Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan kellene kezelnem ezt a...

Hogyan kellene kezelnem ezt a helyzetet apa ként a gyermekemmel?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves kisfiam,akinek az anyjával 3éve külön élünk.

A fiammal hétvégenként tudok lenni csak a munkám miatt.

2Hónapja lett egy kapcsolata az exemnek, a fiammal persze minden nap törődik a "tag" de csak az anyuka véget.

Szinte minden nap vagy másnap velük van ez a férfi, el is mennek közösen játszótérre ebédlőbe ebédelnek, állatkertbe mennek, lovagolni,

stb. Én egyszer max alkalommal tudok lenni a saját gyerekemel, minden is megteszek azert hogy jól érezze magát és szeressen mint az apját.

De a fiam folyton arról beszél hogy mennyire jól érezték magukat, és persze ő saját magát ezzel a "taggal".

3Héttel ezelőtt bejelentette hogy neki nem jó velem és ami a legjobban fájt sziven vágott az az volt hogy ki jelentette hogy azt az embert sokkal jobban szereti mint ahogy engem szeret.

Az anyukával egyébként már párszor ugyan ez előfordult.

Parszor el tiltott már csak úgy a semmiért több hónapra is.

Egész héten hiányzik a fiam és arra vágyom mikir lessz már hétvége hogy láthassam és vele lehessek végre.

Erre ezt kapom már 3hete a saját fiamtól 😢

Szóval úgy döntöttem le mondok róla és így talán mindkettőnknek könyebb lesz.

2023. szept. 30. 14:38
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
93%
Én is nagyon remélem, hogy kamu. Ha te mentálisan pont olyan éretlen vagy, mint az ötéves gyereked, és egy gyereki megítélés hatására inkább egyáltalán nem is kell, akkor te azt a gyereket egyrészt nem szereted, másrészt masszívan alkalmatlan vagy szülőnek.
2023. szept. 30. 17:32
 22/33 anonim ***** válasza:
92%

A 6 éves lányom 2 naponta közli, hogy utál, hogy sajnálja, hogy én vagyok az anyukája és nem akar látni, majd bezárkózik a szobájába. Miért? Mert nem a megfelelő színű tányérra kapta a vacsorát.

A gyerekek nagyon intenzíven élik meg az érzelmeket, utána lehiggadva a stabilitást keresik.

Ne engedd el a fiad kezét. Ha újra ezt mondja láthatáskor, akkor.mondd el, hogy nem baj, te mindig ugyanúgy szeretni fogod és ugrasz, ha szüksége van rád. Lehet, hogy kevesebb pénzed van, de az életed is odaadnád érte. Elsőre nem biztos, hogy reagál, de idővel látni fogod, hogy belül már érti.

2023. szept. 30. 17:36
 23/33 anonim ***** válasza:
12%
Egyrészt örülj neki, hogy más kínlódik a kölyköddel. Másrészt ha majd le kell adják nyaralás stb. miatt, akkor lesz alkalmad együtt szórakozni vele. Te lehetsz a barátja, a szülőnek mindig nehezebb.
2023. szept. 30. 17:36
 24/33 anonim ***** válasza:
92%

Próbálok nem sértő lenni, bocs ha nem sikerül.

Te egy igazi fsz vagy.

5 éves gyerekről beszélsz, aki eleve sérült, emellett nagy valószínűséggel figyelem és szeretet hiányos,mert ti nem voltatok képesek a kapcsolatotokat egyben tartani..majd normális ember módjára félre tenni a sértődöttségeteket , a gyerek igényeit szemelőtt tartva..

Most pedig ahelyett, hogy ráhagynád, hisz gyerek aki éhezi a figyelmet és a szeretetet, mellette állnál továbbra is, nem.. feladod és képes lennél lemondani is róla (milyen jó, hogy ez nem ígyűködik) csak azért mert megbántott a gyereked. Aki nem is érti mi folyik körülötte..

Honnan veszed, hogy a srác nem komolyan tervez az exeddek? Honnan veszed, hogy amúgy nem egy tök normális csávó, aki elfogadja a gyereked, és ahelyett, hogy örülnél ennek, nem te féltékeny vagy mint egy dacos kisgyerek..

Ritka gerinctelen dolog hátat fordítani a gyerekednek , csak mert sérült az önérzeted..

2023. szept. 30. 18:43
 25/33 anonim ***** válasza:
28%

Még csak 2 hónapos a kapcsolat. Ott a sűrű rózsaszín köd borít be mindent..majd ha az felszáll,akkor nem lesz olyan kedves az új pasi hidd el. Most teper az anyuka kegyeiért,de kb fél év,és ki fogja mutatni a foga fehérjét.

Neked kitartást. Hidd el megbánnád,ha elfordulnál a gyerekedtől.

2023. szept. 30. 22:07
 26/33 anonim ***** válasza:
10%

Nem tudsz valami pszichologust keresni vagy valami csaladtamogato akarkit, aki neked segit a lelki dolgokban?

