátaimmal.

Nem hiába gyűlölöm most anyámat :D

2023. okt. 9. 15:38
 46/47 anonim ***** válasza:
58%
#45 Hány éves vagy? Mert értem én, hogy ez trauma, de ha elmúltál 16 és még mindig nem tetted túl magad rajta, tudok ajánlani egy-két jó pszichológust. Felnőtt korára az ilyet kinövi az, akinek nincs valami komoly mentális problémája.
2023. okt. 9. 15:54
 47/47 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a 46-al, abba nem gondoltál bele hogy hogy a jobb élet miatt költöztek el? Munka miatt ? A gyerek barátságok amúgy sem életre szólóak a legtöbb esetben, ha nem tudtál új barátokat szerezni, és azért gyűlölöd az anyukádat mert jobb életet akart neked akkor tényleg valami baj van a fejedben.

Az élet áldozatokkal jár és a család amúgy is fontosabb mint a játszótársak ☹️….

2023. okt. 13. 09:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!