Meddig vagyok felelős a szülőm életéért, megélhetéséért, boldogságáért? Többi lent...
Első lépésként a házat eladni és kisebb, szoba-konyhás lakást venni belőle, akár úgy, hogy a munkahelyéhez közelebb legyen --> autóra nincs szükség, üzemanyag költség kiesik. Gondolom helyben nincs munka, de egy autó fenntartása luxus az ő helyzetében. Vagy kiadhatja a ház nagy részét/szobát/szobákat (nem tudom mekkora, milyen elosztás), az plusz bevétel és vagy ott marad lakni vagy szobát/pici lakást bérel a munkahelye közelében. Ha a ház apád nevén van, és ő nem akarja eladni (bár az furi lenne, hogy ennyire szemét, de engedi hogy ott lakjon anyád), akkor albérlet, eleinte esetleg szoba és/vagy olyan munkahely, amivel jár szállás. Ebben az esetben akár tudna máshová is költözni, ahol többet fizetnek hasonló munkáért.
Én valami ilyen irányba indulnék el. Miért nem tud kimenni hozzád egyébként? Nem akar?
Milyen jogcímen lakik a házban, ha apád nevén van/maradt az ingatlan?
Az nem megoldható, hogy az egyik szobába - gondolom, nagyméretű a ház - klímát szereltet fel és a téli hónapokat ott vészeli át? Máris nem kellene kifűteni egy nagy hodályt.
A kocsi - ilyen esetben - valóban luxus. Busszal dolgozni járni nem opció? Nincsenek járatok?
Óriási rizikó ez a "hagyományos családmodell", amikor bár mindkét fél hoz áldozatokat és dolgozik a családért, nagy különbség, hogy az egyik fizetésért, a másik meg fizetetlenül. Aztán jön a válás, az "osztozkodás" pedig úgy néz ki, hogy hogy "ami a tiéd, az közös" (az addig biztosított háttérország, a családba fektetett munka, a felnevelt gyerekek), "ami meg az enyém, az csak az enyém" (a vagyon).
Nehéz konkrét tanácsot adni, mert bár objektíven nem a te személyes felelősséged Anyud sorsa, itt azért keményen játszanak szubjektív személyes szempontok, azok pedig mindenkinél mások. Én a magam habitusával nem tudnék idegenekkel jótékonykodni, miközben az anyukám, aki szeretettel felnevelt, konkrétan nyomorog, rohamosan romló fizikai és mentális egészséggel, miután kisemmizte az apám. Olyan állást vállalnék, hogy anyagilag támogatni tudjam, és/vagy közelebb költöznék, hogy magamhoz tudjam venni.
Ezt fejtsd már ki légyszi, hogy lehet: "Apum nem tudja, hogy ott lakik." 3-as vagyok.
Abban a kommunában vagy mifenében nem tudna dolgozni, ahol te is? Pakolni, ilyesmit nyelvismeret nélkül is lehet, aztán majd megtanulja. Fizut úgyse kapna, gondolom kaját kaptok, lakni meg lakhatna veled. Bár nagyon sajnálom anyukádat, de ennyi infó alapján úgy tűnik nem az a típus, aki hajlandó megrázni magát és tenni a jövőjéért - nem tudom hány éves, de 7 év alatt azért magához térhetett volna a válás okozta sokkból, ki lehetett volna találni valami megoldást, hogy a hátralévő 20 vagy ki tudja hány éve kicsit jobban teljen, de ha nincs benne ezirányú elszántság, vágy, akkor te semmit nem tehetsz sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!