Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apuka viszonya a lányával...

Apuka viszonya a lányával normális?

Figyelt kérdés

a lányomat én nevelem, apukával elváltunk mikor 6 éves volt a gyerek. most 17. volt egy időszak mikor apuka 3 évre lelépett melóügyben, akkor nagyon megromlott a kettőjük kapcsolata. a lányom eltávolodott tőle. hiába mondtam neki, hogy apa így, apa úgy...a gyerek mást érzett :/ már most normalizálodott a kapcsolatuk, bár apuka még mindig azt hiszi, hogy mert elviszi nyaralni évente 1x és 2 havonta találkozik vele, már midnenbe van beleszólása. a gyerek nem is nagoyn akar menni, sőt nem kér tőle szívességet, meg semmit. mikor mondom nkei, hogy apától is kérhetsz pénzt, vagy apát is megkérheted, hogy hozzon haza...az a válasz, hogy apa elutasító, meg nem meri megkérdezni. szóval az első kérdésem afelé nyilvánul, hogy mennyi beleszólása van í]y apának, mikor a gyerek sem mondd el neki semmit, és kéri is hogy én sem mondjak el semmit. ő csak úgy van, és ennyi. nem tud semmit a gyerek dolgairól. csak látja a rossz jegyet és felhívja lecseszi. de én látom, hogy mennyit tanult rá és mennyit sírt, hogy jó jegyet kapjon...de nem sikerült, én megnyugtattam, hogy nincs gáz, tudom hogy mindent megtett, apja meg leb@ssza. nagyon ragaszkodtam ahhoz, hogy jó kapcsolatuk legyen, mindent megtettem. vittem hoztam a gyereket. eleinte felhívtam apát minden hülyeség miatt, hogy mi történt a suliba stb...de apuka egyre bunkóbb lett, én voltam a hibás, hogy magától nem emgy hozzá meg nem veszi fel a telefont. tehát bármit csináltam nem volt jó. közben velem is iszonyat bunkó lett, lekezelő, lenéző. rá se lehet ismerni amúgy. évente 1-2 alkalommal csinál vele valamit, nyáron meg karácsonykor (akkor családlátogatás van). sose szól előre, hogy mikor viszi se nyaralni se az ünnepekre. pedig én ott is rugalmas voltam, úgy voltam vele, hogy mivel velem van a gyerek, így apát "illeti" a szülinap, karácsony meg minden nagyobb esemény. de már ez se izgatja. akkor viszi mikor a hasára üt. nekem meg sok programom van vele, most karácsony előtt szeretném el vinni adventi vásárba, sose volt. köteles vagyok nkei bejelenteni? minden egyes programot vele előtte jelentsek e neki? mert pont most volt a napokba egy kis vita, mert egy kis hétvégi programot akartam beiktatni kettőnknek, ki is fizettem, erre apja hív, hogy vinné el..na ebből akkora vita lett, hogy sírva fakadtam mert én voltam a szemét, hogy nem szólok előre és nem hagyom hogy érvényesüljön....én? hát a birosági papírt semmibe veszem és akkor mehet jöhet viheti már 6 éves kora óta amikor és ameddig akarja. és mégis én vagoyk a szemét.

utal neki minden hónapba 15 ezer ftot. meg én kapok 15 ezer gyerektartást. midnent én fizetek, egyedül az iskola osztáylpénzt felesebe ami 1500 ft fejenként. meg félévente ruhát vásárol neki, brutál drága üzletekbe, aztán mikor kérem hogy vegyen enki vmit a sulihoz, mert nekem nem telik most....hát ő most költött rá egy vagyont...szóval nem értem őt. mindig adok a gyereknek pénzt, megveszek neki mindent. ruhát, pipere stb. ami extra azt kifizetni amgának, ha pl egy alapozó nagyon drága és az meg tetszik neki pl. nekem ezzel nincs bajom, hát a gyerekem, kire ha nem rá költöm a pénzt. apja kitalálta hogy miért nem jár a gyerek edzeni. személyi edzővel. a havi bérletet fizeti neki, de az edzőt nem. azt a gyereknek kell meg nekem. mert a gyerek nem meri elkérni az apjától. ő intzte neki a srácot, és ennyi. fizesse a gyerek. ez most komolyan jogos? az apja ajánlotta fel neki ezt, most meg mi fizessük? nagyon ki vagyok amúgy készülve ettől az egésztől. mert ezek csak foszlányok amik történnek...