Tudod en anyakent is ateltem ezt. Sajnos nem kell ehhez masik par az exed eleteben, az onmagaban eleg, hogy még kicsi a gyereked.

5 éves.

Nem szabadna, hogy neked rosszul essen, amit ő mondd. Persze nem akar puszit adni. Ok. Mert nem érti a helyzetet viszont azt nagyon érzik ilyen kicsinek, ha valakiben feszultseg van. (es benned most van szorongas, csalodottsag).

Ne merd magad mashoz es ne busongj rajta. Tenyleg valakit kell keresned, akinek ilyenben van rendes tapasztalata es tud neked mondani "megoldast".

Elsosorban te a v9lt felesegeddel kellene beszelj kettesben es kizarolag a gyerekrol.

Mert tudod az a legfontosabb o mit es higyan kommunikal a gyerekednek.

Mert ha o is segit es mindig mondja a gyereknek, hogy mesz edesapadhoz, edesapa jon erted, tudom, higy te nagyon szereted ot es o os nagyon szeret teged es ha nincs is itt akkor is teged szeret a pegjobban bla bla bla.Akkor nagyon nagyon sokat segitene vele a gyereknek. Nem neked a gyereketeknek. Az "uj apuka", meg lehet a ...bacsi, akinek valamilyen szinten neked is orulni kellene es ot meg neked a gyereked elott dicserni, hogy te orulsz neki, hogy anyura vigyaz es ra is es teljesen rendben van, hogy egyutt mennek valahova es annak orulhet.

Tudod nagyon fontos, hogy ha veled van a kisgyereked, akkor meselhessen az oromeirol es ne erezze te lefagysz ettol (mert hat rosszul esik...akinek nem esne, az hazudik), es meg kell eroszakolnod magad, hogy ilyenkor kerdezz es egyutt orulj vele. Kesobb nagyon sokat nyerhetsz vele, mert ha gondja lesz akkor azt is elmeseli majd!!

Szoval kitartas es kuzd le q feltekenyseged es a versenyszellemed. Helyette, ha te vagy a gyerekeddel olyan dolgokat csinaljatok egyutt, ami mindkettotoknek jo, csak ti csinaljatol egyutt, hozzad koti. (ne is akarj raverni a masik csavora, mert a versengesbol csak azt tanulja meg a gyerek hogy majd mindenhonnan a penzt akarja kespbb lenyulni...bizz magadban tevezni is lehet ugyanolyan jol, mint mozizni vagy egyutt setalni a parkban, mi t az allatkertben stb.)

2023. okt. 1. 00:16
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

Ő van vele mindennap, vagy legalábbis többet, ő neveli. Őt szereti az anyja, a gyerek ezt látja az anyán is. Aztán anya kitudja milyen jelzőkkel illet téged, vagy mesél be neki.

Nálunk az volt, ezt anyósom mondta el, hogy az exem mint azt mondta a második férjéről a gyerekeink előtt, na látjátok a Feri ezt is megcsinálja, apátok meg nem. Na látjátok a Feri mennyivel rendesebb mint apátok. És amikor anyósomnak több hónap ellenem történő uszítás után elege lett belőle megkérdezte a lányát, hogy miért csinálja. Exem válasza, ne szólj bele. Azóta a telefint se veszi fel anyósomnak, rajtam keresztül üzengetnek egymásnak 2 hetente amikor hozom-viszem a gyerekeket.

A gyerekektől én is megkaptam, hogy nem szeretnek. A kisebb fiammal 8 éves még elvagyok, de a 12 éve lányom rühell, hozzám se szól. Eljön hozzám, hogy itt nyomkodja a telefonját 2 napot és ne otthon. Ha bármit kérdezek flegmázik.

2023. okt. 1. 08:13
 28/33 anonim ***** válasza:
23%
Amúgy amit itt sokan írnak annak sincs sok értelme, hogy erőszakkal elrángatod, sőt csak rontassz a helyzeten vele, mert nyűg lesz számára az egész. Azt meg ami kötelező senki se szereti. Adj neki időt, mond el neki, hogy neked ez fáj, hogy nem akar látni, de tudja hogy ha meggondolja magát bármikor szívesen látod, csak üzenjen az Anyukájával.
2023. okt. 1. 09:28
 29/33 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk nemhogy örülnél, hogy a "tag" elfogadta a gyerekedet, nem abúzálja pl szóban.

A féltékenységeddel kezdjél valamit, mert most ugyanolyan értelmi szinten állsz, mint az ovis gyereked. Hisztizel a semmin.

2023. okt. 1. 09:42
 30/33 anonim ***** válasza:
79%
28as vagyok, most amúgy miért is pontoztátok le a válaszom? Az jobb lesz ha majd az ő gyereke is 10 év múlva írkálja ki ide, hogy meddig kötelező láthatásra futkoznia, mert már a háta közepére se kívánja?
2023. okt. 1. 11:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!