Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apuka viszonya a lányával...

Apuka viszonya a lányával normális?

Figyelt kérdés

a lányomat én nevelem, apukával elváltunk mikor 6 éves volt a gyerek. most 17. volt egy időszak mikor apuka 3 évre lelépett melóügyben, akkor nagyon megromlott a kettőjük kapcsolata. a lányom eltávolodott tőle. hiába mondtam neki, hogy apa így, apa úgy...a gyerek mást érzett :/ már most normalizálodott a kapcsolatuk, bár apuka még mindig azt hiszi, hogy mert elviszi nyaralni évente 1x és 2 havonta találkozik vele, már midnenbe van beleszólása. a gyerek nem is nagoyn akar menni, sőt nem kér tőle szívességet, meg semmit. mikor mondom nkei, hogy apától is kérhetsz pénzt, vagy apát is megkérheted, hogy hozzon haza...az a válasz, hogy apa elutasító, meg nem meri megkérdezni. szóval az első kérdésem afelé nyilvánul, hogy mennyi beleszólása van í]y apának, mikor a gyerek sem mondd el neki semmit, és kéri is hogy én sem mondjak el semmit. ő csak úgy van, és ennyi. nem tud semmit a gyerek dolgairól. csak látja a rossz jegyet és felhívja lecseszi. de én látom, hogy mennyit tanult rá és mennyit sírt, hogy jó jegyet kapjon...de nem sikerült, én megnyugtattam, hogy nincs gáz, tudom hogy mindent megtett, apja meg leb@ssza. nagyon ragaszkodtam ahhoz, hogy jó kapcsolatuk legyen, mindent megtettem. vittem hoztam a gyereket. eleinte felhívtam apát minden hülyeség miatt, hogy mi történt a suliba stb...de apuka egyre bunkóbb lett, én voltam a hibás, hogy magától nem emgy hozzá meg nem veszi fel a telefont. tehát bármit csináltam nem volt jó. közben velem is iszonyat bunkó lett, lekezelő, lenéző. rá se lehet ismerni amúgy. évente 1-2 alkalommal csinál vele valamit, nyáron meg karácsonykor (akkor családlátogatás van). sose szól előre, hogy mikor viszi se nyaralni se az ünnepekre. pedig én ott is rugalmas voltam, úgy voltam vele, hogy mivel velem van a gyerek, így apát "illeti" a szülinap, karácsony meg minden nagyobb esemény. de már ez se izgatja. akkor viszi mikor a hasára üt. nekem meg sok programom van vele, most karácsony előtt szeretném el vinni adventi vásárba, sose volt. köteles vagyok nkei bejelenteni? minden egyes programot vele előtte jelentsek e neki? mert pont most volt a napokba egy kis vita, mert egy kis hétvégi programot akartam beiktatni kettőnknek, ki is fizettem, erre apja hív, hogy vinné el..na ebből akkora vita lett, hogy sírva fakadtam mert én voltam a szemét, hogy nem szólok előre és nem hagyom hogy érvényesüljön....én? hát a birosági papírt semmibe veszem és akkor mehet jöhet viheti már 6 éves kora óta amikor és ameddig akarja. és mégis én vagoyk a szemét.

utal neki minden hónapba 15 ezer ftot. meg én kapok 15 ezer gyerektartást. midnent én fizetek, egyedül az iskola osztáylpénzt felesebe ami 1500 ft fejenként. meg félévente ruhát vásárol neki, brutál drága üzletekbe, aztán mikor kérem hogy vegyen enki vmit a sulihoz, mert nekem nem telik most....hát ő most költött rá egy vagyont...szóval nem értem őt. mindig adok a gyereknek pénzt, megveszek neki mindent. ruhát, pipere stb. ami extra azt kifizetni amgának, ha pl egy alapozó nagyon drága és az meg tetszik neki pl. nekem ezzel nincs bajom, hát a gyerekem, kire ha nem rá költöm a pénzt. apja kitalálta hogy miért nem jár a gyerek edzeni. személyi edzővel. a havi bérletet fizeti neki, de az edzőt nem. azt a gyereknek kell meg nekem. mert a gyerek nem meri elkérni az apjától. ő intzte neki a srácot, és ennyi. fizesse a gyerek. ez most komolyan jogos? az apja ajánlotta fel neki ezt, most meg mi fizessük? nagyon ki vagyok amúgy készülve ettől az egésztől. mert ezek csak foszlányok amik történnek...