és mielőtt bárki azt írná, hogy mind a két oldalt meg kell hallgatni meg apuka így apuka ugy...higgyjétek el, nagyon sokat tettem azért hogy jó legyen a akpcsolat és a volt férjem se volt ilyen. 5 éve van egy barátnője, aki mellett az utobbi években teljesen kifordult. egy teljes idegroncs ez a férfi, egy undok bunkó. ő volt a világ legjobb embere anno, mindenkin segíett/ünk, ünzetlenek voltunk/volt...most meg a saját lányára azt modnja, oldja meg, neki is programja van? hogy miért váltam el tőle? mert unalmas volt. egy csupa szív és jó ember volt és én már csak barátként tudtam rá nézni, elmult 15 év után a szerelem részemről. lehez ezt nem tudom feldolgozni, hogy az első igazi férfi az életemben, akinek az életemet adtam volna, és tényleg csukott szemmel megbíztam benne...semmi rosszat nem tudok/tudtam róla modnani...most egy seggfej lett. és a lányunkkal szemben, mert még velem hagyján...

igazábül azt se tudom mit várok ettől hogy kiírtam, csak most jól esett

2023. szept. 27. 18:52
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
21%

Hmmm.... lehet hülye ötlet. Mi lenne, ha megbeszélnéd vele, hogy mondjuk 2-3 hét múlva menjen át a párjával ebédre? Úgy, hogy megmondod, pl október 21. 18.00. Mondjuk biztos próbálkoztál már mindennel. Jót tenne pedig,.ha összejönnétek néha közösen, akkor is, ha egy ilyen bunkó f...

Nagyon durva tényleg ez a gyerektartás. Mire elég? Nem is hallottam még ilyen szánalmas összeget.

A lányka hogy érzi magát a hirtelen apukás nyaralásokon?

Abból a szempontból jó lehet, hogy legalább együtt vannak.

Konditerem ötlet is lehetett volna úgy, hogy vagy ők ketten, vagy te meg a lány.

Sok tanácsot nem adtam. De kitartást neked ☺️

2023. szept. 27. 21:51
 12/18 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozzatok vele.
2023. szept. 28. 00:21
 13/18 A kérdező kommentje:
#11 volt már rá példa. Mondtam jöjjenek el kávéra. Ráadásul ismerem a csajt, mert jóba voltunk. Nem barátnők, de néha megittunk együtt 1-1 kávét. Mikor össze jöttek, én naiv, örültem neki, hogy legalább jó kapcsolat marad, mert jól ki jövünk...hát nem így lett. A lányomnak is mondtam, hogy engem nem zavarna, ha be jönne "Marika" is. De azt mondta a lányom, hogy féltékeny rám a csaj és utál. Pedig soha semmi okot nem adtam neki. Mi már szét mentünk a férjemmel, mikor ők össze jöttek. És tényleg örültem neki.
2023. szept. 28. 04:59
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Neked van egy életre szóló kapocs a pasival, az új nőnek meg melóznia kell azon, hogy megtartsa. Ezért fúj rád.

A lányod 17 éves, tehát van beleszólása. Én biztos elmennék a helyetekben a befizetett útra (főleg, ha nehezen jött össze) és felajánlanék egy más időpontot az "apának", ahogy más elvált szülők szokták.

Aki fél évente esik be a gyerek életébe, hogy lecsessze és elkezdje nevelni, azt inkább ignoráljátok. Bőven elkésett vele.

2023. szept. 28. 07:12
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem mész bíróságra - akkor nem kell panaszkodni.

Engem aztán full nem érdekelne, hogy anyucival mi van, a GYEREKEM érdekeit tartanám szem előtt, de ugye kinek mi a fontos.

15 ezer - a lószr, de ha szerinted oké... márpedig oké, különben már rég kiharcoltad volna a lányodat megillető összeget.

2023. szept. 28. 08:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Azt is írtad, hogy nem ad neki pénzt, és azt is, hogy utal neki minden hónapban.

Évente 1-2x.elviszi nyaralni. Ha annyira fél az apjától, hogy fél kérni bármit is, miért megy vele? Ha a hawaii szigetekre mennek, akkor már nem fél annyira? 😀

Láttam egy kérdést, hogy ha elmennek nyaralásra, hogy érzi magát a csajszi. Arra nem jött válasz.

Panaszkodni lehet az összesen 30 ezres gyerektartásra, de itt nem érsz el vele semmit sem..

2023. szept. 28. 09:47
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Hát neked se jó semmi. Amikor jószívű, mindenkin segítő ember volt, elváltál tőle, merthogy unalmas. Azóta egy bunkó sutyerák lett, aki folyamatosan gondoskodik neked izgalmakról, ez sem jó?😁
2023. szept. 28. 19:23
 18/18 anonim ***** válasza:

1. Nem fizeted ki a szemelyi edzot - ettoleg tud jarni a lany edzeni

2. Kozlod az exel h 15e loding szal alap h a 4x fizesse ki neked - kulonben birosag

3. Nem nem szolhat bele a nevelesbe ha amuhy nem az elete resze

4. A lanyod amit 18 lesz hidd el leszarka az apjat valszeg most is csak MIATTAD megy az apjaval mert TE ragaszkodsz hozza

5. Apuka elore bejelenti mikor jonne egyeb esetben pofara esett. Plane ha fizetett program van

Az eszemmegall hennyire naiv es balek vagy az exel kapcsolatban

A gyereknek nem az az erdeke h apuka tangassa mint valami babut. Mond valamit h rendszeres kapcsolattartas??? Nem? Az nagyon szomoru!

Gyakorold a NEM szot ha az ex barmit be akar kavarni. Hatarozottan. Ha anyazik telefon letesz ajto racsap.

17 eves a gyerek max 1 evet kell kiblicelnie es onnantol apucinak kalap kabat

2023. szept. 29. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!