Meddig vagyok felelős a szülőm életéért, megélhetéséért, boldogságáért? Többi lent...
Ezzel is bevételt termeltek neki (bérleti díj), erre gondoltam. Nézd, elég világos a helyzet, felvázoltunk itt néhány lehetséges verziót, te is tudod, hogy NINCS olyan megoldás, amiben a kecske és a káposzta is megmarad, valamelyikről le kell mondani. :( Kitartást ehhez a nehéz döntéshez neked.
Amúgy szerinted apád mennyire ellenőrizgetné, hogy te ténylegesen ott vagy-e vagy sem? Mert még ezt lehet megjátszani, hogy céget alapítani, ügyeket intézni hazajössz átmenetileg (gondolom ennyit kibír nélküled a közösséged és gondolom megértőek is lennének ilyen fontos kérdés kapcsán), amíg be nem indul a dolog, aztán meg visszamész. Hogy e-mailt melyik országban ülve írsz neki adott esetben úgysem tudja, ha meg ennyire nem kíváncsi rátok akkor nem fog oda járkálni gondolom, hogy ott ülsz-e a konyhában vagy sem.
#21, nekem is ez jutott az eszembe..Kérdező, írd alá a bérleti szerződést - tökös ügyvédet keressetek!! - mondjuk 15-20 évre. Úgy, hogy apád abba ne tudjon belekötni. 1-2 hónapig segítsd édesanyádat, hogy beinduljon, aztán mehetsz vissza. Ha meg apádnak ellenőrizni támad kedve, hát éppen árut szerezni mentél.
Anyádnak meg adjál egy közjegyzői meghatalmazást, hogy teljes körűen eljárhasson helyetted; nincs az a bíróság, ami azt felül bírálja.
Több ismerösöm is van aki nehéz helyzetbe került. De tudod mit csináltak. Kimentek nyelvtudás nélkül gondozónőnek, utána kerestek kint másik munkát mikor már kicsit beszélték a nyelvet, megismerték a környéket.
És kimosták magukat a szar.ból. Kifizették a hiteleiket, vissza vették a házukat.
Szóval itt anyudnak kellene akarni. Nem akarom bántani mert biztos nehéz neki, de ne a gyerekétől várja a megoldást. Szedje össze magát és oldja meg.
Miért gondoljátok, hogy az az étterem hozna bevételt is? Hogy anyuka működtetni tudná? Az elmúlt 20 évben nem dolgozott akkor miért biztos az, hogy megélne a vállalkozásából? Hogy termelne profitot?
Szerintem kikell mennie külföldre, összeszorítani a fogát és újra felépíteni az életét. Itt hiába vár a sült galambra.
Egy vállalkozás elindításához, működtetéséhez pénz kell. Ami anyudnak ugye nincs. Annyira nincs, hogy tüzelőre nem futotta. Akkor nem álmokat kell kergetni hanem reális pénzthozó munka, megoldás kell. Ha apud kiteszi a mostani bérlőt, attól még anyudnak nem lesz az étteremben fűtése, alkalmazottai, alapanyag, tányérok, vendégkör semmi. Ha kiveszi az éttermet még nagyobb bukta lesz.
És azt sem értem ha 18 évesen az övé volt a ház amit ő vett( kétlem, inkább kapott vagy örökölt) az hogy lehetne apádé? Hihetetlen.
29, "És azt sem értem ha 18 évesen az övé volt a ház amit ő vett( kétlem, inkább kapott vagy örökölt) az hogy lehetne apádé"
Pl. odaadta ajándékozási szerződéssel. Az ajándék ritkán és nehezen követelhető vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!