Csak én gondolom azt, hogy nem attól lesz valaki gyereke okos, hogy kitűnő tanuló?
Nyilván én is büszke lennék rá, ha kitűnő lenne, de nem az.
Szerintem sokan kitehetnék a hármas bizonyítványt is, mert van amikor több munka van benne, mint a kitűnőben. Ez a bizimutogatás soha nem tetszett nekem, de hát, ha nekik igen, akkor csinálják.
Nem attól lesz okos, vannak okos gyerekek, akik valamiért nem foglalkoznak a tanulással, de aki kitűnő, az azért jó eséllyel nem hülye. Sajnos felsőben már tétje is van ennek, mert a továbbtanulásnál nézik az év végi jegyeket, úgyhogy azt is megértem, akinek ez fontos.
Nekem is az. Nem a kitűnő, az csak egyszer volt az egyik gyerekem véletlenül másodikban, hanem az, hogy amennyire csak lehet, jó legyen. És nem azért, hogy verjem rá a nyálam, hanem hogy felvegyék őket normális középiskolába. A képességeik szerencsére megvannak hozzá (egyik sem zseni, de nehézségeik sincsenek szerencsére), a hozzáállással már inkább vannak gondok sajnos.
Attól, hogy valaki kitűnő, még nem feltétlen okos. Ahhoz, hogy kitűnő legyen valaki, elég bemagolni a tananyagot, de ettől még nem fogja megérteni.
Anno gimiben volt két nagyon buta osztálytársam, ráadásul ikrek. Kitűnő tanulók voltak, stréberek, konkrétan szünetekben is folyamatosan tanultak, suli után ott maradtak tanulni ahelyett, hogy hazamentek volna, programokat mondtak le állandóan a tanulás miatt. Nagyon rá voltak pörögve erre, szerintem tanuláson kívül másról nem szólt az életük akkor.
De mégis annyira buták voltak, mint a föld. A gondolkodás nem ment nekik, ami nem volt bemagolva, arra nem tudtak válaszolni. Egyszer földrajz órán úgy írtunk dolgozatot, hogy használhattuk a tankönyvet, minden kérdésre ott volt a válasz, csak meg kellett keresni. Jól jött az osztálynak, mert még aki bukásra állt, az is tudott 5-öst írni. Na de az ikrek. 2-es lett nekik, meg végig stresszelték az egész dogát, nem tudták kikeresni a válaszokat, annyi eszük nem volt.
Aki kitűnő tanuló, az bizonyosan okos. Viszont aki nem kitűnő, az nem feltétlenül buta, lehet okos ő is.
"Ahhoz, hogy kitűnő legyen valaki, elég bemagolni a tananyagot, de ettől még nem fogja megérteni." A bemagoláshoz is kell intelligencia, csak mondom. De pl. a matekot nem is lehet bemagolni.
Párom pl. nagyon rossz tanuló volt, általában bukásra állt, úgy kellett a tanároknak átrúgdosniuk. Nem tanult, mert nem érdekelte egyik tantárgy sem. Nincs is végzettsége, csak érettségi, aztán inkább elment dolgozni.
Ehhez képest nagyon vág az esze, nagyon széleskörű ismeretei vannak azokról a dolgokról, amik érdeklik. A jég hátán is megélne, nagyon taplraesett. A jelenlegi munkahelyén 2-3x annyit keres, mint a diplomás volt osztálytársai, vagy mint az orvos anyám, aztán csak a telefonját nyomkodja bent egész nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!