és mielőtt bárki azt írná, hogy mind a két oldalt meg kell hallgatni meg apuka így apuka ugy...higgyjétek el, nagyon sokat tettem azért hogy jó legyen a akpcsolat és a volt férjem se volt ilyen. 5 éve van egy barátnője, aki mellett az utobbi években teljesen kifordult. egy teljes idegroncs ez a férfi, egy undok bunkó. ő volt a világ legjobb embere anno, mindenkin segíett/ünk, ünzetlenek voltunk/volt...most meg a saját lányára azt modnja, oldja meg, neki is programja van? hogy miért váltam el tőle? mert unalmas volt. egy csupa szív és jó ember volt és én már csak barátként tudtam rá nézni, elmult 15 év után a szerelem részemről. lehez ezt nem tudom feldolgozni, hogy az első igazi férfi az életemben, akinek az életemet adtam volna, és tényleg csukott szemmel megbíztam benne...semmi rosszat nem tudok/tudtam róla modnani...most egy seggfej lett. és a lányunkkal szemben, mert még velem hagyján...

igazábül azt se tudom mit várok ettől hogy kiírtam, csak most jól esett

2023. szept. 27. 18:52
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
99%

Első körben rendezném, ha másképp nem menne, bírósági úton a gyerektartás mértékét. Apuka részéről szégyen a havi 15E Ft, ha külföldi utakra telik, akkor vélhetően nem minimálbérből él...

Rokonom 15 éves gyereket nevel egyedül és simán megállapított a bíróság havi 80E Ft gyerektartást pár hónapja.

Állj a sarkadra és vívd ki a gyereked érdekeit.

2023. szept. 27. 19:13
 2/18 anonim ***** válasza:
98%
Ha nem szerepel a mindennapjaiban, VAGY ha csak néha, de akkor érzi a gyerek hogy apa nagyon szereti, és hogy attól még ugyanúgy a gyereke és a legfontosabb neki az életben, akkor nem lenne ez. Kérdezd meg tőle, a képmutató nyaralás és a drága ruhák helyett, miért nem a sulis helyzetekben segít neki, vagy esetleg kérdezze meg tőled mi az amit mostanában szeretne a gyerek/ szüksége van rá?Szerintem jó anya vagy. Magadat egyáltalán ne okold. Muszáj erről beszélj apával
2023. szept. 27. 19:22
 3/18 anonim ***** válasza:
7%
Látod, az emberek így cseszik el saját életüket és a gyerekükét is. Hogy válás után nem keresnek maguk mellé társat, a gyereknek meg (jelen esetben) pótapát. A lányod nehezen fog megfelelő férfit találni maga mellé.
2023. szept. 27. 19:27
 4/18 anonim ***** válasza:
85%

figyelj, szerintem TE egy nagyon nagyon jo anyuka vagy.

Az exed egy bunko önzö ferfi (nem csoda, ensem talalkoztam eddig massal)

Az en lanyom 2 eves csak, de ilyen kapcsolatot szeretnek vele mimt ami te es a lanyod között van.

2023. szept. 27. 19:29
 5/18 A kérdező kommentje:
#4es nem megyek bíróságra, mert iszonyatosan nagy harc lenne és az anyukája nagyon beteg, megviselné. Enmeg ex anyóssal nagyon jóba vagyok, anyukám helyett anyukám, ezért szegényt nem teszem ki ennek. Én megadom a gyereknek amire szüksége van. Nem attól lesz boldog, ha havi 20ezerrel többet nyomok a zsebébe. Nekem meg nincs szükségem még egy lelki bántásra, tudom, hogy apuka miket vágna a fejemhez. Inkább csorón, de nyugodtan. Ezt csak az érti meg, aki hasonló helyzetben van. Nyilván van pénze, de oda teszi ahova akarja. Csak ne terheljen engem jobban anyagilag.
2023. szept. 27. 19:29
 6/18 A kérdező kommentje:
#5 hát nem tudom teljesen megállapítani a gyerek részéről az érzelmeket. Nyilván az apja és szereti, de rohadt sokat csalódott benne és nem hülye, felfogja ennyi évesen már. Meg mindja is, ha nem megy, akkor megint vergődik...múltkor beszólt neki, hogy ne csinálja már úgy mintha ő nevelné...meg akart neki valamit tiltani, amit én megengedtem. De igyekszem terelni az apja felé, de már önálló ilyen téren, nem lehet neki megjátszani a dolgokat
2023. szept. 27. 19:32
 7/18 A kérdező kommentje:
#6 ez hülyeség. Keresek magamnak párt, hogy legyen apapótlék a gyereknek? Ne viccelj már. A gyerek egy tökös, belevaló csaj, aki nagyon sok mindent megold egyedül és talpraesettebb mint sok veke egy idős gyerek. Mellettem ugyanannyit megtanult mint egy normális családban. Sőt...szóval ezt kikérem magamnak, hogy egyedül nem lehet normális, egészséges felnőttet nevelni egy gyerekből
2023. szept. 27. 19:35
 8/18 A kérdező kommentje:
#4 köszönöm. Tényleg büszke vagyok rá és magamra is. Szerencsére nagyon érett a gondolkodása és nagyon igyekszem jó anya lenni. 90% ban nem érzem ezt. De a visszajelzés tőle felturbózza ezt 300% ra hogy helyes úton járok :)
2023. szept. 27. 19:38
 9/18 anonim ***** válasza:
3%
Ha csaj, akkor hogy lehet tökös? 😂
2023. szept. 27. 20:01
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Szarjátok már le ezt a parasztot, ő is szarik rátok.

Ha nagyon sajnálod, akkor beszélj a fejével, hogy a nője miatt hülye lett.

2023. szept. 27. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!